Litoměřický loutkový festival nabídne 7 představení pro malé i velké

Litoměřický loutkový festival nabídne 7 představení pro malé i velké

Tisk

llf1 perexRok se s rokem sešel a do Litoměřic se opět vrací festival loutek. Tentokrát se můžete těšit na 7 představení. Zahrají Vám divadla ze všech koutů republiky. Festival začíná v úterý, 18. března, pohádkou Sněhurka a sedm trpaslíků, při které se představí Teátr Víti Marčíka.

 


O tom, že láska hory přenáší, se přesvědčíte, pokud dorazíte do Divadla Karla Hynka Máchy  v 9 hodin.

llf2

O den později si ve stejný čas můžete připomenout příběh o chlapečkovi s dlouhým nosem. Kdo by neznal Pinnocchia! Zahraje Vám divadlo Já to jsem.

Ve čtvrtek se seznámíte se sympatickým vejcem, které se rozhodlo, že vyrazí na vandr. Veselou pohádku s loutkami netradičních rozměrů zahraje Divadlo Koňmo.

llf1

V pátek 21. března do divadla zavítá Míša Kulička a o víkendu se můžete těšit na příběh O Pejskovi a Kočičce a na Kubulu a Kubu Kubikulu.

Vstupné na jednotlivá představení činí 50 korun a srdečně jsou zvány jak děti, tak dospělí. Určitě si to nenechte ujít!

llf3

Více informací najdete na www.mkz-ltm.cz.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Píšu většinou o tom, co se děje mně, nebo lidem v mém okolí

Natálie Kocábová - foto ČTKPSvoji první povídku napsala v osmi letech a již tehdy si uvědomila, že psaní je jejím posláním. První básnickou sbírku vydala v osmnácti letech a v devatenácti první knihu. Na svém kontě má přes...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

CESTA DUŠE: Fraktálové karty, aneb k základu lidské duše?

cesta duse perexObrazce vyzařující energii a podporu. Fraktální obrazy dnes patří k moderním novým nástrojům pro komunikaci s naší duší. Odstraňují stres, uvádí nás do meditativního stavu a spojují nás s tím vším, co stresová a rychlá doba tak rychle ...


Literatura

Ne každá cesta domů končí šťastně

cesta domu 200Nakladatelství Anag u nás vydává knihy oblíbeného německého spisovatele Sebastiana Fitzeka a tentokrát jeho fanoušky nenechalo dlouho otálet. Sotva jsem dočetla Dárek, pár dní na to vyšel titul Cesta domů.

Divadlo

Tři mušketýři ve Zlíně: klasika v komediálním hávu

MDZ Tri-musketyri200Poslední premiérou v rámci sezóny 2023/2024 Městského divadla Zlín bude světová klasika z pera Alexandera Dumase Tři mušketýři v nové komediální adaptaci současného amerického dramatika Kena Ludwiga, jehož titul Baskerville: Záhada...

Film

Berlinale uvede nový slovensko-český film Viery Čákanyové Poznámky z Eremocénu

Notes from eremocene 200Nejnovější film mezinárodně uznávané slovenské režisérky Viery Čákanyové bude mít světovou premiéru na 73. ročníku Berlinale. Jeden z nejprestižnějších světových festivalů kategorie A zařadil slovensko-český snímek Pozn...