Kurz vaření I. Španělská-kuchyně
Reklama
Banner

Kurz vaření I. Španělská-kuchyně

Email Tisk

chefparade skolaVždycky jsem toužila učit se novým věcem. Baví mě poznávat jiné kultury a hlavně jejich gastronomii. Proto, když se mi naskytla příležitost připravit pro vás sérii fotoreportáží z kurzů vaření, neváhala jsem ani chvilinku. Jako první jsem pro vás vybrala Španělskou kuchyni.

 

 

Pro začátek mi připadá vhodná, protože je trošku méně známá než třeba italská nebo francouzská, ale zase ne tak exotická jako třeba thajská nebo indická. Všechny tyto kurzy a mnoho dalších totiž Chefparade nabízí.  

Ale dost povídání, jdeme vařit!  

Španělská kuchyně je známá svou obrovskou rozmanitostí. Zatímco v přímořských oblastech, pochopitelně vládnou ryby a mořské plody, ve vnitrozemí pak jehněčí, hovězí, světoznámé šunky, jako třeba Jamón apod.  Velký vliv na místní stravování měli Arabové a Židé, kterých zde žilo hodně. I proto jsou španělská jídla často kořeněná a voňavá. Jako většina středomořských kuchyní i zde je v jídle zastoupen velký podíl zeleniny, jako jsou rajčata, česnek, papriky, cibule… Stejně tak olivový olej.  

chefparade skola 2

Kuchař Zdeněk Bartoň, který kurz vedl, má bohaté profesní zkušenosti a je to na jeho práci znát. Je absolventem SOU gastronomické v Praze při hotelu International. Během tříletého pobytu v Nizozemí vařil v několika restauracích na pozici sous chef a sushi chef. Nejvíce přínosné pro něj bylo působení v restauraci PuertoSegundo s fúzí japonské a španělské kuchyně.

 Pro tento kurz vymyslel následující menu:  

* Tapenády pro tapas - černá, zelená, červená  
* Albondigas - španělské masové kuličky v rajčatové omáčce  
* Pečené sardinky s Patatas bravas a Aiolli  
* Tortilla  
* Skořicovo - čokoládové Churros

Hned jak jsem tam přišla, velmi mile mě překvapilo, že se mi kuchař okamžitě věnoval. Provedl mě po celém prostoru. Nabídl mi nealko pití, kávu, čaj, víno nebo pivo. Pak mě vyzval, ať se dále obsluhuji sama a chovám se jako doma, což bylo velmi příjemné. Od první chvíle panovala velmi pohodová a uvolněná atmosféra, která přetrvala až do konce kurzu. Ten měl trvat 3-3,5 hodiny, ale rozhodně jsem neměla pocit, že nás tlačí čas nebo, že je jakýkoli spěch. Stihli jsme všechno krásně a zbyl i čas na klábosení, jak jinak než o jídle a při jídle.

Fotoreportáž: kurz Chefparade, Španělská kuchyně krok za krokem

 

skola vareni logo

www.chefparade.cz

Rozhovor s Petrou Plánkovou, marketingovou ředitelkou školy Chefparade ZDE:
http://www.kultura21.cz/rozhovory/8514-skola-vareni-chefparade-petra-plankova-rozhovor

( 0 hlasů )



 

Soutěž

Banner

Přihlášení



Tapír

  • Tapír 6-2019 na listopad a prosinec
    Od 30. října vychází další číslo našeho humoristického časopisu TAPÍR. Můžete se těšit na: – Rozhovor s Jiřím Werichem Petráškem – Tapír v pivovaru...
  • Tapír č. 5 září – říjen
    Od 30. srpna vychází další číslo našeho humoristického časopisu TAPÍR. Můžete se těšit na: – Rozhovor s Ivo Šmoldasem – Tapír na houbách...
  • Tapíří letní dárek
    Máte již poslední číslo Tapíra přečtené a nechce se vám čekat na nové, které vyjde 30. srpna? Připravili jsme pro...
Banner

Rozhovor

Představujeme Jumpboxing: „Cíl je jasný - zábavnou formou spojit radost a efektivitu.“

jumpboxing 200Jumpboxing je nový sport, který kombinuje kickbox se skákáním na trampolíně. Vyčerpávající výklad nám k němu podala jeho zakladatelka paní Zuzana Kubáňová. Nechte se nalákat na lekci jumboxingu!

...

Hledat

Chaty s osobností

Čtěte také...

Na Jilemnici a její obyvatele už opět dohlíží sněhový Krakonoš
ImageMilá tradice stavění obří sněhové sochy vládce hor na jilemnickém náměstí se datuje již minimálně od roku 1912. Historické prameny a dobové fotografie se totiž příliš neshodují. Jisté je, že obří soc...

Z archivu...


Literatura

Hledáte neotřelé povídky? Sáhněte po Vzpouře pokořených andělů

Vzpoura pokorenych andelu 200V nakladatelství Epocha vyšla povídková kniha Romana Cílka, autora detektivek a literatury faktu s názvem Vzpoura pokořených andělů. Za mě rozhodně stojí za pozornost!

...

Divadlo

Jezerka představuje Tři v tom, komedii o lásce a protivenstvích

Tri v tom 200Komedie Jaroslava Vostrého TŘI V TOM se po 30 letech vrací na pražská divadelní prkna. Legendární hříčku o třech žhavých nápadnících a ženách jejich srdce chystá pro své diváky principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský, který si pro novinku v ...

Film

Zlodějka knih, The Book Thief, by Brian Percival s oslnivou Sophie Nélisse v hlavní roli

zlodejka perexOslnivá Sophie Nélisse v hlavní roli Liesel Memingerové, dívky, která neměla to štěstí, aby prožila plnohodnotné dětství. Tehdy její rodině udělala čáru přes rozpočet druhá světová válka a holocaust. Při pohledu na úvod filmu si člověk chtě n...