Kurz vaření I. Španělská-kuchyně

Kurz vaření I. Španělská-kuchyně

Email Tisk

chefparade skolaVždycky jsem toužila učit se novým věcem. Baví mě poznávat jiné kultury a hlavně jejich gastronomii. Proto, když se mi naskytla příležitost připravit pro vás sérii fotoreportáží z kurzů vaření, neváhala jsem ani chvilinku. Jako první jsem pro vás vybrala Španělskou kuchyni.

 

 

Pro začátek mi připadá vhodná, protože je trošku méně známá než třeba italská nebo francouzská, ale zase ne tak exotická jako třeba thajská nebo indická. Všechny tyto kurzy a mnoho dalších totiž Chefparade nabízí.  

Ale dost povídání, jdeme vařit!  

Španělská kuchyně je známá svou obrovskou rozmanitostí. Zatímco v přímořských oblastech, pochopitelně vládnou ryby a mořské plody, ve vnitrozemí pak jehněčí, hovězí, světoznámé šunky, jako třeba Jamón apod.  Velký vliv na místní stravování měli Arabové a Židé, kterých zde žilo hodně. I proto jsou španělská jídla často kořeněná a voňavá. Jako většina středomořských kuchyní i zde je v jídle zastoupen velký podíl zeleniny, jako jsou rajčata, česnek, papriky, cibule… Stejně tak olivový olej.  

chefparade skola 2

Kuchař Zdeněk Bartoň, který kurz vedl, má bohaté profesní zkušenosti a je to na jeho práci znát. Je absolventem SOU gastronomické v Praze při hotelu International. Během tříletého pobytu v Nizozemí vařil v několika restauracích na pozici sous chef a sushi chef. Nejvíce přínosné pro něj bylo působení v restauraci PuertoSegundo s fúzí japonské a španělské kuchyně.

 Pro tento kurz vymyslel následující menu:  

* Tapenády pro tapas - černá, zelená, červená  
* Albondigas - španělské masové kuličky v rajčatové omáčce  
* Pečené sardinky s Patatas bravas a Aiolli  
* Tortilla  
* Skořicovo - čokoládové Churros

Hned jak jsem tam přišla, velmi mile mě překvapilo, že se mi kuchař okamžitě věnoval. Provedl mě po celém prostoru. Nabídl mi nealko pití, kávu, čaj, víno nebo pivo. Pak mě vyzval, ať se dále obsluhuji sama a chovám se jako doma, což bylo velmi příjemné. Od první chvíle panovala velmi pohodová a uvolněná atmosféra, která přetrvala až do konce kurzu. Ten měl trvat 3-3,5 hodiny, ale rozhodně jsem neměla pocit, že nás tlačí čas nebo, že je jakýkoli spěch. Stihli jsme všechno krásně a zbyl i čas na klábosení, jak jinak než o jídle a při jídle.

Fotoreportáž: kurz Chefparade, Španělská kuchyně krok za krokem

 

skola vareni logo

www.chefparade.cz

Rozhovor s Petrou Plánkovou, marketingovou ředitelkou školy Chefparade ZDE:
http://www.kultura21.cz/rozhovory/8514-skola-vareni-chefparade-petra-plankova-rozhovor

( 0 hlasů )



 

Přidat komentář


Bezpečnostní kód
Obnovit





Přihlášení

  • Tapír v České televizi
    Zástupci časopisu Tapír, Mirek Vostrý a Sidonius Jiro, vystoupili v České televizi, v pořadu „Studio 6“ Záznam pořadu ZDE (Tapíři...
  • Soutěž o roční předplatné Tapíra
    Soutěž o nejoriginálnější a nejvtipnější fotografii s prvním číslem časopisu Tapír. Vyfoť jakoukoliv momentku s časopisem Tapír a vyhraj jeho...
  • Tapír už tento týden!
    POZOR, POZOR! Na vědomost se dává, že první číslo Tapíra vyjde zcela výjimečně už tento týden! A to 23. března! ...

K21 se představuje

RENÁTA LUCKOVÁ


redaktorka

    je fotografka, novinářka, moderátorka a koučka. V autorské dvojici s Pavlem Veselým organizovali a moderovali mnoho akcí. Vedla rozhovory s různými významnými osobnostmi – podnikateli, manažery, politiky, diplomaty, s lidmi z kultury a dalšími. Její fotografie a texty byly publikovány např. v Katolickém týdeníku, na webových stránkách Arcibiskupství pražského, Historická šlechta, Svět úspěšných, v kulturní a hospodářské revue Fragmenty, v časopise Naše rodina, v tiskové agentuře MediapressServis, v časopise Policista, Český bratr, Překvapení aj. Absolventka VŠE a UK. Má zkušenosti v oblasti PR, reklamy a marketingu, ale i v oblasti  firemních financí, personálního řízení a andragogiky.

    Spolu s Pavlem Veselým jsou autoři knihy "Setkání s Dominikem kardinálem Dukou OP", která vyšla k jeho 70-tým narozeninám, kde publikovala i své fotografie.

Toulavka

Anketa


Partneři

Hledat

Mimísek 40

Čtěte také...

Něco pro malé princezny a jejich fantazii

princezny perexTak tohle je opravdu něco pro malé princezny. Vybavte je pestrou paletou pastelek a můžou se do toho pustit. Krásných 32 princezen čeká na holčičí fantazii.

 

...

Nové komentáře

Facebook

Twitter


Literatura

Nechte se pohltit knihou Temná hmota

temna hmota perexKoncem května vydalo nakladatelství Knižní klub ponurý příběh Blake Crouche Temná hmota. Vymakaný příběh s přesahem do světa fyziky o životních rozhodnutích, která navždy mohou měnit naše životy, si zaslouží pozornost i vás!

Divadlo

Žítkovské bohyně: podruhé v Praze, pošesté v Brn

zlind 200Hned v úvodu nového roku vyjíždějí zlínští divadelníci s věhlasnou inscenací Žítkovské bohyně v režii Doda Gombára za hranice Zlínského kraje, a to již podruhé do Prahy a pošesté do Brna. Navíc v Praze oslaví svoji 35. ...

Film

Severský filmový podzim – Ptáci nad průlivem

ptaci 200I v pátek 10. listopadu jsem vyrazila na film v rámci festivalu Severský filmový podzim do pražského kina Lucerna. Tentokrát padl výběr na válečné drama Ptáci nad průlivem, který přibližuje osudy dánských Židů a pokusy o jejich záchranu před běsnícími nacisty.