Víkend v historických kostýmech 2014

Víkend v historických kostýmech 2014

Tisk

Sternberk kostymy 200Stání hrad Šternberk zve všechny návštěvníky na Víkend v historických kostýmech. Víkend v kostýmech patří mezi nejnavštěvovanější a nejoblíbenější akce roku, proto nemůže chybět v nabídce ani pro 2014.  Festival historického oblečení se odehraje v sobotu 9.8. od 14 do 19 hodin a v neděli 10.8. od 10 do 18 hodin.


Připraveny budou prohlídky hradu, kterým vás provedou stylově oblečení průvodci v dobových kostýmech. Dozvíte se nejen informace z historie hradu, ale i mnoho zajímavého o historii módy. Vstupné na prohlídky je běžné, jako při klasické návštěvě hradu. Podrobnější informace o výši vstupného a prohlídkových trasách naleznete na webových stránkách www.hrad-sternberk.cz.
Nejzajímavější součástí programu bude možnost vyzkoušet si historické kostýmy. K dispozici bude na 50 kostýmů pro dospělé i děti. Chcete mít kvalitní profesionální fotografie? V Hodovním sále hradu bude instalován fotoateliér z olomouckého FotoAteliéru Proměn. Vizážistka a fotografka ing. Jana Berková vám doladí vizáž a doplňky, aby jste měli ty nejlepší fotografie. Dostanete je elektronicky, větší papírové poštou, stejně tak fotoplátna, hrníčky... Netradiční snímky v kostýmech si samozřejmě můžete pořídit i vlastním fotoaparátem a papírové fotografie 10x15 cm si nechat hned na místě vytisknout! Půjčovné kostýmů činí 30,-Kč za osobu, za 4 člennou rodinu zaplatíte 100,-Kč. Na nádvoří hradu bude po celý den k dispozici občerstvení.

Sternberk kostymy


Chcete-li si vyzkoušet a především pořídit si fotografie v historických kostýmech, navštivte v sobotu a neděli  9.-10.srpna 2014 státní hrad Šternberk. Je pro vás připraven program Víkend v historických kostýmech. Více informací naleznete na webových stránkách www.hrad-sternberk.cz. Fotografie v kostýmech si můžete prohlédnout na www.fotoatelierpromen.cz  v sekci exteriér. Těšíme se na vaši návštěvu.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Bez vášně je život šedý a nudný

Martina Adamcová - Tina Adams - foto Dorota BylicaPřiznává, že patří k těm šťastlivcům, kteří vždy věděli, co chtějí v životě dělat a nakonec se jí to podařilo a dokázala se prosadit i v dalek...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Ptáci – Do kapsy

ptaci200153 druhů snadno a rychle! To nám nabízí malý barevný atlas Ptáci Do kapsy od německého autora a ornitologa Volkera Dierschka, který vyšel v lednu pod hlavičkou nakladatelství Grada. Pokud máte rádi ptactvo a hledáte knížečku, která vám při jejich pozorová...


Literatura

Z čeho se zpovídá kacíř?

Scruton200Ne bezdůvodně svou knížku Roger Scruton nazval „Kacířova zpověď“. Jde skutečně o intimní vyznání toho, koho pro jeho názory většinou považovali za nepohodlného.

 

...

Divadlo

„Jsme citoví analfabeti”

sceny200Měsíc po premiéře nové inscenace Švandova divadla Scény z manželského života, jsem i já vyrazila na představení. Inscenace vychází ze slavného stejnojmenného filmu Ingmara Bergmana, který napsal pro svou bývalou lásku Liv Ullmann a vycházel ve scénáři ...

Film

Jak se připravit na dokumenty o zvířátkách

planeta cesko perexUž jsme si zvykli, že z filmových pláten i  televizní obrazovky na nás čas od času vyjukne přírodopisný pořad, který dokáže uchvátit svou technickou dokonalostí – autoři se dopracovali k unikátním obrázkům zvířat, která běhají ...