Party manažerka Vítání prváků vzkazuje: „Jsem Sebi. Přijďte!“

Party manažerka Vítání prváků vzkazuje: „Jsem Sebi. Přijďte!“

Tisk

sebi 200Kdo nebyl na Vítání, jakoby nikdy nestudoval! To nyní musí pochopit všichni čtenáři tohoto rozhovoru s party manažerkou letošního Vítání prváků charismatickou Sebi Hájkovou. Ta na sebe práskla plno pikantností a hlavně velmi originálně představila program.

 

Sebi, vítám tě u našeho rozhovoru. Nejprve by mě zajímalo, kde ses k organizování letošního Vítání prváků nachomýtla? Dělával to Adam Rek, proč ta změna?

Adam nás bohužel za smutných okolností opustil…. Odpromoval. Samozřejmě jsem to nedostala jenom proto, že spolu spíme! Ale také proto, že jsem nejlepší. Jsem talentovaná, zodpovědná a úžasná. Jsem prostě Sebi.

Vítání prváků je velká a především legendární akce. Je to pro tebe výzva nebo tě po organizování loňského Majálesu jen tak něco nerozhází? Musela ses už potýkat s nějakým problémem?

Protože jsme spolek dobrovolníků, je občas těžké všechny správně namotivovat. Hlavně sebe! Prokrastinace je nepřítel. Naštěstí máme skvělý tým, který se mi nakonec podařilo tak namotivovat, že za mě dokonce udělali i tenhle rozhovor. A navíc už spím s Adamem, takže…

Letos je Vítání stylizované do divočiny. Jak tento nápad vznikl a jak jste tvořili vtipné citáty jednotlivých zvířat? A které z nich je tvým favoritem?

S původní myšlenkou studentů se zvířecími maskami na hlavách jsem přišla já. Nevím na čem si náš tým fičí, ale doladili to přímo k dokonalosti. Jednoho dne jsme prostě museli přiznat, že jsme zvířata! Citátů vzniklo skoro třicet, ale jen málo jich prošlo cenzurou… Můj favorit je jednoznačně papoušek, protože Vítání je vždycky nářez, takže „Moje jediný přání je opakování!“

sebi ovecka

Půjdeš ty sama za nějaké zvíře? Pokud ano za jaké a proč?

Na Vítání nejsou potřeba kostýmy, ty si šetříme na únorový Antiples. Ale jinak já jsem hrozný zvíře pořád. Hlavně v noci.

Pojďme se spolu podívat na program, který je pěkně nabitý, přeci jen 8 scén. Ze které máte největší radost?

Naše Refreshment stage! Protože mají hranolky – dobrý na holky! A burgery, prostě burgery. *smích* A určitě jsou to taky naše dvě živé stage – Masters of Rock Café a klub ŠachMat, kde se bude celou noc swingovat. Tenhle styl ještě na Vítání nebyl, tak doufám, že se sejde banda vášnivých tanečníků a pořádně to rozjedou!

Vše začne už podvečer, a to Stopovačkou. Co je hlavním cílem této hry? Neztratit se? A mohou se přihlásit i týmy, které nemají orientační smysl? Můžeš prozradit, co je naopak přichystáno pro vítěze?

Cílem je najít ztracenou opici. Týmy se slabším orientačním smyslem ji najdou až ráno v posteli. Jinak vítězům nadělíme vstupy na Vítání, Red Bull loď, poukazy na burgery v Barty’s food a lístky do Golden Apple Cinema.

Divadelní scéna se letos přesunula do Auly na FaME a nabídne hru Svět podle Fagi. Jak padla volba zrovna na tuto hru?

Fagi je prostě skvělá! A navíc nikdo jiný neměl čas. Ono nemělo čas ani Divadlo DNO, ale my jsme je ukecali. Takže přijedou a bude to SUper. Jestli vám ta odpověď připadá krátká, tady máte komiks:

sebi strip

Živá stage se z Golemu přesunula do Masters of Rock Café, můžeš nám říct něco o kapelách, které tady budou hrát?

Tak je tam jeden vegan, milovnící Jima Beama a pak jedna nejmenovaná přerovská kapela chce osm tisíc zelených lentilek. Bylo to dost náročné, ale náš prezident a viceprezident Studentské unie podnikli v září služební cestu do Londýna, kde si zakázku převzalo vedení firmy M&M’s a zachránili situaci.

Do rána bude v MoR Café hrát klasický DJ Vašek Vymětalík. Jak reagoval, když jste jej opět oslovili? Byl rád?

Bylo to spíš naopak a pan Vašek Vymětalík nám dohodil spolupráci s MoR Café. To už je tradice, že pan Vymětalík je úplně prvním interpretem, kterému voláme, jestli má v daném termínu čas.

V nově otevřeném klubu Viktorka se bude konat Skotská párty. Co si pod tím máme představit? Bude tam nějaký S(s)kot v sukni?

Krávy v sukních jsou úplně všude, ale není v našich silách jejich počet a výskyt ovlivnit. Jinak dudy všude, kilt a skotačení!

A co electro stage? Co vše nabídnou? Můžeš vypíchnout něco speciálního?

Celkem se o elektro postará sedm statečných – DJs. #elektro #house #KennethSpice #techhouse #DJStenli #DJMajkl #progressive #BlokDJS #DJOmek #Ventolin #show #maddancing #swáž #prettypeople #mojeholka #nofilter

Nedílnou součástí Vítání prváků je (nečekaně) rituál samotného pasování. Kdy se bude konat a kdo u něj letos bude kromě velké řady prváků přítomen?

Rituál je opředen tajemstvím, ale můžu vám prozradit, že rekvizity letos máme až ze samotné Číny a celá show je zpracována v českorumunské koprodukci. Vyvrcholení čekejte těsně po půlnoci.

O tvém pasování (prvním Vítání) jsi nám pověděla v minulém rozhovoru, ale jak vzpomínáš na jiné ročníky? Nemáš nějakou pikantní příhodu? Pochlub se nám v závěru.

Mám! Ale kamarádi by vám k tomu řekli víc, já si to moc nepamatuju. Zahrnovalo to kostým školačky, Jirku Mádla a láhev Jacka.

A nyní už tě jen poprosím, abys něco vzkázala těm, kteří ještě náhodou váhají, nebo se jim z nějakých důvodů na Vítání prváků nechce.

Přijď na Vítání a řekni mi to do očí! Kdo nebyl na Vítání, jakoby nikdy nestudoval.
Závěrem bych ráda poděkovala našemu PR oddělení, které mi výrazně pomohlo s tímto rozhovorem a se kterým si důvěřujeme natolik, že už po nich věci ani nekontroluji. Díky moc! Jsem Sebi. Přijďte.

sebi 1

Já děkuji za rozhovor a přijdu!

Více informací o Vítání na http://vitani.utb.cz/2014/ nebo na události na Facebooku

Zdroj foto: archiv Sebi


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Věřím, že píšu pohádky tak, aby bavily i dospělé

Pohádková LídaOd dětství má ráda pohádky, dlouho se věnovala psaní poezie a chtěla být spisovatelkou. A tou se nakonec stala, když v roce 2014 vydala své první tři knížky věnované dětským čtenářům. V současné době připravuje Ludmila Bakonyi Selingerová ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Po dvou měsících jsme nažhavení na další hraní před publikem, říká Bára Havelková, zpěvačky skupiny GAIA

GAIA200Už v sobotu 10. září zahraje otrokovická skupina GAIA poprvé v Kroměříži. Bude to v rámci Svatováclavských slavností, které se konají tradičně na Výstavišti. Tentokrát rozhovor poskytla zpěvačka skupiny Bára Havelková, která je podepsána pod několika písněmi...


Literatura

Francouzský román k zasnění i oddechu

stastni lide200Pokračování románu autorky Agnes Martin-Lugand nám vrací Francouzku Diane, která propadla kouzlu irského ostrova, který se stal jejím útočištěm po smrti její dcery a manžela. Chytila zde nový dech a chuť do života za velkého přispění neoma...

Divadlo

Letní scéna Divadla Ungelt

Již poosmé si mohou příznivci divadla vychutnat komorní letní scénu Divadla Ungelt na hradčanském Novém světě. Divadlo, které patří k nejznámějším a především k nejpopulárnějším u nás, zařadilo do letního programu dvě oblíbené hry, jednu premiéro...

Film

Temný rytíř povstal i na DVD

temny rytir povstal200Završení nové batmanovské trilogie s názvem Temný rytíř povstal nepochybně patří k tomu vůbec nejlepšímu, co loňský filmový rok nabídl. To, že ho Akademie na Oscarech zcela ignorovala, je věc jiná, a to teď ...