Jsem spíš orientovaný na naše zpěvandule, říká Martin Fritsch alias Miss Angelika

Jsem spíš orientovaný na naše zpěvandule, říká Martin Fritsch alias Miss Angelika

Tisk

angelika 200Dělat travesti show, kdy během jednoho večera uvidí publikum na jevišti celou plejádu známých hvězd, není žádná legrace. Něco o tom ví brněnský rodák Martin Fritsch, který už od konce devadesátých let vystupuje jako Miss Angelika. Zatímco v minulosti byl(a) součástí travesti tria XXL, dnes má v programu Hvězdy jako hvězdy vedle sebe mladého zpěváka Patrika Havelku. Kromě řady vystoupení v Česku jim tleskalo rovněž publikum na Slovensku nebo v Rakousku.

 

Jak dlouho se travesti show věnujete a co bylo tím impulsem, že jste do toho šel?
Musím přiznat, že přesný rok si vůbec nepamatuju, ale myslím, že to bylo asi v roce 1997. A celé to vzniklo jako sázka u piva, načež následovalo vystoupení v jedné brněnské hospůdce. A protože to mělo obrovský úspěch a celé se to kupodivu rozjelo, tak jsem v tom kolotoči vlastně do teď.

angelika promo


Vystupujete sám, anebo s nějakou skupinou? A kdo všechno je ve vašem "repertoáru"?
Začínali jsme ve třech jako skupina XXL, název byl odvozen od naší  konfekční velikosti.  Pak nás potkal osud některých skupin a rozpadli jsme se. Já se rozhodl, že budu pokračovat sám. V roce 2008 mě oslovili kluci z ostravského kabaretu Fiesta, zda nechci vystoupit v jejich show. Padli jsme si tehdy do noty a já začal vystupovat i v jejich dalších programech - a je tomu tak dodnes.  

V roce 2013 mi na jednom vystoupeni vešel do šatny takový sympaticky mladík s prosbou, zda by si mohl zazpívat jednu písničku - a od  té doby máme společný program Hvězdy jako hvězdy. Tím mladíkem je Patrik  Havelka, kterého diváci mohou znát například z muzikálů Mamma mia, Zorro a Jesus  Christ Superstar, anebo ze soutěže Hlas Česko-Slovenska, kde byl v týmu  Rytmuse.  

No a koho a co mám v repertoáru? Jsem spíš orientovaný na naše zpěvandule jako jsou Ilona Csáková, Monika Absolonová,  Heidi, Daniela Šinkorová, Lucie Bilá a další.

angelika patrik 2

Kde všude, jak často a při jakých příležitostech vystupujete?
S programem jezdíme po celé naší republice,  ale nějaká vystoupení jsme měli i na  Slovensku nebo v Rakousku. Máme i místa, kam jezdíme každé dva  měsíce. Jinak vystupujeme s naším programem Hvězdy jako hvězdy po  kulturácích, dále na plesech, diskotékách, firemních večírcích, oslavách narozenin a na svatbách. Přes léto nás taky můžete vidět na fotbalových hřištích, jezdíme  jako součást fotbalového tymu umělců a sportovců Menšíkova jedenáctka, který svými  zápasy pomáhá nemocným dětem.

Máte manažera, anebo si všechno ohlídáte sám?
Manažer, to je jistá specifická záležitost. Je těžké najít člověka, kterému můžete plně důvěřovat. Zatím se nikdo takový nenašel, takže si management dělám sám. A je to docela vyčerpávající činnost, takže pokud by se našel někdo  šikovný, ať se ozve.

angelika civil 1


Travesti, to jsou také nákladné kostýmy, botičky, paruky, rekvizity...?
Přesně tak. Na kostýmech a dalších proprietách hodně záleží a nejsou zrovna nejlevnější. Ale mám naštěstí skvělou švadlenku a návrhářku Mirku, která si dokáže poradit snad se vším. Ale k tomu, aby show byla dokonalá, je potřeba více lidiček. Je to třeba Pavlínka, která se stará o naši přepravu, v šatně mi pomáhá s oblékáním do kostýmu, taky se stará o paruky a o dobrou náladu v zákulisí. Součástí týmu je skvělý zvukař Pavol, kterému občas pomáhá jeho syn Michal. Potom jsou to ještě dvorní fotograf Zdeněk, grafik Michal a Pavel, který se stará o tisk plakátů. Nesmím zapomenout ani na Renátu, která se stará o facebookové stránky mého fan clubu. Bez těchto lidí by to šlo velmi těžce a já jim za jejich práci moc děkuji. Současně se jim však musím omluvit za své občasné výbuchy vzteku (smích).

Jak obvykle vypadá váš všední život, když jste doma a nemáte žádné vystoupení?
Tak je pravda, že volné dny si umím užít. Rád zajdu na kafíčko s mou kamarádkou Majkou, se kterou pak proběhneme město. Také se starám o svého pejska Matěje, ale je fakt, že některé dny dokážu proválet v posteli. No a když se chci nechat pobavit já, zajdu na představení Městského divadla Brno.

angelika patrik 1

Foto: archiv Martina Fritsche


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Těší mě příležitost objevit se v takto velké a významné roli, říká herečka Markéta Haroková

marketa harokova200Zajímavý repertoár stejně jako kvalitní herce má od začátku ostravské Divadlo Petra Bezruče. Pokud bych měl připomenout třeba dva poslední úspěchy, tak musím zmínit třeba inscenaci Špinarka, ale také hru Venuše v kožichu, o které j...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Divadlo je moje celoživotní láska, říká operní pěvec Radek Krejčí

radek krejci perexI když to neměl v životě vždy jednoduché, štěstí, píle a talent ho dovedly k vysněné profesi. Během let se vypracoval a svůj život si už bez jeviště nedokáže ani představit. Sólista opery Severočeského divadla v Ústí nad Labem Ra...


Literatura

Politika a pohádky podle mě nepatří k sobě

certi-brko 200V nakladatelství Presco Group vyšla v prosinci kniha Čertí brko – Příběh na motivy filmové pohádky. Tu jsem sice neviděla, ale říkala jsem si, že se před Vánoci ráda pustím do takového čtení.

 

...

Divadlo

Na podzim do divadla: Dobře placená procházka

slovacke divadlo 200O prázdninách divadla nehrají představení, ale připravují se na další sezonu. Díky nám si můžete vybrat, na co v podzimních měsících vyrazíte! Dalším tipem je Dobře placená procházka v podání Slováckého d...

Film

Šimon a Matouš nikdy nezestárnou a budou bavit ještě mnoho generací

Film Šimon a Matouš jedou na riviéru (1975) byl ve své době velmi populární a podepsal se na duši nejednoho malého rváče. Proč je mlácení a urážení lidí taková legrace, těžko říci. Oba hrdinové totiž narazí na šéfy mafie, kteří jsou sice mocní a n...