Český pivní festival na Letné se blíží; bude trvat 17 dní

Český pivní festival na Letné se blíží; bude trvat 17 dní

Tisk


pivo plakat 200Tradiční Český pivní festival 2016, který odstartuje v Praze na Letné 12.května, nabídne nejenom tradiční české pivo, ale také výborné gastronomické speciality.

 

 


Piva z desítek českých mikro, mini a středně velkých pivovarů budou čepována výhradně do skla a je o ně velmi dobře pečováno.

Pivní festivalové portfolio je doplněno o tankovou festivalovou desítku a dvanáctku, kterou uvařili speciálně u příležitosti Českého pivního festivalu 2016 v Královském pivovaru Krušovice.

Kromě zlatavého moku budou moci návštěvníci festivalu ochutnat česká vína, tradiční točené limonády a kávové speciality. Na festivalové zahrádce bude i koktejlový bar.
Potěšit své chuťové pohárky budou moci návštěvníci masnými výrobky přímo od řezníka, nebo pečivem z rodinné pekárny.

Pivo1
Festivalové menu je tvořeno převážně tradiční českou kuchyní. V nabídce ale budou i mezinárodní delikatesy z Itálie, Španělska, Velké Británie, nebo Ameriky.

Doprovodný festivalový program propojí kulturu s gastronomií prostřednictvím hudebních vystoupení a workshopů s převážně gastronomickou tématikou.

Český festival piva se bude konat na pražské Letenské pláni. Vypukne 12. května, trvat bude do 28. května 2016. Celková plocha bude činit 4000 čtverečních metrů. Návštěvníci budou moci chutnat pestrou škálu rozmanitých kuchyní a na 150 druhů piv. Připraven je bohatý doprovodný program, živá hudba i zajímavé workshopy.

pivo plakat

www.ceskypivnifestival.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herec Pavel Novotný: Mastný se mě drží už sedmnáct let. Nebo já jeho?

pavel novotny200Není to jen zkušený divadelní herec. Mediální slávu přinesly Pavlu Novotnému televizní seriály. Nejvíce asi populární „Ulice“, kde představuje urostlého elegána Mastného. Za ty roky si tato postava prošla nejroztodivnějšími peripetiemi. ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Václav Upír Krejčí: „Nejhůř se pracuje s blbcem…“

upir krejci 200Václava Upíra Krejčího myslím netřeba představovat. Upír Krejčí zastává tolik funkcí - komik, herec, scenárista, spisovatel, dramaturg, textař (o sobě ale říká: „Spíše veršovatel, textař je moc silné slovo. Ale mé tex...


Literatura

Priestleyho další duchařina je tentokrát načichlá rybinou
ImageDalší dávku Příšerných příběhů pro děti, které milují duchařské historky, přiváží tentokrát prastará shnilá Černá loď s roztřepenými plachtami, proděravělá, jako kabát prožraný moly. Venku z...

Divadlo

Říjnové novinky na Dramoxu: divácky úspěšná Korespondence V+W i dojemných 4000 dnů

KorespondenceVW 1200x1200Online platforma Dramox.cz zahajuje podzimní sezónu hned několika diváckými hity. Pokud jste v Divadle Na Zábradlí nestihli jednu z nejúspěšnějších divadelních her posledních let Korespondence V+W, můžete se na ti teď podí...

Film

Sammyho dobrodružství 2: vězeň v podmořském akváriu

sammyho dobrodruzstvi 2Přežijeme-li v našem rodinném kruhu letošní vánoční svátky ve zdraví, můžeme se jít s dětmi podívat na nový animák, tentokrát, jak je patrno z názvu, na pokračování Sammyho dobrodružství s názvem „Sammyho dobro...