Tvořivé ruce tvořivých knihovníků

Tvořivé ruce tvořivých knihovníků

Tisk

knihovnici 200Národní knihovna České republiky spolu se Svazem knihovníků a informačních pracovníků ČR a Klubem tvořivých knihovníků pořádá tradiční výstavu Tvořivé ruce.

 

 

 

Výstava nabídne kresby, keramiku, fotografie, loutky a řadu dalších exponátů, pocházejících z rukou knihovníků celé republiky. Klub tvořivých knihovníků, jehož výrobky budou na výstavě k vidění, prezentuje svou práci vícekrát do roka. Již několikátým rokem obohacuje svými výrobky tradiční vánoční jarmark v Klementinu, v minulosti spolupracoval i na jarmarku velikonočním. Batiky, patchwork, smalty, malby, textil, kůže a řada dalších výrobků bude k vidění od 10. 8. do 10. 9. 2016 ve výstavní chodbě v přízemí od pondělí do soboty, vždy od 9 do 19 hodin. Klub tvořivých knihovníků vznikl roku 2010. V klubu se sdružují knihovníci s tvořivými koníčky, převážně s výtvarným zaměřením. Klub je otevřen i hudebníkům, hercům, ale i lidem s jakýmkoliv zajímavým koníčkem. Národní knihovna České republiky je centrální knihovna České republiky, vykonává řídící funkce v systému českých státních veřejných knihoven. Její knižní fond je univerzální, uchovává i speciální sbírky a konzervační fond.

Foto: www.skipcr.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Honza Paulík: Absenci na pódiu jsem začal kompenzovat živým vysíláním

Honza perexHonzu Paulíka znám od října 1979, kdy jsme se přestěhovali do Buštěhradu a já jsem nastoupila do třetí třídy Základní školy Julia Fučíka. Při prohlížení školních fotek mi teprve nedávno došlo, že jsme stáli vždycky za sebou. A určitě to nebylo s...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

„Kultura pro mě znamená jít někam ven, za vyšší formou zábavy.“

langerova 200Pokračujeme s rozhovory s našimi redaktory, abychom vám přiblížili, kdo se skrývá za řádky těch všech recenzí a článků. Nyní o sobě více prozradila Jana Langerová, se kterou už jste možná komunikovali ohledně soutěží.

...

Literatura

Andělina země od McCourta je pokračováním bestselleru Andělin popel

andelina-zeme-799945646 (2)Pokud si chcete přečíst opravdovou kvalitu a literární skvost, sáhněte po McCourtově knize Andělina země, která je volným pokračováním jeho prvního slavného románu Andělin popel a kterou nyní nově vydalo nakladatelst...

Divadlo

Sportu zdar a divadlu zvlášť! Slavná komedie z Dejvického divadla nebo perfektní Pavla Tomicová na Dramox.cz

dramox 200Komedie ze sportovního prostředí, které musíte vidět i bez sportovních předsevzetí! Divadelní platforma Dramox má skvělá sportovní představení – například skandální příběh známé atletky Koule, vyprávění věčně naštvaného správce stadionu Politika správ...

Film

Bláznivá dovolená – velká dávka nostalgie

blazniva-dovolena-perexMám takový pocit, že každý z nás se alespoň na malou chvíli setkal s rodinkou Griswoldových, ať už s tou filmovou nebo jí velmi podobnou v reálném životě. Připomeňme si americkou komedii z osmdesátých let, která vás možná, ...