Richard Műller - rozhovor pro festival Benátská! s Impulsem

Richard Műller - rozhovor pro festival Benátská! s Impulsem

Tisk

mullerSlovenská legenda, která je na špici československé hudební scény již třicet pět let, vystoupí na festivalu Benátská! s Impulsem v pátek 26. července v doprovodu 11 famózních hudebníků. Nádherné skladby Richarda Müllera zazní jak ještě nikdy předtím. Cigaretka na dva ťahy, Nočná optika, Julia Roberts a další známé, ale i nové písně, dostanou nový rozměr. Na Benátské je uslyšíte v doprovodu třech vokalistek, trubky, trombónu a saxofonu. Kapelu Richarda Müllera tvoří: Martin Gašpar, Michal Žáček, Martin Wittgruber, Peter Markulják, Juraj Kuchárek, Jozef Chorvát, Ondrej Juráši, Zuzana Mikulcová, Jana Daňová, Kristína Smetanová.

 


Richarde, proč vy a letní festival Benátská! s Impulsem? Proč jste se rozhodl zde vystoupit, vypadá to, že se sem vracíte rád?
Vracím se rád všude tam, kde o mne stojí. Naštěstí je to celkem dost míst.

Vybavují se vám nějaké vzpomínky na vaše poslední zdejší vystoupení?
Úžasná atmosféra.

Na co se mohou diváci vašeho festivalového koncertu těšit?
My vždy hrajeme naplno. Věřím, že si společně s publikem uděláme krásný večer a budeme se bavit. Zahrajeme největší pecky, ale i písně, které mám rád já osobně. Věřím, že to bude krásný večer.

Muller 1

Naopak je vystoupení některého z vašich kolegů zde na festivalu, které si nenecháte ujít?
Rád bych viděl Mistra Karla Gotta, Lenny, Annu K. a Václava Neckáře.

Co je u vás nového, co chystáte? Bude ještě pokračovat turné Ona a on tour? Jak vůbec došlo ke spolupráci s Adélou?
Turné s Adelou bylo krásné. Odehráli jsme spolu, pokud se nemýlím, 33 koncertů během roku a půl. Vyjížděl jsem na něj s mírnými obavami, jak to celé dopadne, jak to lidé přijmou a jak to bude vypadat. Ale Adélka je opravdu naprosto úžasná profesionálka a navíc člověk s velkým srdcem. Bylo to nádherné. Nyní připravujeme nový projekt s názvem Šansóny a iné piesne, na který jsem přizval Michaela Kocába a Ondřeje Soukupa. Pracujeme na playlistu a jsem si jistý, že to bude vydařené turné. Na seznamu je okolo 40 míst, kde budeme hrát.

Muller 2

Jak si vysvětlujete obrovskou popularitu slovenských umělců – hudebníků, herců – v České republice?
Zaplať Pán Bůh :-). Pravděpodobně je to něco romantického v každém z našich národů.

Jak si představujete ideálně strávené léto a co na něm máte nejraději?
Předpokládám, že bych měl odpovědět něco ve smyslu „moře, písek“. Ale to není můj šálek kávy. Jsem „domased“. Jsem prostě rád doma. Na druhé straně, i přestože tuto profesi vykonávám už 35 let, se těším na to naše cestování po Československu.

Jaké je vaše nejoblíbenější letní jídlo a pití?
Červený meloun a Coca cola zero.

Co právě posloucháte a čtete?
Jsem jeden z posledních konzumentů hudby na cédéčkách. Každý týden si kupuju hudbu. A opravdu všechnu. Všechny žánry. Momentálně mne baví opera.

Jaké povinnosti nemáte rád?
Platit účty.

Nejlepší rada, kterou jste kdy dostal?
Žij a nech žít!

Zdroj foto: perex www.facebook.com/benatskanoc.cz/ další foto: Roman Šebek

FB: www.facebook.com/benatskanoc.cz/
FB událost: www.facebook.com/events/535329396904211/ 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavel Tesař: „V dnešní době už do ČR zahraniční kapely moc nejezdí, doba se změnila, už pominulo ono porevoluční nadšení.“

200hookBrněnský klub Mersey slaví 20 let existence a za jeho vznikem stojí promotér Pavel Tesař. Než vyrazíte na některý z narozeninových akcí – na party s Peterem Hookem nebo koncert skupiny Garage

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Jan Révai: Základem vztahu s dítětem je důvěra

revai 200Namyšlený tělocvikář Aleš Nezval ze seriálu Gympl nebo vtipně glosující porotce v soutěži StarDance, hlavně ovšem lamač dívčích srdcí z filmu Rebelové. Tak známe herce a tanečníka Jana Révaie


Literatura

Jak komunikovat se svým psem

Nestekej-na-sveho-psa Tomas 200V prvé řadě na něj neštěkejte, alespoň tohle doporučuje Tomáš Nushart titulem své knihy „Neštěkej na svého psa“ s podtitulem „Manuál láskyplné a efektivní výchovy“. Neštěkejte znamená vždy se snažte, aby pes p...

Divadlo

„Jsme citoví analfabeti”

sceny200Měsíc po premiéře nové inscenace Švandova divadla Scény z manželského života, jsem i já vyrazila na představení. Inscenace vychází ze slavného stejnojmenného filmu Ingmara Bergmana, který napsal pro svou bývalou lásku Liv Ullmann a vycházel ve scénáři ...

Film

Odvážná rebelka, která jako jediná může zachránit království

Princezna rebelka perexMalá Mia je sirotek žijící ve středověkém městě, v němž zná každý kout. Je samostatná a velmi vynalézavá, a tak se jí a jejím třem lasičkám daří přežít na ulici, a to zejména díky krádežím jídla. Jednoho dne Mia prchá před...