Zdeněk Pohlreich: „Nenávidím špínu, lajdáctví, diletantství, neúctu k majitelům a surovinám.“

Zdeněk Pohlreich: „Nenávidím špínu, lajdáctví, diletantství, neúctu k majitelům a surovinám.“

Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich si získal pozornost díky svému osobitému přístupu při "napravování" českých pánů hospodských a jejich personálu v pořadu Ano, šéfe! Mnoho jeho hlášek už také zlidovělo. V pondělí večer odstartuje na Prima family již pátá řada. Co tedy očekávat? Na co se máme těšit? Čtěte ...


Právě natáčíte pokračování úspěšného pořadu Ano, šéfe! Na co se mohou diváci těšit a přijdou nějaké změny oproti předchozím dílům?
Vítězná sestava se nemění, je to tak? Bude to, myslím si, typické „Ano, šéfe!“ s otřesným jídlem a neuvěřitelnými majiteli…

Objeví se v nových dílech opět Roman Vaněk, případně další zajímaví hosté?
Žádní zajímaví hosté se konat nebudou. Pokud by se konali, asi bych Vám to stejně neměl říkat :-)

Jeden z dílů byl natočený v Bavorsku. Můžete porovnat mentalitu místních kuchařů oproti českým? Najdeme v ní nějaké výrazné rozdíly?
Já se obávám, že se jedná o věci, které jsou nesrovnatelné. Ti dobří kuchaři, u kterých my bohužel netočíme, jsou před námi o pěkný kus. Srovnávání mentality Bavorska jako bývalé nejbohatší republiky světa a Čech snad ani není možné. Přesto se zdá, že v restauračním businessu na úrovni, na které natáčíme, mají obě země překvapivě mnoho společného…

Jinak práce v Německu a u nás – to jsou dva zcela rozdílné světy.

Zdeněk Pohlreich

Navštívíte opět celou řadu měst a restaurací. Pomáháte radši v luxusních restauracích nebo v klasických hospodách?
Já bych měl nejradši hospody s nějakými bohatými a arogantními pit…ci, kteří do svého snu o luxusní restauraci napumpovali už spoustu milionů, a pořád jim to nejde, protože o tom vědí kulový. Zdá se ale, že nemají o natáčení zájem. Pochopitelně bych radši řešil lepší restaurace než hnusné putyky, to dá přeci rozum.

Dokážete lidi nejen pobavit, ale určitě i naštvat. Měl jste někdy během natáčení s někým opravdu hodně vyhrocené spory? Co Vás v kuchyni dokáže nejvíc vytočit?
Mně spory nevadí. Myslím, že to k formátu Ano, šéfe! patří. Nenávidím špínu, lajdáctví, diletantství, neúctu k majitelům a surovinám.

Nyní trochu z jiného soudku. Spolupracujete se střední školou gastronomickou v Braníku jako vedoucí odborného výcviku. Práce se studenty musí být někdy ještě těžší než s pracujícími kuchaři, ne? Nebo jsou naopak ještě plní elánu a snaží se víc než ti vyučení? Vystupujete při výuce stejně tvrdě jako při televizním vysílání?
Jsem jednoznačně toho názoru, že výchova tzv. po dobrém nemá žádný smysl. Naše branže je hodně tvrdá, takže čím dříve se mladí připraví, tím lépe.

Sepsal jste i několik knih. Kolik jich bylo a pro jaký typ lidí jsou určené?
Bylo jich, pokud vím, 5. Jsou určeny pro ty, kdo si uvědomují, že v jídle je něco víc než jen plnicí funkce a že dobré jídlo je nezbytná součást kvalitního života.

Zdeněk Pohlreich, Šéf na grilu

Máte mezi kuchaři i svého oblíbence, kterého uznáváte jako profesionála? Kdybyste měl možnost s kýmkoliv strávit den v kuchyni, kdo by to byl?
Mám rád všechen svůj personál v našich restauracích.
Den v kuchyni bych nejraději strávil s panem Robuchonem, kterého považuju za nejlepšího kuchaře planety.

Mezi Vaše podniky patří i Divinis Wine Bar. Prozraďte nám něco o této restauraci, komu byste ji doporučil?
Divinis je italská restaurace, kterou sice dělají Češi, ale zatraceně dobře. Doporučil bych ji tedy milovníkům italské kuchyně a italských vín. Nechoďte na oběd, máme otevřeno jen večer!

Nepřemýšleli jste o pokračování pořadu Na nože? Můžeme někdy očekávat i nové pořady, máte nějaké plány do budoucna? Nebo to prozatím necháváte osudu?
Já pořad Na nože už dělat nechci, moc mě to nebavilo a kromě toho se podobný formát bude teď vysílat na Nově i na TV Barrandov. Plány do budoucna jistě mám, ale ještě o nich nechci/nemůžu mluvit.

Zdroj foto: www.divinis.cz a www.academiaknihy.cz



Související články:
Nejnovější články:
Starší články:

 

Přihlášení



Životní příběh Jana Mikoláška - léčitele, který zkoumal moč

Jan Mikolášek byl velmi talentovaný člověk, který něco dokázal. Nikdo netvrdí, že byl svatý. Právem se však může řadit mezi významné osobnosti našeho lidového léčitelství. Mladá fronta

Dějiny smrti a jiné kratochvíle

Co je to SMRT a co se za ní skrývá, to přitahovala lidi od pradávna – zřejmě od okamžiku, kdy si počali uvědomovat svou smrtelnost. Argo

Rozhovor

Genny Ciatti: Mám horkou italskou krev

Genny Ciatti 1 perexSympatická zpěvačka a herečka s italskými kořeny Genny Ciatti Vám v následujícím rozhovoru prozradí, jak se jí líbí její role v muzikálu Srdcový král, který měl v září premiéru v Divadle Kalich, a jaké jsou její plány na blí...

Hledat

Chaty s osobností

Čtěte také...

Robert Rohál: Oblast československé pop music mě zajímá léta

robert rohal 200Legendy československé populární hudby a Hvězdy odvedle – to jsou názvy dvou knih, které vyšly teprve nedávno a pod nimiž je podepsán Robert Rohál. Tento autor, žijící prakticky celý život v moravském Holešově mnoho let působí v kultu...


Literatura

Tip na dárek k vysvědčení - Šifry pro děti

sifry perexV nakladatelství EDIKA vyšla kniha pro děti i pro ty, kteří rádi luští a přemýšlí – Šifry pro děti. Jejím autorem je Radek Pelánek, dlouholetý organizátor známých šifrovacích her pro dospělé.

 

...

Divadlo

Příběhy a postavy Bohumila Hrabala ožijí na scéně Divadla Kolowrat

Dum foto perexInscenaci Inzerát na dům, ve kterém už nechci bydlet uvede na scéně Divadla Kolowrat v pondělí 21. května v 19 hodin pod produkční záštitou ArtWay, z. s. herecké kvarteto Milan Mikulčík, Simona Vrbická, Jiří Bartoň a Kateřina Březinová -...

Film

Nový dokument ukazuje cestu k sebepoznání. Jak ji najít poradí i Jaroslav Dušek a Tomáš Klus

senepoznani 200Komunita Go Freedom představuje dokumentární film Sebepoznání, jehož součástí je také doprovodná kniha, která slouží jako příručka na cestě za poznáním sebe sama. Hlavním cílem obou počinů je pomoci lidem v nynější nelehké době uvědomit s...