KEKS a TURBO: „Dobýváme naši malou zemičku metr po metru a je to trnitá cesta, ale spravedlivá.“

KEKS a TURBO: „Dobýváme naši malou zemičku metr po metru a je to trnitá cesta, ale spravedlivá.“

Tisk

turbo a keksRockové kapely KEKS a TURBO spojily své hudební síly a vytvořily společné turné, které začíná už za pár dní. Sedm měst, sedm koncertů, které slibují skvělý hudební zážitek. Zeptala jsem se leaderů obou kapel, za KEKS Štěpána Kojana, za TURBO Jirky Langa, na jejich pocity před prvním koncertem, který proběhne už 9.11. v Jindřichově Hradci.

Jedete spolu na podzimní turné. Co Vás spojilo dohromady?

Š: Byla to vlastně náhoda. Po prvním společném hraní jsme věděli, že tohle spojení kapel je výborné. Turbo a Keks jsou kapely, které mají odehraných pár not, mluví podobnou řečí jakoby se znaly odjakživa. Každý, kdo přijde na koncert pozná, že jim nezpívá nafoukaný začátečník, ale dospělý muzikant, který si váží každého muzikantského dne.
J: Myslím, že se jedná o naprosto exkluzivní turné, které vyplynulo především ze zájmu našich společných fanoušků. Na nějaké spolupráci jsme se domluvili prakticky po našem prvním společném koncertu v e velkém sálu hotelu Palcát v Táboře, kde návštěvnost bořila veškeré mýty o tom, že lidé dnes na koncerty přestávají chodit. Keks hraje hodně podobnou muziku a má hodně podobné fanouškovské zázemí.

Na které z míst, kde koncertujete se těšíte nejvíc a proč?

Š: Byly časy, kdy jsme se báli na neznámá místa. Dobýváme naši malou zemičku metr po metru a je to trnitá cesta, ale spravedlivá. Určitě se nejvíc těším do Prahy.
J.: Těšíme se všude tam, kam jedeme, protože tam na nás čekají naši příznivci a ti pro nás vytvářejí perfektní atmosféru, která jako působí zpětná vazba a vycucne z nás veškerou energii, kterou zase předáváme jim. Proto s námi prakticky každý koncert zpívá celý sál známé hity a nebo novější pecky z našich posledních desek.

turbo a keks

Co máte připraveno pro své fanoušky?

Š: Žádný cirkus se světelným show jsme nepřipravovali. Jde nám pořád jen o písničku i když to zní skromně. Dobrá písnička, navíc zahraná tak, jak si to zaslouží, se dokáže zavrtat hodně hluboko pod kůži. Světla se jen rozsvítí a zase zhasnou, ale to přece každý ví….
J: Na těchto koncertech budeme hrát samozřejmě náš kmenový repertoár okořeněný právě novými peckami z našeho posledního CD ZAR. Tyto písničky se díky prodeji a hlavně internetu a Facebooku dostávají rychle k našim posluchačům, takže i novinky jsou rychle známé mezi fanoušky zažité. Bude i speciální scéna a nějaké pyro efekty.

Plánujete další společné turné?

Š: Uvidíme, co bude dál. Uvidíme jestli se na nás hvězdy budou usmívat a některá nás osvítí Pokud ano, tak vím, že dokážeme všechny překážky překonat a hrdě stát na výsluní.
J: Další společné koncerty se budou pochopitelně odvíjet od zájmu pořadatelů a okruhu našich posluchačů a posluchačů Keksu a pochopitelně i od zájmu muzikantů obou kapel. Ale tady prakticky žádnou překážku nevidíme a myslím, že se naše přátelské vztahy dobře rozvíjí. Obě kapely si rozumí a snad z toho vznikne hlubší přátelství.

Co takhle společná písnička? Neuvažujete o něčem podobném?

Š: Tak to určitě ne… a myslím, že podobnou odpověď dostanete i na druhé straně. Společný koncert vždy rád uvítám.
J: Tohle téma jsme zatím ještě neprobírali, ale nikdy neříkej nikdy. Třeba by to mohlo být opravdu zajímavé. Měli by se dohodnout manažeři kapel a vyprodukovat to. Štěpán s Mírou se můžou postarat o muziku, textaře máme, klávesák Turba aranžuje a má studio, tak proč ne. Byla by to rarita pro fanoušky obou kapel.

keks kojan

Vzkaz pro vaše fanoušky? Proč by měli navštívit právě tyto vaše společné koncerty?

Š:Tak, to je dobrá volba, Mít tu možnost, určitě bych šel. Vím, že ty lidičky, co pro Vás budou hrát nejsou vůbec špatný. Za KEKS Štěpán Kojan.
J: Chtěl bych samozřejmě pozvat všechny fanoušky, naše i Keksu, aby na tyto koncerty přišli, protože je zde vždy výborná atmosféra a pohoda jak pro ně, tak i pro vystupující kapely. Nechte všechny stresy doma a přijďte se všichni s námi pobavit na dvojkoncert legendárních kapel. Mějte se moc a moc krásně a přijďte v hojném počtu. Za TURBO Jirka Lang .

Zdroj foto: Keks a Turbo


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vlady Gryc už sbírá materiál na novou desku, kterou by chtěl natočit příští rok

vlady200Textaře a zpěváka Vladyho Gryce znají hlavně příznivci české populární hudby. I když pochází z Ostravy a během let procestoval řadu zemí, nakonec zůstal v Berlíně. Přesto se do Česka pravidelně vrací. Natáčí tu písničky případně sbírá ceny - například „zl...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Barbora Adamcová: Ráda nasávám vůni deště

BARAperexPrvní místo v literární soutěži na téma Všechny vůně a chutě světa patří díky hlasování čtenářů Kultury21 teprve patnáctileté Barboře Adamcové z Litoměřic. Zajímalo mě, zda jsou všechny zážitky popsané v povídce její vlastní, jaké má plány do budou...


Literatura

Maková válka: Čína, bohové a čínský zvěrokruh

big makova-valka-csT-487671 (2)

Hlavní hrdince Rin je na počátku románu 14 let. Žije u pěstounů, v provincii Kohouta, na dálném jihu, stará se o jejich krám a roznáší pro ně nelegální opium. Jakmile se ...

Divadlo

Vánoční zázrak v Divadle Broadway

vanocni zazrak divalo brodway ledeckyRomantický vánoční muzikál Janka Ledeckého, který měl premiéru v loňském roce, se na prkna pražského Divadla Broadway vrací i letos. Vánoční zázrak, aneb Sliby se maj plnit o Vánocích

Film

Jediné velkoformátové české kino IMAX slaví 10 let promítání Statistiky odhalily překvapení: Avatar nebyl jeho nejnavštěvovanějším filmem

imax200Jediné velkoformátové kino IMAX v České republice slaví kulaté narozeniny. V březnu uplyne 10 let od jeho otevření. Vůbec první veřejná česká projekce na obřím plátně proběhla ve čtvrtek 20. března 2003, zahajovacím filmem provozu kina IMAX