Ozvěny ze Světa knihy/ BB art

Ozvěny ze Světa knihy/ BB art

Tisk

BBcomicspoint perex20. mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy Praha 2014 je sice již minulostí, ale protože zde zástupci redakce Kultury21 objevili spoustu novinek a skvělých knižních titulů a navíc se potkali s kolegy různých nakladatelství, se kterými K21 spolupracuje, požádali jsme některé z nich o krátký rozhovor. Základní otázka zněla vždy víceméně stejně – co je zde, na veletrhu, vaším největším hitem, co návštěvníci nejvíce kupují a co z vaší produkce našim čtenářům doporučujete…


První zastávkou byla expozice nakladatelství BB art, kde jsme požádali paní Karolínu Špičkovou, aby našim čtenářům doporučila některý ze zajímavých titulů tohoto nakladatelství.
Protože právě probíhá knižní veletrh, vybrali jsme stěžejní tituly, které se sem vysloveně hodí. Je to především historický román, ságu Paříž od britského autora Edwarda Rutherfurda – kdy jindy jej vydat, než nyní, v roce, kdy slavíme 125. výročí otevření Eifelovy věže. Takže tu velice doporučuji.

BBstanek
A potom také literaturu faktu s názvem Náměsíčníci, která je o 1. světové válce a letos to bude sto let od jejího zahájení – takže rovněž velmi zajímavý titul.
Nebo úplně z jiného ranku thriller Nevracej se od britského autora Lee Childa – určitě stojí za to si jej koupit a přečíst!

BBkolaz2
Co právě dnes čtenáři u vás nejvíce kupují?
Určitě literaturu faktu, historické romány a thrillery. Oddychovou literaturu.

Pod nakladatelství BB art spadá i Comics point a právě mladého muže u tohoto stánku jsem se zeptala, jaký titul je dnes největším hitem?
Největším hitem určitě bude Liga spravedlnosti 1: Počátek z nové edice NEW 52, to je velká hitovka a potom Green Arrow podle seriálu který běží v televizi.

BBcomicspoint
A čemu vy osobně nejvíce dáváte přednost?
Já osobně dávám přednost právě Green Arrowovi, to je suprovka a potom támhle Banda, to je výborná věcička, v originále The Boys.

BBkolaz1

Děkueme oběma tázaným za odpovědi a příště se společně posuneme výstavními pavilony veletrhu Svět knihy k dalšímu stánku.

Audio verze rozhovoru:

Zdroj foto a obálky: FB stránky a web nakladatelství BB art 

www.bbart.cz
www.facebook.com/BBart.cz

svetk3

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Monika Zelinová: „Vlk je přímočará, neúplatná bytost vyžadující svobodu a respektování zákonů smečky.“

monika zelinova200Monika Zelinová (rozená Kovalská) pochází z Ostravy, kde žije dodnes. Vystudovala střední pedagogickou školu, zajímá ji psychologie, průběžně si doplňuje vědomosti z oblasti mezilidských vztahů, komunikace, organizace práce a manageme...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Režisérka Ivanna Benešová: "Točím o tématech, která mně osobně přijdou zajímavá."

ivana benesova200Režisérka Ivanna Benešová je známá pro svůj zájem o netradiční témata, jakými jsou například porno nebo týrání. Její vstup do dokumentární filmařiny se datuje někde až do roku 2008. Krátkometrážní snímek Jak se...


Literatura

Poznejte příběh osudové lásky

Cisarovna perexPíše se rok 1853. Alžběta Bavorská, přezdívaná Sisi, má jasno. Buď se dočká opojné romantické lásky, jakou zná z básní, nebo se nezamiluje nikdy. Nikdo z její rodiny však pro její ideály nemá pochopení.

Divadlo

78. sezónu otevře zlínské divadlo v novém sále: první premiérou bude Špína
mestke divadlo zlin sezona200Městské divadlo Zlín vstoupí v září do 78. sezóny. Diváci se mohou těšit na neobyčejně pestrou kolekci celkem jedenácti premiér: sedm ve Velkém sále, dvě ve Studiu Z a jednu v Dílně. Již nyní herci pracují na d...

Film

KOYAANISQATSI: fascinující pastva pro oči

KOYAANISQATSI 200V roce 1983 vypustil režisér Godfrey Reggio do světa Koyaanisqatsi. Pozoruhodný počin, jehož název pochází z jazyka indiánského kmene Hopi a jeden z jeho významů je „život vyvedený z rovnováhy“.

...