Dámy v sedle - fotoreportáž

Dámy v sedle - fotoreportáž

Tisk

DAMYvSedle perexČervencové krásné počasí o víkendu 5.a 6.7. 2014 přálo dámám v sedle a v písecké jízdárně Zemského hřebčince se stalii pastvou pro oči krásní koně a překrásné ženy v dobových kostýmech. Konalo se zde již osmé mistrovství republiky jízdy v dámském sedle. Náš fotoreportér Rudolf Hojdar pořídil během nedělního programu sérii fotografií, dokládajících, že členkám Občanského sdružení Dámy v sedle se daří navracet do jezdeckého sportu to nejkrásnější z dob, kdy kalhoty byly fenoménem pánské módy.

 

Občanské sdružení Dámy v sedle
je neziskovou organizací působící na území ČR od roku 2004. Je financováno zejména z příspěvků svých členů. Náplní činnosti sdružení je rozšíření jízdy na koni v dámském (bočním) sedle, které se těší v současné době stoupající popularitě.

DamyVsedle1

O zvýšeném zájmu o toto jezdecké odvětví svědčí i nárůst počtu členů sdružení a stále více jezdkyň v dámském sedle na nejrůznějších jezdeckých akcích. Jízdu v dámských sedlech prezentují na výstavách více či méně spojených s jezdectvím, závodech a dobových slavnostech.

Jezdectví může být i pastvou pro oči.
Vracíme do jezdeckého sportu to nejkrásnější z dob,
kdy byly kalhoty fenoménem pánské módy.
Jsme Dámy v sedle.

DamyVsedle2

DAMYvSedle

Více zde:http://www.damyvsedle.cz/ (zdroj použitých informaci)

Foto: Rudolf Hojdar


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Chtěla bych vyfotit štěstí,“ sní fotografka Sára Saudková

Maminka čtyř dětí, fotografka a charismatická dáma. To vše a mnohem více je Sára Saudková, která vám nyní dovolí nahlédnout do jejího nitra.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Poslední tažení cenzury v komunistickém panství

big doporuceno-nezverejnovat-fungovani--eTE-487722 (2)Zajímavým a jistě stále aktuálním tématem cenzury za minulého režimu se zabývá nová kniha autora Davida Klimeše. Mladý badatel se v ní zaměřuje na výzkum médií...


Literatura

Příliš vysoká očekávání jsou retro deníkem s velkou porcí humoru

Příliš vysoká 200Příliš vysoká očekávání Karoliny Hošek jsou zábavným deníkem, který se věnuje životu obyčejného člověka na pozadí událostí posledních desetiletí. Už úvodní obrázky jednoznačně dokazují, že lidé s mládím v devadesátkách se mají na c...

Divadlo

Divadlo Ungelt se chystá na léto. Jeho Letní scénu ovládne Touha jménem Einodis

ungelt200Ačkoliv to za okny dlouho vypadalo, jako kdyby jaro, a natožpak léto, nemělo vůbec přijít, v divadle Ungelt jsou lidé optimističtí a již s předstihem plánovali program letošní Letní scény. Co se chystá? Pojďme se podívat.

...

Film

SPALOVAČ MRTVOL SE VRACÍ – NEJPRVE SE PŘEDSTAVÍ V KARLOVÝCH VARECH

spalovac mrtvol perexRežisér Juraj Herz (1934-2018) od počátku své tvůrčí dráhy inklinoval k poetickým bizarním výpovědím, jak již to naznačily Sběrné surovosti podle Hrabalova námětu. Postupně v nich začaly převažovat hororově děsivé prvky, za...