Křest charitativního kalendáře pod patronátem Václava Noida Bárty - PESOS 2014

Křest charitativního kalendáře pod patronátem Václava Noida Bárty - PESOS 2014

Tisk

noi 200V pražském Hostivařském lesoparku se 30.8. 2014 konal canicrossový závod na podporu charitativní činnosti PESOS, o.p.s, která pomáhá opuštěným, týraným, handicapovaným a neumístitelným psům prožít důstojný život.

 

 

Akce byla zahájena již od dopoledních hodin, kdy byl zahájen běh s pejskem. V případě, že žádného chlupáče nevlastníte, byla zde možnost se závodu zúčastnit s pejsky z útulků. Na výběr byly stanoveny kategorie „profi“ (3800m) a „hobby“ (3000m). Pro děti zde byl vyhrazen rovněž časový prostor, kde měly možnost soutěžit o různé ceny.
Další zajímavou částí programu byla „ukázka práce psů Státní Policie“. Bezkonkurenční poslušnost a výcvik služebních psů jste mohli spatřit – při hledání výbušniny, cviků poslušnosti, při obraně a následném zadržení pachatele (s pomocí figuranta), hlídání předmětu před cizím člověkem,..

noi 1


PET – MEDIC jakožto zdravotnická záchranná služba veterinární předvedla veřejnosti jak vypadá zásah a první pomoc zraněného psa spolu s převozem.
Hlavním bodem akce byl křest charitativního kalendáře PESOS, jehož moderace se ujal patron PESOS – zpěvák, herec, skladatel – Václav Noid Bárta, jehož výtěžek je věnován na veterinární péči, stavbu kotců a jiných potřebných záležitostí pro pejsky. Focení probíhalo v letech 2013 – 2014, kterého se ujala fotografka a šéfredaktorka časopisu „Planeta zvířat“ -  Martina Trávníčková. „Modely“ poskytl útulek záchranné stanice divokých zvířat, se kterými se s radostí vyfotily známé osobnosti.  „Jsem moc rád, že oproti loňskému roku se nám počet partnerů rozrostl.“ vyjádřil se Bárta.

noi 2


V průběhu celé akce byly k dispozici stánky, kde jste si mohli zakoupit předměty, jejichž  výtěžek šel na nadaci PESOS. K dispozici bylo třpytivé tetování (ne) jen pro děti, Depozitum Beruška, Non-Stop dogwear.cz , doktorkaromana.cz, aj.
Pro milovníky sportu nechyběla ukázka „dogfrisbee“ , kde vystoupily Míša Andrová s fenkou Anakim, které získaly již několik ocenění  nejen v Mistrovství v ČR, ale i ve světě.
Zakončením charitativní akce byla ukázka Jízdní policie, vyhlášení vítězů + tombola.

noi 3


Akce se konala pod záštitou Hl.m.Prahy.
www.pesos.cz
www.laskakezviratum.cz
pet-medic.webnode.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

O svobodomyslnosti a lásce ve všech podobách s Adamem Pavlovčinem, vítězem Superstar

adam perexU každého výherce SuperStar jsou lidé zvědaví, jaký bude jeho další osud. Adam Pavlovčin vystupující pod uměleckým jménem Adonxs tuto soutěž vyhrál v roce 2021 a už vydal svoji první píseň s názvem Moving On. Zároveň otevřeně mluví o vztazích, sexuali...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Prodej tašek s designem Lukáše Macháčka podpoří LGBTQ+ komunitu

LGBTQ perexČerven patří tradičně oslavě diverzity a rovnosti LGBTQ+ komunity. Na podporu měsíce hrdosti – Pride month – vytvořil talentovaný český designér a módní návrhář Lukáš Macháček design pro látkové tašky s mottem ALL DRESSED IN LOVE. Výtěžek z jejich ...


Literatura

Co je tvoje, je i moje: Román o tom, že nic není černobílé

coje 200Ostravské nakladatelství Domino asi není potřeba nějak zvlášť představovat. Vzniklo v roce 1997 a na svém kontě má už stovky mezi čtenáři velmi oblíbených knih. Detektivkami a thrillery počínaje, čtením pro dospívající konče. Pokud je vaším šálkem čaje...

Divadlo

Ztracený ráj (Zpráva o člověku v Městském divadle v Brně)

ztraceny raj perexRežisér Dodo Gombár (nar. 1973) je v Brně již dávno znám. V MDB režíroval… a výborně... Žitkovské bohyně (2017), nebo v Mahenově divadle také objevná režie činohry Želary (2017), v Huse na provázku Ticho na zemi (2019), a tak bycho...

Film

Romantický, strašidelný i vtipný kanadský film FALCON LAKE vstoupí do kin 27. 4.

falcone lake 200Stydlivý třináctiletý Bastien přijíždí s rodiči na letní dovolenou k jezeru Falcon Lake, které je opředené strašidelnými historkami. V krajině, která je občas idylická a občas přízračná, potkává o tři roky starší dívku Chloé a navazuje s ...