Chillibranní 2015 se blíží!

Chillibranní 2015 se blíží!

Tisk

chillibrani 200Festival milovníků pálivého Chillibraní se bude konat 5. září 2015 na brněnském koupališti Riviéra. Připraven je celodenní program pro děti a dospělé, kterému dominuje soutěž Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého - Chilližrout 2015. Připravena je i kuchařská show s Oldřichem Sahajdákem nebo vystoupení skupiny Red Hot Chilli Peppers Revival Brno a mnoho dalšího.


Chillibraní je jediným hotfood festivalem v České Republice a na Slovensku a současně největším v Evropě. Několik tisíc návštěvníků táhne do Brna nejen jedinečná atmosféra Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého – Chilližrout, ale současně i rozmanitý program.

„Celá programová linka festivalu bude v duchu „cesta od semínka, přes lusk, až na talíř“. Takže návštěvníky čekají krátká edukační vystoupení odborníků na témata jako je osivo, pěstování, hnojiva, hydroponie, zpracování, a to vše proloženo bloky cooking shows, výklady o koření, vaření brouků s chilli, prezentace odborné literatury a další zajímavosti,“ prozradil organizátor Petr Klemeš.

CHILLIBRANI-306

Konkrétně přijede například Brit Jason Nickels představit svou knihu Jak pěstovat chilli, kterou nechal přeložit do češtiny právě díky místní komunitě milující ostré papriky. Odborné přednášky o pěstování chilli zazní například od majitele firmy Symbiom Petra Kotyzy nebo od dlouholetého pěstitele Viktora Koppa z My Garden. Milovníky piva jistě zaujme škola točení piva od sládka z pivovaru Lobkowicz a exotiku mohou návštěvníci okusit s brouky připravenými inženýrkou Marií Borkovcovou, Ph.D.

Stejně jako loni se organizátoři rozhodli podpořit nějakou organizaci, tentokrát to bude sdružení „Dejme dětem šanci“. „Jejich nesmírnou výhodou a zásadním rozdílem oproti ostatním charitativním sdružení je fakt, že darovaná částka jde ve výši 100 % na podporu konkrétního dítěte. Dokonce nám dali na výběr, koho můžeme podpořit, ale z toho zas tak moc nadšení nejsme, protože čtení těch osudů vhání slzy do očí. Ale vybráno už máme,“ dodává Petr Klemeš.

Chillibraní se bude konat 5. září 2015 na brněnském koupališti Riviéra, které je obklopeno zelení a nabízí spoustu prostoru pro stánky i odpočinek.

chillibrani plakat

Více informací: www.chillibrani.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s významnou trenčianskou osobnosťou

atletika 200Trenčiansky športovec v atletike Dušana Čikela, ktorý je rodákom z Beckova.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Drahé kameny a minerály, krása, která láká a potěší

kameny 200Fotoreportáž ze 32. českolipského setkání mineralogů a paleontologů, které se v České Lípě uskutečnilo v sobotu 23.2.2013. Tato již tradiční a oblíbená akce se koná každoročně na přelomu zimy a jara a účastní se jí sběratelé z celých...


Literatura

Tajemství včerejška překvapovalo

tajemstvi-vcerejska 200V Nakladatelství Martin Koláček – E-knihy jedou vyšla v roce 2018 kniha Tajemství včerejška od Jaroslava Beneše. Stojí za to?

 

...

Divadlo

„Ale, proboha, já nejsem můj milovaný Sartre, Wilde, Williams, Albee, Shakespeare…“ rdí se Petr Nýdrle

Jméno Petr Nýdrle je zlínským kulturním nadšencům jistě dobře známo, ale tento herec, učitel, scenárista a umělecký šéf zanikajícího divadla Malá scéna má co říct i ostatním. V rozhovoru se dozvíte věci o Malé scéně, ale budete svědky i osobního zamyšlení nad vážnějšími tématy.

Film

Petr Jákl pozval oscarového Michaela Caina do Karlových Varů a další film produkuje v zahraničí

Foto perex Michael Caine, foto © Stanislav Honzík (2)Nebylo snad sportovního fanouška, který by nesledoval olympijské hry, které byly pro českou výpravu velmi úspěšné. Se světem tohoto svátku sportovců je úzce spja...