V Brně se bude konat Symposium aneb Dveře do světa podnikání

V Brně se bude konat Symposium aneb Dveře do světa podnikání

Tisk

symposiu200Podle statistik je dnes v České republice bez práce asi třicet tři tisíc absolventů a mladých lidí. Organizátoři podnikatelské konference Symposium by toto číslo rádi aspoň o něco zmenšili, chtějí mladé lidi motivovat a pomoct jim při začátcích podnikání. „Účelem Symposia je vybavit studenty, kteří mají nápad a chtějí podnikat, praktickými znalostmi, které je škola nemůže vybavit,“ uvedl hlavní organizátor Symposia Matěj Bednář.

 

 

Know-how a networking

Konfrence se bude konat 19. – 20. listopadu na Podnikatelské fakultě VUT a návštěvníkům nabídne v sérii přednášek mnohé praktické informace. Přednášky upozorní na počítačové úskalí mladých podnikatelů, pomohou s přípravou podnikatelského plánu, poskytnou informace o marketingu nebo o získávání potřebných financí na začátek podnikání. Přednášet budou lidé s dlouholetou praxí a zkušenostmi. Součástí akce je i networkingový večer, kde mohou účastníci získat kontakty na budoucí kolegy, obchodní partnery, nebo jen navzájem sdílet zkušenosti a dodat si odvahu.

Akce se tento rok koná už popáté, v minulém roce ji navštívilo okolo sto sedmdesáti studentů a čerstvých absolventů a během dvou dní vystoupilo víc než 20 řečníků. „Symposium nad míru předčilo mé očekávání – výborná témata, zkušení přednášejí, skvělá organizace a přátelská atmosféra. Navíc jsem poznal hodně ambiciózních mladých lidí s podobnými myšlenkami, jako mám já – rozběhnout vlastní byznys,“ říká Jiří Grossmann, jeden z účastníků minulého ročníku.

symposium logo

 

Podle jednoho z hlavních organizátorů Matěje Bednáře jsou největším přínosem Symposia znalosti odborníků z praxe a zkušenosti úspěšných podnikatelů, které může návštěvník ihned zpracovat do svého podnikatelského plánu.

Na Symposiu je unikátní, že celý organizační tým je složený z dobrovolníků z řad členů mezinárodní neziskové studentské organizace AIESEC. Organizace vznikla už v roce 1948, dnes působí ve 120 krajinách světa a sdružuje okolo 100 tisíc studentů. Cílem AIESEC je v mladých lidech rozvíjet jejich potenciál, pomáhat studentům vycestovat na zahraniční dobrovolnické ale i pracovní stáže a také v nich aktivně podporovat možnost vyzkoušet si práci v týmech nebo na vedoucích pozicích.

Syposium
Řečníci: Tomáš Baďura, Martin Kešner, Jakub Tížek, Radek Danč, David Friedl, Petr Krejčí, Martin Vítek
Kdy: 19. a 20. listopadu 2015
Kde: Podnikatelská fakultě Vysokého učení technického v Brně
Vstupné: 390 Kč studenti, 490 Kč absolventi

Více informací: http://www.symposium.cz/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

David Háva: Bez lásky k dobrému jídlu se tato práce dělat nedá

culi perexU čtení tohoto rozhovoru by se vám měly sbíhat sliny – točí se totiž kolem fotografování jídla. V čem spočívá ten trik, aby výsledný pokrm vypadal k nakousnutí? Dekoruje jídla David Háva ze společnosti Culinairephoto...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Nebojte se obohatit výuku jazyků netradičními hrami

111vyluka200Nakladatelství Grada se stará o naši jazykovou vybavenost a proto nám přináší metodickou příručku Petra Hladíka s všeříkajícím názvem 111 nových her pro atraktivní výuku jazyků. Dozvíte se v ní, jak pracovat s jazykem a zlepšit občas nudnou výuku...


Literatura

Léčivé byliny v květináči a na zahradě

lecive byliny v kvetinaci a na zahrade 200Divoké rostliny na talíř pro naše zdraví nám v červnu přineslo nakladatelství Grada v podobě knihy Léčivé byliny v květináči a na zahradě německých autorek Heide Bergmannové a Ulrik...

Divadlo

Balet Luskáčik okúzlil návštevníkov

lusk 200V Dome umenia v Piešťanoch sa 22. novembra predstavil hrou Luskáčik Svetoznámy Kyjevský City balet v  hudobnom podaní Piotra Iľjiča Čajkovskija.

...

Film

Slavná císařovna tak, jak ji neznáte

Korzet perexPíše se rok 1877. Císařovna Sissi (Vicky Krieps) je nejen módní ikonou, ale i ztělesněním ideálu krásy. Její 40. narozeniny se rychle blíží, ona však k oslavám nevidí důvod.

 

...