Screamers – miláčci publika

Screamers – miláčci publika

Tisk

screamers 200Skupina Screamers se se svým podzimním pořadem Účastníci zájezdu představila v pátek 13. listopadu pražskému publiku. Pověrčivý člověk by možná představení vynechal úplně, aby neprovokoval matku Štěstěnu. Ale ti odvážnější přišli a vychutnali si pěkně vypečené představení.

 


Skupina vyjela na druhé turné v novém obsazení (pokud nebudeme počítat speciální pořady), kdy někteří původní členové odešli a přidali se pánové ze skupiny Techtle Mechtle. Změnou členů přišla i nová dramaturgie pořadů – Screamers si dali za úkol být více divadelní, propojit celý pořad titulním tématem a přidat více mluveného slova. Recenzi na jarní show najdete ZDE

Celým novým pořadem nás tak provázeli ústřední postavy – máma a táta – ne tolik odlišní od těch ze stejnojmenného filmu Účastníci zájezdu, aby poukázali na (často až děsivá) česká specifika. To vše zasazené do pestré scény a dokonalých kostýmů.

screamers  1

Kromě filmu Účastníci zájezdu jsme měli možnost také zhlédnout výjevy z české klasické trilogie Slunce, seno… Doktor Kája v podání Ládi Černého byla opravdová lahůdka. Kvality dalších původních členů – Lukáše/Pauly a Jardy/Lili – netřeba ani popisovat, ani chválit, jelikož jejich vystoupení jsou prověřená dlouhými léty.

Vždy čekám, zda dorazí i Věra Chytilová, vděčná postava travesti show, stejně jako Hana Zagorová nebo Eva Pilarová, které si pro tentokrát vyměnily písně, ale z českého hudebního nebe zavítaly ještě například Marcela Holanová, Ilona Csáková a nemohla chybět ani Helena Vondráčková.

screamers 3

Odborník skupiny na další hlasy Patrik/Banánová Halina naprosto skvěle vystřihl řidiče Karla (Pavla Lišku) z již zmiňovaného filmu. Honza/Stacey přivedl zpátky k životu královnu Whitney Houston, téměř k nerozeznání od originálu. V královské jízdě pokračoval i při vystoupení Madonny, která koncertovala v Praze jen pár dní před vystoupením Screamers. Velký obdiv patří i Lukášovi/Dolores, který nás celým pořadem provázel s komickou postavou mámy, ale stihl se představit i v dalších rolích.

Druhá část druhé poloviny představení se nesla v afroamerickém duchu. Přicestovali jsme díky tomu do časů Boney M, ale na závěr jsme se vrátili zpět do současnosti, kdy se pánové loučili s aktuální hitovkou Uptown Funk.

Atmosféra už od začátku byla velmi pozitivní, diváci byli pořádně rozjetí, a tak mě ani na konci nepřekvapily pochvalné a spokojené hlasy. Screamers slibovali dovolenou snů, a to se jim v pátek večer rozhodně podařilo. Všichni jsme vypnuli v hlavách každodenní starosti a nechali se unášet na vlnách exotických dálek.

{youtube}fmWUG61eW3E{/youtube}

Název představení: Účastníci zájezdu
Žánr: travesti show
Uvádí: Skupina Screamers
Kde: KC Novodvorská
Datum představení: 13. 11. 2015
Hodnocení: 85 %                
Zdroj foto: faceboková stránka skupiny Screamers (Mirka M. Janečková)


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hudba je atmosférická a měla by člověka naladit na vlnu klidu a harmonie, říká Tomáš Kympl

Tomas Kympl 200V hudebním světě je hudební skladatel, textař a zpěvák Tomáš Kympl už řadu let pojem. Vyhrál několik mezinárodních soutěží a natočil řadu žánrově odlišných alb či projektů, což ho řadí k těm nejtalentovanějším a nejpozoruhodnějším osob...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Etická coura aneb Co je vlastně normální?

eticka couraEtická coura je u nás překladem třetího rozšířeného vydání klasického průvodce polyamorií, otevřenými vztahy a hledáním svobody v sexu a lásce. Ano, není to kniha pro každého, byť je ve svém tématu považována za bibli a klasiku.

...

Literatura

Rozhodla se zalhat nejlepší kamarádce. Jaké to bude mít následky?

Nejlepsi kamaradky perexElizabeth a Bry nemají vůbec nic společného. Jsou jako den a noc, ale jejich přátelství překvapivě funguje. Jsou nejen nejlepšími kamarádkami, ale jsou si i navzájem kmotrami svých dcer. Pro obě je největší prioritou bezp...

Divadlo

Šestnáctá Flora nabízí desetidenní porci divadla

altCelkem osm scén bude hostit 16. ročník mezinárodního festivalu Divadelní Flora, který se tentokrát v Olomouci uskuteční 10. – 20. května. Tradiční nesoutěžní přehlídka divadelní tvorby českých i zahraničních soubor...

Film

Štěpán Kozub se promění v Jaroslava Haška v chystaném životopisném filmu režiséra hitu Spolu

Štěpán Kozub Hasek (2)Hašek. Název nového historického filmu režiséra a scenáristy Davida Laňky jasně předznamenává jeho obsah. Tvůrci slibují netradiční životopis Jaroslava Haška, který se ponese v duchu Haškovy t...