Piano. Čím se inspirujete vy?

Piano. Čím se inspirujete vy?

Tisk

piano 200Během několika málo týdnů se na scéně objevila nová talkshow s názvem Piano. Ta má jediný úkol - ukázat, že i lidé z té nejmenší vesničky mají možnost a schopnost se prosadit a udělat jak sebe tak i svět lepším. Díky Nadaci Tomáše Bati, která nabídla své prostory Baťovy vily, díky práci stážistů firmy Fundchaser a spojením s moderátorem Jiřím Vedralem si můžete i vy poslechnout příběhy normálních lidi s neobyčejným příběhem a třeba říct i ten váš…

Cílem Piana je ukázat, že nemusíte být z velkého města, abyste dokázali velké věci. Vše záleží pouze na velikosti vaší představivosti, tvrdé práci a vašemu postoji k životu. Piano tak prostřednictvím krátké talkshow představí každý měsíc člověka se zajímavým projektem a životním příběhem. Potom už je na každém, jak se nechá inspirovat na vlastní cestě za svými sny.

Prvním hostem Piana byla Nina Apolena Křemenová stojící za projektem pro středoškoláky s názvem Baťův studentský klub. Ten pořádá pro zlínské středoškoláky pravidelné setkání a workshopy a přináší tak zábavu, poznání a především podle tématu i lidi se zkušenostmi z různorodých odvětví, kteří se s mladými nadějemi dělí o své zkušenosti a nabízí svůj čas, znalosti a kontakty.

piano 1

Jako další na křeslo pro hosta usedla studentka Gymnázia Lesní čtvrť Anna Randárová. Ta se svými spolužáky založila společnost Stay Strong, aby pomohli svému kamarádovi s bojem s mozkovou mrtvicí. Zaměřují se na motivování ostatních lidí k dosažení svých cílů a snaží se zvyšovat povědomí o těchto nemocech.

Hostem třetího Piana bude Marek Hubáček, který se narodil v roce 1991 v Želechovicích, kde žije a začínal svou uměleckou karieru. Umění se věnuje od dětství, kdy mu byl vzorem jeho otec - také malíř a sochař. Marek se po gymnáziu rozhodl jít studovat architekturu, kterou spojil se studiem malby. Tato studia však nedokončil, ale to ho neodradilo, aby v tom, co ho nejvíce bavilo, pokračoval. Snad kvůli tomu se mohl posunout dále, protože našel smysl svého života právě v malířství. V současné době maluje obrazy, tvoří sochy, věnuje se designu interiérů a také je frontman ve sweetrockové skupině Celardor.

piano 2

Za organizátory odhaluje další plány Viktor Slezák: „Do budoucna bychom k momentální talkshow chtěli přidat ještě podcast, což jsou vlastně rozhovory na podobném principu, nicméně bez obrazu s delším obsahem. Ideální například pro poslech v autě. Samozřejmě se chceme také rozrůstat do podvědomí a to nejen zlínských studentů, ale doufáme, že dokážeme oslovit i starší věkové kategorie. No nemůžu vám prozradit všechny naše plány, takže jednoduše máte se na co těšit a nezapomeňte sledovat náš Youtube: Fundchaser nebo Facebook aby vám neunikl žádný příběh.“

Nový díl talkshow Piano se publikuje vždy druhé úterý v měsíci.
Pro veškeré novinky sledujte Facebook Piano nebo napište na email Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .

Zdroj foto: Jana Ptáčková


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavel Nový opět zavítal do Karlovy Studánky s pořadem S tebou mě baví svět aneb ze mě se zachvěla.

pavel novy 200Zasněžený horský půvab malebné Karlovy Studánky před čtyřiceti lety zaujal filmový štáb režisérky Marie Poledňákové, která zde natočila kritiky opěvovanou komedii s názvem S tebou mě baví svět. Tento film vyhrál anketu Komedie století udělenou ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Poruchy učení a vady řeči nesouvisejí s inteligencí

200spolKdyž bezelstní a natěšení prvňáčci nastoupí do školy, brzy zjistí, že je pro ně nachystána spousta nových úkolů a povinností. Začnou se učit psát a počítat, postupně louskají slova a věty, aby se z nich vyloupla celá souvětí, říkanky, pohádky.

...

Literatura

TGM očima slečny Alce a mistra Viktora

TGM ocima alice perexO historických postavách lze vyprávět nudně, přežvýkávat letopočty a nutit ostatní biflovat je. Daleko lepších výsledků se ale dosáhne tím, když je již nežijící politik či umělec představen jako člověk, ne jako soubor čísel...

Divadlo

Rozloučení s pohádkou O perníkové chaloupce se nadmíru povedlo

pernikova chaloupka200Neděle 17. února 2013 se nesla ve zlínském Městském divadle v duchu loučení. Dětští diváci a jejich rodiče měli možnost naposledy vidět oblíbenou pohádku O perníkové chaloupce aneb Jenom jako....

Film

Opět se pořádá přehlídka 3Kino


3Kino logoPřehlídka 3Kino, v Praze zpřístupňující (vedle českých příspěvků) u nás téměř neznámou současnou tvorbu polskou a maďarskou, každým rokem nabobtnává. Ve dnech 10. až 15. října 2019 obsadí vedle tradičního projekčního sálu v Atlasu také dvě ve...