Je tady nový díl Piana – tentokrát s Markem Hubáčkem

Je tady nový díl Piana – tentokrát s Markem Hubáčkem

Tisk

piano 200Nedávno jsme vás informovali o talkshow s názvem Piano, která má za úkol ukázat, že i lidé z té nejmenší vesničky mají možnost a schopnost se prosadit a udělat jak sebe tak i svět lepším. My vás v tomto článku seznámíme s dalším hostem – s Markem Hubáčkem, který by vám neměl být cizí. Na podzim 2014 jsme vám s ním přinesli velký rozhovor a věnovali jsme se také jeho kampani s názvem From Czech to Chicago, Creativity Transcends Borders.

 

Talkshow Piano se koná v Baťově vile ve Zlíně a už uskutečněné díly jsou předtočené z července tohoto roku a jsou prezentovány veřejnosti pomocí Youtube kanálu s názvem Fundchaser. Vše je uskutečněno díky Nadaci Tomáše Bati, která nabídla své prostory Baťovy vily, práci stážistů firmy Fundchaser a spojením s moderátorem Jiřím Vedralem.

Název Piano je inspirovaný jak s nádherným pianem, které je v místnosti, kde probíhá natáčení, ale také jistou symbolikou. „Piano je v hudbě symbol pro tichost a naši hosté mají velice silný příběh a dobré projekty, ale v podstatě se o nich neví. Nechválí se, chovají se jako nic a nejsou nijak na očích a tím pádem jsou i oni sami jako piano – tiší, skromní, ale přesto velkolepí,“ vysvětluje otec myšlenky Martin Vítek.

Prvním hostem Piana byla Nina Apolena Křemenová stojící za projektem pro středoškoláky s názvem Baťův studentský klub. Druhá byla studentka Gymnázia Lesní čtvrť Anna Randárová, která se svými spolužáky založila společnost Stay Strong. Další díl patří třiadvacetiletému umělci Marku HubáčkoviTen se chystá představit svou expresionistickou tvorbu Česku. Po úspěchu, který zaznamenaly jeho výstavy v Chicagu, zahajuje sérii výstav pod názvem Co dnes odemkneš, zítra otevřeš, jež postupně zavítá do Zlína, Olomouce, Brna, Ostravy i Prahy.

piano marek hubacek

Marek je talentovaný všestranný umělec ze Zlínska, jehož dílo zahrnuje malby, sochy, fotografie, ale i produkty interiérového designu. Loni dostal výjimečnou příležitost – absolvoval šestitýdenní cestu do amerického města Chicaga, která mu umožnila nejen prezentovat svoje dílo na mezinárodním poli, ale také seznámit se s místními umělci a uměleckými proudy, což nenávratně ovlivnilo jeho další tvorbu.

Markova cesta do Chicaga měla ovšem více cílů, než jen představit českou tvorbu v zahraničí a inspirovat mladého výtvarníka současnou chicagskou uměleckou scénou. Chicago bylo totiž svého času městem, kde žila největší československá menšina v Americe. Právě proto zde najdete českou čtvrť, českou školu, ale třeba i ryze českou hospodu. Marek se tedy vydal také hledat pozůstatky tehdejší české a slovenské kultury, na jejíž kořeny pak navázal prezentací současné mladistvé české kultury prostřednictvím výstav svého rozsáhlého nekonvenčního díla.

Cesta do Chicaga splnila účel a přidala Markovi sílu, zkušenosti, známosti a vliv na jeho současnou tvorbu, která nyní vzniká v rámci Art Studia Šantovka v Olomouci. Do Olomouce přesunul po návratu z Chicaga svoji tvorbu nejen Marek, ale i jeho otec Marcel Hubáček. Společně následně vytvořili značku MAMAHU, jejíž název je složen z prvních slabik jejich jmen. V průběhu příštího roku bude probíhat série prodejních výstav, jež zavítá do řady měst po celé České republice, včetně Prahy a Markova rodného Zlína. Více nejen o ní, ale také o Markovi se dozvíte právě v talkshow Piano.

piano marek hubacek bata

Nový díl talkshow Piano se publikuje vždy druhé úterý v měsíci.

Pro veškeré novinky sledujte Facebook Piano: https://www.facebook.com/pianotalks

Více o Markovi naleznete zde: http://www.kultura21.cz/rozhovory/10285-marek-hubacek-rozhovor

Zdroj foto: Marek Hubáček, Piano


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Josef Albrecht - Klenoty naší krajiny

Klenoty nasi krajiny 200Pod názvem Klenoty naší krajiny se představuje nový osmidílný dokumentární cyklus, který se zabývá mimořádnými oblastmi v Chráněných krajinných oblastech.  Provázet nás tímto pořadem bude Miroslav Vladyka. Chcete-li v...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Sušice láká na jarní přehlídku udržitelné módy a design market

susice show plakat - kopieMódní přehlídka udržitelné módy, celodenní market plný českého designu a charitativní bazar pro Nadační fond Be Charity, to jsou hlavní lákadla akce s názvem Sušice Móda a Řemeslo, kterou pořádá Agentura Verona ve sp...


Literatura

Snít nestačí. Je třeba si sny i plnit

Curie sklodowska perexMarie Curie-Sklodowská už v dětství snila o studiu na univerzitě. V 19. století ale musela jako dívka, která pocházela z rodiny chudého polského učitele, za svůj sen tvrdě bojovat.

 

...

Divadlo

Muzikál Pomáda

Pomada 200

K celosvětovým oslavám 40. výročí premiéry legendárního amerického muzikálu Pomáda na newyorské Broadwayi se připojila i stověžatá Praha a ta...

Film

Do dávných tajemství není radno vstupovat

ztracena branaS policejním komisařem (Jiří Dvořák) a jeho kolegyní (Anna Geislerová) jsme se setkali už v Ďáblově bibli, kde společně s odborníkem na náboženství (Ivan Trojan) řešili s...