Vegetariáni míří na Vyšehrad

Vegetariáni míří na Vyšehrad

Tisk

vegefest200Už šestý ročník má před sebou festival pro šest smyslů – VEGEFEST. Proběhne tento víkend 17. a 18. září v Praze na Vyšehradě, konkrétně v areálu starého purkrabství. Dvoudenní akce s pestrým doprovodným programem potěší všechny milovníky dobrého jídla a alternativních způsobů stravování, ale také ty, kteří se zajímají o zdravý životní styl a východní filozofie. Cílem festivalu je především inspirovat veřejnost a představit trendy a možnosti současného vegetariánství. I strava bez masa, či živočišných produktů totiž může být gastronomický zážitek – stačí jen znát ty správné ingredience a umět s nimi pracovat.

 

Základem festivalu je jídlo – těšit se tudíž můžete na bohatou nabídku vegetariánských, veganských ale i vitariánských dobrot. Řada z nich bude připravena přímo před zraky návštěvníků. V sále starého purkrabství, budou po oba dny probíhat přednášky o udržitelném životním stylu, zdravém stravování a souvisejících tématech, které celou akci vhodně doplní. Pozvání přijal například lifestylový kouč Filip Říha, který mimo jiné založil internetový projekt „Fresh bedýnky.“ Klíčové prvky jsou pro něj sport, meditace, zeleninové šťávy a kreativita. Na svých kurzech a přednáškách Filip Říha inspiruje každého, kdo chce být rok co rok v lepší formě, méně spát a více žít.

vegefest01

Pozvání na VEGEFEST přijali také Dan a Jana Čadovi, kteří Vás přesvědčí, že hudba léčí. Jejich přednáška je vhodná pro všechny, kteří se nenásilnou formou (a bez chemie) chtějí zbavit stresu a harmonizovat tak své tělo i duši.

Zajímavé budou určitě také ukázky čajových obřadů, nebo TAICHI a ČCHI – KUNG. Designérka a interiérová koučka Iva Kolářová poradí, jak si zařídit byt, abyste se v něm cítili příjemně a byli blíž přírodě. Michaela Renuka Svatošová zase zájemce seznámí se starou hinduistickou léčebnou technikou, díky které naleznete vnitřní klid.

vegefest02

Organizátoři VEGEFESTu slibují také celou řadu workshopů a připravili i program pro děti. Pro malé návštěvníky akce bude nachystána třeba škola bubnování, pohádková divadelní představení a dětský koutek.

vegefest03

VEGEFEST se koná za každého počasí. V sobotu startuje 11 hodin dopoledne, v neděli se brány akce otevřou ještě o hodinu dřív. Program bude až do večera.

Vstupenky zakoupíte na www.vstupenkov.cz nebo na místě. Vstupenky zakoupené v předprodeji jsou slosovatelné.

Pro více informací a podrobný program mrkněte na www.vegetarianskyfestival.cz.

vegefest04

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Neřešte to sami,“ říká autor knihy Neradost Karel Novotný.

PEREXOVY OBRAZEK Neradost Karel NovotnyV knihkupectvích se nedávno objevila růžová knížka s neobvyklým názvem Neradost. Jejím autorem je Karel Novotný – marketér, konzultant a otec dvou dětí. Ve své literární prvotině se rozh...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

BAOBABYFEST 2023 je téměř za rohem a s ním již tradičně pořádná nálož zábavy a přednášek!

baobaby fest 200Srdečně vás zveme na 13. ročník BAOBABY-FESTU, který letos proběhne již 22.7.2023. BAOBABY-FEST je festivalem přírodního stavitelství a dobré muziky! Pro všechny - mladé i stále mladé.

...

Literatura

Její nevlastní dcera zmizela. Má s tím něco společného?

Nevlastni dcera perexTřináctiletá Mia zmizela v době, kdy v sousedství hořelo. Mohou tyto dvě události spolu souviset nebo jde o náhodu? Poslední, kdo dívku viděl, je Vanessa, její nevlastní matka. Ona i Tripp, její manžel a otec Mii, jsou ...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede inscenaci Anna Karenina, vášnivé drama o lásce a odpuštění

anna karenina200Švandovo divadlo připravuje inscenaci Anna Karenina, věčně živé drama o vztazích, milostné vášni a smyslu života.

...

Film

Nový dokumentární film Klusáka a Pecháčkové mapuje tři roky pandemie v Čechách, do kin půjde na jaře příštího roku

VelkeNic200Dokumentární režiséři Vít Klusák a Marika Pecháčková téměř tři roky sledovali českou společnost a její pojetí pandemie nemoci covid-19. V dokumentární tragikomedii Velké nic se autoři zaměřili na lidské příběhy, poetiku doby, bizarní obrazy nebo klí...