Zlín opět čeká Vítání prváků 2016

Zlín opět čeká Vítání prváků 2016

Tisk

vitani prvaku 200V úterý 11. října se bude konat už 11. Vítání prváků, akce, která dokáže probudit Zlín. Čtyři scény, euforie, zábava a zkrátka město plné nadšených a rozzářených studentů - kdo to nezažil, jakoby nikdy nestudoval. Vítání prváků má pod taktovkou Studentská unie a nikdo se tak nemusí bát nudy. 

 

Program Vítání prváků je nachystán tak, aby se nikdo nemohl nudit a každý si našel to své. Připraveny budou za jednu pásku hned 4 scény – Blok 12, Star Club Flip, Fénix club a kavárna Šachmat v 14|15 Baťově institutu.

Ve svitovském Bloku 12 to rozjedou Skyline DJs neboli Hiffi & Jacob, členové elektronické skupiny Skyline, která to v květnu pořádně rozjela na Majálesu. Tato dvojka pravidelně vyprodává kluby a jsou známí také z letních festivalů. Taneční muzice bude klasicky zasvěcen Star Club Flip, který bude mít na povel oficiální DJ rádia Kiss Publikum DJ Stenli.

Příznivci skotačení na říznou a rychlou muziku by měli zavítat do Fénix clubu, kde vystoupí skupina Goofy cow. Tito mladí kluci z Olomouce toho ještě nemají moc za sebou, ale jejich punk rock nenechá nikoho v klidu. To platí i o další kapele Cocaine Party hrající energický garage rock'n'rol.

Aby kultury nebylo málo, v kavárně Šachmat se představí Filip Teller se svým představením Inspirováno láskou. Půjde o divadelní zpověď jednoho "herce" odehrávající se v blízkém kontaktu s diváky, kde se dozvíte, proč je láska jako vejce. Po divadle si připravte boky, protože se kavárna zahalí do rytmů latinskoamerické salsy.

vitani prvaku 2

Vítání prváků není jen noční akce – jeho součástí je také doprovodný program, který tvoří především Stopovačka. Jedná se o soutěž odehrávající se po Zlíně, ve které je cílem být nejrychlejší, plnit za pomocí indicií různé úkoly a také poznat Zlín. Pro ty nejúspěšnější stopaře jsou připraveny věcné ceny, které stojí za to.

V několika zlínských podnicích mohou studenti v den Vítání využít speciální akce. Stačí mít již koupený vstup na vítání a dostanou zde speciální akční drink. Konkrétně půjde o Nový svět, Viktorku, Indian a Pštrose a také v Bůrgru bude tento den speciální vítací menu.

Vstupné baťovských 99,- Kč

vitani prvaku plakat

Více informací: https://www.facebook.com/events/1663724033852494/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

V divadle se ten čas úplně nezastavil, míní herečka Bohdana Pavlíková

bohdana perexCo poslední rok dělala a čím se zabývala herečka Bohdana Pavlíková, ale také o tom, jaké má mimoherecké vlohy či koníčky, jaké filmy či seriály ráda sleduje anebo o tom, co jí třeba už v další sezóně čeká, je následující rozhovor. I když působi...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Kalendář pro Ozvěnu - nahlédněte do světa neslyšících

kalendar perexJiž v minulosti jste na našich stránkách měli možnost seznámit se s činností Nadačního fondu Ozvěna. Nyní můžete podpořit dobrou věc, pokud si objednáte Kalendář pro Ozvěnu na Donio.cz. Kompletní výtěžek z prodeje kalendářů bude použit na pomo...


Literatura

Co se dělo pod zámkem? Za zavřenými dveřmi?

Pod zamkem, perex

V momentě, kdy mi došlo, že název nové knihy od Joty Pod zámkem, neznamená v podzámčí, ale za zavřenými dveřmi, začala mnou cloumat typická ženská vlastnost, zvědavost. Tu ještě umocnila obálka, ze které na m...

Divadlo

Letní shakespearovské slavnosti v Praze, Brně a Bratislavě začínají, Ostrava zatím s otazníkem

shakespearovske slavnosti200V tomto týdnu se měly rozeběhnout Letní shakespearovské slavnosti na všech svých scénách v Česku a na Slovensku. Překotná rozhodnutí v Moravskoslezském kraji však aktuálně ostravskou část zastavily, další vývo...

Film

Robotická figurka sjednává pořádek

altRobocop je člověk, který byl po těžkém zranění voperován do úplně nového mechanického těla. Při té příležitosti z něj udělali kulkámvzdorného, disciplinovaného… perfektního policistu, který jezdí ulicemi a zajišťuje zákon a pořádek.