Svět kostiček na pardubickém zámku

Svět kostiček na pardubickém zámku

Tisk

lego1 perexVýchodočeské muzeum v Pardubicích připravilo pro malé i velké milovníky dánské stavebnice Lego putovní výstavu Svět kostiček, v níž se půl milionu kostiček proměnilo ve velkoměsto a známé scény filmové série Star Wars. Výstavu do Pardubic přivezl Ing. arch. Petr Šimr, autor projektu a majitel sbírek s více jak 2 100 exponáty.

 

lego4

Dívky mohou na výstavě obdivovat městečko Heartlake s jeho lidskými i zvířecími obyvateli, na chlapce čekají pirátské lodě s posádkami. Největší pozornost však poutá obří velkoměsto s železnicí, letištěm, ruským kolem i stavebním jeřábem a soukromými i komerčními (obchody, restaurace, banky, …) budovami, zábavním parkem, tenisovými kurty,  veřejným WC i městskou dopravou. Všímavého návštěvníka jistě pobaví odhalovat v ulicích města různé žánrové scény ze života, jako je požár domu a hasičský zásah či potyčka demonstrantů s policií.

lego3


Pro fanoušky filmové série Star Wars  jsou připraveny výjevy z filmů, které sestavil Ondřej Balšán z Aše, mimo jiné i Bitva na planetě Hoth. Návštěvníci se také dozvědí, co znamená projekt ReMake, který spočívá ve stavění nových modelů ze stavebnic Lego City a sdílení jejich návodů na stránkách projektu.

Součástí výstavy je také dětský koutek s originálními Lego hracími stolky a dostatkem kostiček.

lego1

Vystavené exponáty doplňuje i promítání krátkých animovaných filmů ze světa Lega. Návštěvníci také mohou soutěžit ve skládání nejkrásnějšího modelu pardubického zámku. Soutěžící musí své dílo vyfotit a odeslat na facebookové stránky Východočeského muzea, kde koncem května proběhne vyhodnocení.

lego5

Doprovodný program:


Animační dílny v přednáškovém sále jsou připraveny pro děti od 7 let a vyzkouší si zde základy stop-motion animace


čtvrtek 11. 5. od 15 do 18 hodin, vstupné 40 Kč,


neděle 28. 5.od 14 do 17 hodin, dílna je součástí akce Krásný dětský den aneb Zámkohraní, vstup zdarma


Svět kostiček
Místo a datum: Východočeské muzeum v Pardubicích, Zámek čp. 2, Pardubice,
od 31.3 do 4.6. 2017

Otevřeno: denně kromě pondělí od 10 do 18 hodin


Zdroj foto: autorka


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tanečník Štěpán Pechar: „Nežli sen tančit určité role, je mým větším snem je vymýšlet.“

pechar stepan 200Čas na odpovědi pro náš web magazín si v denním shonu našel mladý Štěpan Pechar, stálý člen souboru Laterny Magiky. Momentálně tancuje hlavně v nastudování Havlových kreslených básní Antikódy<...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Rozhovory na hraně zítřka varují a znepokojují

obalka-rozhovory-3D-222x296Za výborný počin nakladatelství 65. pole považuji vydání knihy s názvem Rozhovory na hraně zítřka, která představuje názory 18 známých mužských osobností. A nebojte se, ženy dostanou svůj prostor v připravovaném pokrač...


Literatura

Michael Třeštík a rok jeho života

aspon jsem to zkusil 200Nakladatelství Motto vydalo v říjnu knihu Michaela Třeštíka Aspoň jsem to zkusil, která je jakýmsi zápisníkem jednoho roku jeho života.

...

Divadlo

Letní scéna Divadla Ungelt

Již poosmé si mohou příznivci divadla vychutnat komorní letní scénu Divadla Ungelt na hradčanském Novém světě. Divadlo, které patří k nejznámějším a především k nejpopulárnějším u nás, zařadilo do letního programu dvě oblíbené hry, jednu premiéro...

Film

Filmaře živí hlavně koprodukce

kino ikon perexKdyby nebylo koprodukcí (nyní zejména česko-slovenských nebo slovensko-českých), mnoho filmů by nejspíš vůbec nevzniklo. Takové Nabarvené ptáče/Pomaĺované vtáča, nedávný favorit Českých lvů, se navíc poohlédlo až na Ukrajinu. Myšlenka ...