Jediný tuzemský gay sbor Doodles zazpívá 7. května v Praze a hned potom se zúčastní evropského festivalu Various Voices 2018 v Mnichově

Jediný tuzemský gay sbor Doodles zazpívá 7. května v Praze a hned potom se zúčastní evropského festivalu Various Voices 2018 v Mnichově

Tisk

DOODLES perexPěvecký sbor Doodles byl založen v září 2011 v Praze. Díky různorodému zaměření můžete od Doodles slyšet širokou paletu žánrů sahající od renesanční hudby a lidových písní, přes věhlasná díla klasické mužské sborové tvorby 19. a 20. století, operní sbory či operetu až po spirituál, muzikál, slavné melodie od Beatles anebo pop 80. a 90. let.

 

Sbor zpívá s doprovodem i bez něj, k několika písním má i společnou choreografii. Doodles by se rádi spolupodíleli na bourání předsudků a šíření vzájemného respektu prostřednictvím hudby a čile se zapojují do široké rodiny LGBT sborů v Evropě. V srpnu 2015 sbor vystoupil společně s London Gay Men’s Chorus na Nové scéně Národního divadla, v následujícím roce podnikl své první zahraniční vystoupení s pařížským gay & lesbickým sborem Podium Paris přímo v Paříži.

DOODLES 1

Doodles též pravidelně koncertují v celé České republice. V současné době má sbor již přes 30 členů.


Po společných koncertech s londýnským a pařížským souborem nyní chystá jediný tuzemský gay sbor Doodles na pondělí 7. května v Praze 5 od 20.00 hodin v evangelickém kostele Na Doubkové vystoupení se sborem OurSong z americké Atlanty.

DOODLES 2

OurSong je smíšený gay-lesbický sbor zaměřený na špičková provedení náročných populárních skladeb. Doodles mají ve svém repertoáru hudbu celé řady období i stylů od duchovních skladeb až po popové hity. Na koncertu zazní ve společném provedení i vybrané části z proslulé kantáty Carmina Burana.

DOODLES 3


Od 9. do 13. května 2018 se sbor Doodles jako zástupce České republiky zúčastní evropského festivalu Various Voices 2018, kde vystoupí v Gasteigu v Mnichově zhruba 100 sborů s 3500 zpěváky z 19 zemí. Během festivalu mimo jiné zazpívá Doodles kantátu Carmina Burana společně s ostatními sbory v celkovém počtu více jak 2 000 hlasů.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Autoři Varování – Ilona Fryčová a Tomáš Kříkava – se vyzpovídali navzájem

Varovani 200Koncem srpna vyjde druhá knížka nevidomé spisovatelce Iloně Fryčové. Její Varování – sedm povídek, v nich dětem pomáhá sedm dobrých duchů – ilustroval spolužák z Literární akademie Josefa Škvoreckého, spisovatel...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Třikrát o porevolučním prezidentování

big hodny-zly-a-osklivy-havel-klaus-a-z-wVY-485859 (2)Václav Havel, Václav Klaus a Miloš Zeman. Trojice, která významně ovlivnila vývoj v naší zemi. Při pohledu na dějiny uplynulých desetiletí nevidíme nikoho, kdo ...


Literatura

Žít americký sen je jiné než o něm snít

moje bejby amerika 200V nakladatelství Mladá fronta vyšla další kniha novinářky Jany LeBlanc a tentokrát se nejednalo o zápisník jako v minulých případech, ale o velmi osobní a zajímavý počin s názvem Moje bejby Amerika.

Divadlo

Skleněný pokoj: Světová premiéra původně knižního bestselleru v Brně

Skleneny pokoj 200Román britského spisovatele Simona Mawera se odehrává v Brně, mezi roky 1925 a 1968. Podkladem příběhu je osud lidí kolem slavné vily Tugendhat, světově uznávaného architekta Ludwiga Miese van der Rohe.

Film

Jak se naši filmaři ocitávali před soudem

Herci 200Radek Žitný se navzdory svému mladičkému věku (narodil se roku 1988) i profesi (studuje hru na hudební nástroje) prosadil jako spolehlivý průvodce po klikatých a strastiplných osudech mnohých známých umělců. S bohatým využitím archiv...