Karel Gott zemřel. Jeho odkaz bude žít dál.

Karel Gott zemřel. Jeho odkaz bude žít dál.

Tisk

Karel GottJe to teprve pár hodin, co Česko zasáhla zpráva o úmrtí Karla Gotta. Po dlouhé nemoci zemřel v tichosti obklopen svou rodinou. Jeho odkaz ale bude žít dál.

 

 

Tentokrát už nemoc nedokázal porazit

Médii před několika málo dny otřásla zpráva o tom, že Karel Gott trpí akutní leukémií. Nikdo ovšem netušil, že konec přijde tak brzy. Léčba byla v posledních měsících mimořádně náročná a zpěvákův zdravotní stav se i nadále zhoršoval. Přesto fanoušci i kolegové věřili, že nemoc opět porazí. Bohužel to tak nebylo.

Karel Gott zemřel ve věku 80 let v úterý v noci. Odešel ve spánku obklopen svou rodinou.

Karel Gott

Legendární ikona českého showbyznysu

Karel Gott má na svém kontě za bezmála 60 let kariéry téměř tři sta alb, za které obdržel rekordních 42 slavíků, titul národního umělce, zlatou a bronzovou Bratislavskou lyru, dva Zlaté klíče festivalu Intervize, Stříbrného a Bronzového lva rádia Luxembourg, Zlatou harfu ve Stuttgartu, Tropheé nationale v Cannes, cenu Třešňové květiny v Tokiu a v roce 2009 dokonce medaili Za zásluhy I. Stupně. To je skóre, které naše země nezažila a pravděpodobně už ani nezažije.  

Těžko se najde někdo, kdo by zpěvákovu tvorbu neznal. Jeho písně dnes a denně zaznívají v rádiu, pojí se se slavnými filmy a pro mnohé i s životními událostmi. Díky své profesionalitě a charismatu si získal miliony fanoušků nejenom v České republice, ale i v Německu, na Slovensku nebo v Rusku. Zlatý hlas Prahy, jak se mu léta přezdívá, bude dál znít napříč generacemi a doufejme, že nikdy neutichne.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Hrad Malenovice

hrad malenovice 200Milí čtenáři, s prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár muzeí. Nebudou chy...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Herec Gérard Philipe zůstal navždy mladý

garard200Ve svých filmech hrál s Ginou Lololobrigidou nebo Brigitte Bardot, ale na milostné románky nebyl stavěný. Gérard Philipe žil s manželkou a dvěma dětmi v ústraní rodinným životem na francouzském venkově. Zůstal navždy mladý, zemřel, když mu bylo 37 le...


Literatura

Superjídelníček - dieta, kde všechno smíte!

superjidelnicek perexJá nemám ráda takové ty knížky o dietě, kde vám říkají, že nesmíte tohle a tohle. Tady je to úplně obráceně. Tady všechno smíte. Ale musí to mít nějaká pravidla. Čili se nebojte, že si budete odříkat. Nebudete. Ale chce to tro...

Divadlo

Moravské divadlo Olomouc uvede v dubnové premiéře muzikálový evergreen Sugar

sugar200Sugar – to je světoznámý muzikál, který vznikl podle scénáře k legendární filmové komedii Někdo to rád horké. Co všechno se může stát, když si dva muzikanti hrají s gangstery na schovávanou. V pátek 12. dubna ji uvede v premiéře Moravské divadlo Olomouc.<...

Film

Filmovyý hudební dokument MAKANNA čeká online - premiéra

MAKANNA200Filmový hudební dokument se záznamem z koncertu MAKANNA, na motivy stejnojmenného románu židovského spisovatele Jiřího Weila, o vzestupu a pádu lžiproroka s tváří zahalenou v roušce zelené, jehož oči žhnou jak rozžhavené uhlíky.

...