Sacher a Urbanová zachraňovali Dámu roku 2020

Sacher a Urbanová zachraňovali Dámu roku 2020

Tisk

Dama roku perexVe Vršovickém divadle MANA v Praze se mělo 12. března uskutečnit finále soutěže Dáma roku 2020, do poroty hodlali zasednout hudebník Felix Slováček, zpěvák Jakub Smolík, muzikálová hvězda Natálka Grossová, zpěvačka Michaela Linková a další. Jenomže akce byla zrušena kvůli koronaviru a s ním souvisejícím zákazem akcí. Organizátoři se na poslední chvíli rozhodli uspořádat alespoň neformální tiskovou besedu v nedalekém klubu Ambrozie.

 

Zmatky a komplikace související s krizovými nařízeními vlády však způsobily, že se většina umělců nemohla na poslední chvíli dostavit. Moderátoři Mirek Šimůnek a Karel Voříšek byli narychlo odvoláni do televize, a tak za ně musel zaskočit spisovatel, moderátor, zpěvák a astrolog Richard Sacher. „Původně jsem měl pouze sedět v porotě a také zpívat v rámci doprovodného programu. Moderuji od šestnácti let, tudíž nemám problém chopit se nečekaně mikrofonu, když mám alespoň několik minut na přípravu. A to jen proto, abych zjistil, o čem a o kom mám mluvit. Ostatní už je o improvizaci, a tu mám zvládnutou,“ prozradil autor deseti knih, jenž v průběhu večera i zazpíval a některé hosty přitom roztančil.

Dama roku 2Rocková dračice Ina Urbanová a Richard Sacher


A kdo všechno tedy dorazil? Módní stylista Kája Pavlíček a některé finalistky soutěže Dáma roku 2020. Zazpívala rocková zpěvačka Ina Urbanová, známá například z muzikálů Hair a Jack Rozparovač a také díky duetům se skupinou Škwor a zpěvákem Alešem Brichtou. Překvapením večera byla osmnáctiletá zpěvačka Adéla Krejdlová, která před několika týdny zazářila v SuperStar a kterou na svém instagramovém účtu zpropagoval Leoš Mareš.

Dama roku 3Začínající zpěvačka Adéla Krejdlová


Nechybělo ani několik finalistek a finalistů soutěže Žena & Gentleman České republiky 2020, jež by se v divadle MANA měla konat 10. června. „Doufejme, že se její termín nebude muset přesouvat. Co se týče finále soutěže Dáma roku 2020, to se uskuteční v náhradním termínu podle vývoje situace ohledně koronaviru. Budeme všechny včas informovat,“ řekla nám Lucy Junk z pořádající agentury Stockholm Dream Production.

Dama roku 1Lucy Junk a Kája Pavlíček se soutěžícími

Foto – www.image-club.cz 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jarmila Vlčková: Fotografování je moje vášeň, dar, který mi byl dán do vínku

jarmila vlckovaKaždý okamžik je výjimečný. Tak se jmenuje fotografická výstava Jarmily Vlčkové, herečky, fotografky a spoluautorky dětských knih. Svou tvorbu představuje od 16. ledna do 22. února ve foyer Domu kultury v Kroměříži. Návštěvníci mohou vidět její m...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

V Česku vzniká unikátní e-shop s udržitelnými dárky, které mají skutečně smysl

nakup na dobro 200Není vám lhostejný stav naší planety a rádi své blízké obdarováváte zajímavými věcmi šetrnými k životnímu prostředí? Pak vás zajisté bude zajímat, že se Asociace společenské odpovědnosti rozhodla vytvořit e-shop s udržitelnými dárk...


Literatura

CoolMom in da house

coolmom-in-da-house perexŘíká se, že pokud si z náročných situací umíte udělat srandu a berete život s nadhledem, vyčerpání a bolest vás tolik nepohltí. Kamila Štěpánková, autorka knihy CoolMom in da house, je toho přesným důkazem.

...

Divadlo

Zářijové novinky na Dramoxu: legendární Podivné odpoledne doktora Zvonka Burkeho i švihlá Římská Lukrécie

Podivné odpoledne doktora Zvonka BurkehoOnline platforma Dramox.cz přináší každý měsíc několik novinek z českých i zahraničních divadelních scén. Nově nabídku obohatila švihlá barokní opera Římská Lukrécie, legendární grotesk...

Film

Jak si nevzít princeznu: Sympatické sudičky, cestování časem a komplot proti osudu

Jak-si nevzit princeznu (2)

Česká televize uveřejnila na Štědrý večer zbrusu novou koprodukční pohádku v režii Karla Janáka podle scénáře Petra Hudského s názvem Jak si nevzít princeznu. Dle očekávání i tato nová pohádka vyvolala mezi ...