Na prázdniny do Prahy a za Dyzajnem

Na prázdniny do Prahy a za Dyzajnem

Tisk

Dyzajn market prazdniny 200Prázdninový Dyzajn market se uskuteční 1. a 2. srpna na holešovickém Výstavišti v Praze. Svou tvorbu představí 130 tvůrců z České republiky, Slovenska, Maďarska, Rakouska a Německa. Designéři, kteří jsou obvykle i výrobci v jedné osobě, přivezou své produkty v podobě šperků, oblečení, bytových doplňků, batohů, kabelek, papírenských drobností, hraček či přírodní kosmetiky. Na akci se prezentují ale i zodpovědně pěstované pokojové rostliny, poctivé přípravny občerstvení či výběrová káva z české pražírny. Dyzajn market dává prostor vybraným tvůrcům, kteří splňují přísné požadavky organizátorů na lokální výrobu a zodpovědnost při výběru materiálů k tvorbě. Vstup na akci je zdarma, bez bariér a psi jsou vítáni.

Výlet do Prahy bez turistů

Praha zve k návštěvě a strávení několika prázdninových dnů nás všechny. Je zřejmé, že o letošních prázdninách bude obdivovat „zlaté české ručičky“ výrazně méně zahraničních turistů, než tomu běžně bývá, ale tím na druhou stranu získáváme prostor my ostatní. Turistické atrakce, obvykle obsypané návštěvníky, pro nás dostávají jiný rozměr a lze si je konečně prohlédnout takzvaně všemi smysly. Také stojí za to navštívit zajímavá bistra a restaurace, které se i přes nesnadnou dobu snaží udržet na výsluní. Praha nabízí i mnoho kulturního vyžití v podobě letních kin či venkovních divadelních scén. A protože naši podporu nepotřebují jen čeští tvůrci, ale i podniky a kulturní instituce, spojme příjemné s užitečným a sejděme se v Praze.

Dyzajn market prazdniny 1

„Snažíme se během jednoho víkendu a jedné akce představit ty nejlepší tvůrce, aby je návštěvníci mohli vidět všechny najednou a nemuseli brouzdat po 130 různých e-shopech. I z toho důvodu, že se často setkáváme s názorem, že dyzajnovou tvorbu je nutné nakupovat osobně a vyslechnout si příběh tvůrce i kousku, který si chcete pořídit,“ říká Olga Velíšková, organizátorka Dyzajn marketu. „Součástí naší vize je volné vstupné. Nevidíme smysl v tom, muset platit za to, že jdu obdivovat naše tvůrce, případně i nakupovat. A přestože uspořádat akci této velikosti bez vstupného je velmi náročné a v Čechách dost ojedinělé, i tak si stojíme za tím, že to jde,“ doplňuje Velíšková.

Dyzajn market Prazdniny 3

Podrobnosti o akci a seznam účastníků s fotkami tvorby najdete na Instagramu, webu nebo Facebookové události.


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Fotograf Silvestr Szabó: „Když jdeš po buši a před tebou se vztyčí kobra… znám lepší druhy zábavy“

200rDo listopadových večerů se hodí tento obsáhlý rozhovor s fotografem Silvestrem Szabó, který se věnuje hlavně focení přírody. Jeho názory i příběhy jsou velmi osobité a věřím, že se i pobavíte.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

S prominutím řečeno aneb Žantovského vlky plky

big s-prominutim-receno-YPw-511835 (2)

Dostala se mi do rukou nová kniha nakladatelství Prostor s názvem S prominutím řečeno od někdejšího velvyslance České republiky Michaela Žantovského. A tak ...


Literatura

Čistý řez rezavým skalpelem v Operaci Rath

OperaceRath perexLékařské prostředí patří k atraktivním literárním tématům, stejně tak prostředí policejní a kriminalistické. V kauze notoricky známé korupční aféry doktora Davida Ratha se obě profese potkaly a stvořily ...

Divadlo

Svetový Slovák Štefánik v podaní hry Zuzany Mišákovej

stefanik 200„Musel odísť, pretože na tomto svete by už len nadľudsky trpel, pre jeho veľkosť tu nebolo dosť priestoru, pretože v skutočnosti ľudia nič tak nevedia nenávidieť ako veľkosť, priamosť, čistý charakter a nepodkupnú dušu.“ Sarah Claire de Bois de J...

Film

Film JFK o pozadí atentátu na prezidenta Kennedyho konečně vyšel v režisérské verzi

jfk perexNa přelomu osmdesátých a devadesátých let byl americký režisér Oliver Stone (Četa, Narozen 4. července, Vítězové a poražení) na absolutním vrcholu, každý jeho film byl událostí a navíc dokázal vyvolat bouřlivé emoce, protože se vždy věnoval kontrover...