Kultura ožije na Dyzajnu

Kultura ožije na Dyzajnu

Tisk

DM 200Podzimní Dyzajn market se bude konat 3. a 4. října na Výstavišti Praha v Holešovicích. Představí přes 180 lokálních tvůrců a dyzajnérů, kteří své produkty nejen navrhují, ale povětšinou i vyrábějí. Organizátoři kladou důraz na to, aby vše, co je na akci prezentováno, pocházelo v co největší míře ze zemí, odkud pocházejí i autoři. Těmi jsou převážně návrháři oblečení, tvůrci šperků, výrobci porcelánu, hraček, papírenských drobností, doplňků či kabelek a batohů. Dominantou podzimní edice budou nedělní módní přehlídky 12 značek. Modely předvedou „ženy z lidu“ 4 generací. Vstup je zdarma a bez bariér, oba dny v čase 10:00–19:00.

Všechny chutě Dyzajnu

Součástí Dyzajn marketu jsou také vybrané stánky s jídlem a pitím, vše domácí výroby, jak jen je možné. Limonády, čaje, drinky, výběrová káva z české pražírny Respekt Coffee, pochutiny a jídla vyráběná lokálně či přímo na místě s chutěmi celého světa. „Tentokrát si na Dyzajn marketu pochutnáme třeba na Faency Fries, nejvyhlášenějších hranolkách v Česku a také na cideru Magnetic Apple v několika podobách,“ láká k návštěvě Olga Velíšková, hlavní organizátorka akce.

DM 1

Dyzajn market není jen trh

Poprvé v tomto roce bude součástí Dyzajn marketu i bohatý kulturní program. V sobotních dopoledních hodinách bude patřit pódium marionetám, které ožijí v rukou Štěpána Tučka v představení Čert ví proč. Odpoledne návštěvníky rozpohybuje popová kapela Michael to Castle.

V neděli ráno potěší děti radotínský divadelní spolek Gaudium hrou Kolik má Praha věží a v podvečer vystoupí finalista soutěže The Voice Jakub Moulis se svou kapelou. O hudební podkres, který tradičně doplňuje pohodovou atmosféru Dyzajn marketu, se po celý víkend postará DJ Lukáš Horník.

DM 2

„Pro děti bude připraven kreativní koutek, kde se tentokrát bude kutit z listů, malovat temperami a vyrábět skřítek Podzimníček. Vaše ratolesti se tak mohou stát rovnou malými dyzajnéry,“ doplňuje Velíšková.

Bližší informace o všech účastnících, módních přehlídkách a detailech k Dyzajn marketu se dozvíte na webu, Facebooku či Instagramu akce. Připojte se k facebookové události a žádné novinky vám neuniknou.

DM 3


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Miluju symfonickou hudbu, klavírní a houslové koncerty, opery, ale ticho je taky dobré, říká Libuše Márová

libuse  marova200Čtyřicet let byla operní hvězdou Národního divadla Praha, ale i tak Libuše Márová často hostovala v zahraničí. Byly to hlavní role v operách, koncertovala, měla své recitály a točila v nahrávacích studiích. Carmen byla pro ni hodně ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Tohle lidi hodně berou. Berte to taky, budete mít veselé Vánoce!

Tohle lidi berou perexNa pultech knihkupectví se kupí stovky nejrůznějších titulů, a tak není divu, že občas má člověk problém něco si z té přebohaté nabídky vůbec vybrat. Je tedy jistě chvályhodné, když al...


Literatura

Coco Chanel poodhalená

coco 200Módní značka proslulá elegancí, jednoduchostí, důrazem na perfektní vypracování, používáním kvalitních materiálů, pohodlností. Kdo by neznal „malé černé“ nebo parfém s číslem 5! Coco Chanel, značka, mýtus. Ale hlavně ona sama, výjimečná žena.

Divadlo

Přímý přenos derniéry inscenace Korespondence V+W z Divadla Na zábradlí uvidí fanoušci v kinech po celé ČR

Korespondence200Divadlo Na zábradlí se po deseti letech loučí s úspěšnou inscenací Korespondence V+W v režii Jana Mikuláška. Ve spolupráci s filmovou distribuční společností Aerofilms bude vyprodanou derniéru 27. června zároveň živě přenášet do kinosálů ...

Film

Konečně jsme se dočkali knihy hovorů s Ermannem Olmim

rozhovory olmi elrmannoItalské režiséry známe útržkovitě, a navíc spíše ty z dřívějších dob - Rosselliniho, De Siku, Felliniho, Antonioniho, Pasoliniho. Zajisté k nim můžeme přiřadit také Ermanna Olmiho, ja...