Aňa Geislerová, Tatiana Vilhelmová a Peter Serge Butko pořádají Vánoční Bazar v Mokré čtvrti.

Aňa Geislerová, Tatiana Vilhelmová a Peter Serge Butko pořádají Vánoční Bazar v Mokré čtvrti.

Tisk

vanocni bazar z mokre ctvrti geislerova vilhelmova butkoHerečky Aňa Geislerová, Tatiana Vilhelmová a režisér Peter Serge Butko pořádají 14. až 16. prosince v Divadle DISK DAMU již podeváté tradiční charitativní Vánoční Bazar v Mokré čtvrti. Máte-li tedy doma nějaké věci, které můžete postrádat a věnovat je ku prospěchu této dobročinné akce, připojte se, jste srdečně zváni!


Bazar vznikl spontánně v roce 2002 na základě kavárenské dohody, kdy se trojice nadšenců rozhodla, že řečí už bylo dost a je čas proměnit myšlenky v činy. Cílem bylo, pomoci nějakým způsobem těm, kteří neměli v životě mnoho štěstí, například dětem v dětských domovech nebo seniorům v domovech důchodců. A tak se v roce 2003 uskutečnil první Vánoční bazar, díky kterému bylo vybráno 50 tisíc korun a prostřednictvím Nadace Terezy Maxové putovaly tyto prostředky do kojeneckých ústavů. Od té doby vybraná suma narůstá, v roce 2011 se podařilo nakonec rozdělit rekordních 1 680 000 Kč! Z obdarovaných můžeme například zmínit Občanské sdružení Home Start, jež poskytuje podporu a služby osamělým matkám s dětmi do 6ti let věku. Dále to bylo například Dětské krizové centrum a jejich projekt Cesta z pekla, který se zaměřuje na týrané a zneužívané děti a také bylo podpořeno několik zážitkových a vzdělávacích projektů například zakoupením hudebních nástrojů talentovaným dětem v pěstounské péči.

vanocni bazar v mokre ctvrti vilhelmova geislerova butko

A jak to funguje?

Pointou a krédem Bazaru je způsob kterým probíhá. Kdy tím, že se člověk baví, zároveň nezištně pomáhá. Lidé sami nosí obyčejné věci, i ty, které mají nějakou osobní hodnotu a následně je Aňa s Ťáňou a Peterem osobně prodávají. Díky tomu si s nimi každý může popovídat, vyfotit se, vypít panáčka…prostě se potkat.

Lidé se přijdou podívat co je k mání a nakoupí vánoční dárky pro kamarády a své blízké. Přispějete-li nějakou darovanou věcí do bazaru, nebo zakoupením nějaké věci z bazaru, dáváte této práci konkrétní smysl. Atmosféra je právě to, co sympatickou trojici na Bazaru baví a spojení s dobrou věcí je příjemným a významným bonusem.

vanocni bazar v mokre ctvrti vilhelmova geislerova butko

Dary do Bazaru je možno přinášet v pátek 14.12.2012 od 10 do 20 hod do Divadla Disk, Karlova ulice 26 na Praze 1. Mohou to být různé drobnosti i hodnotné věci, lidé obvykle nosí knížky, porcelánové nádobky, bižuterii, obrazy, ale i třeba hodinky a starožitnosti.

Prodávat vybrané dary se budou v sobotu 15.12.2012 od 10 do 20 hod a v neděli 16.12.2012 od 10 do 19 hod tamtéž.

Vánoční bazar z Mokré Čtvrti 2012 bude mít i svou vlastní speciální edici vín od předního moravského vinařství CHÂTEAU VALTICE – Vinné sklepy Valtice. Edici “VÁNOČNÍ BAZAR” tvoří limitovaná série vín z odrůdy Sauvignon pozdní sběr 2011 a Dornfelder výběr z hroznů 2011 se speciální etiketou na motivy Vánočního bazaru. Unikátní limitovaná vinná edice je nejen cennou sběratelskou raritou, ale také skvělou příležitostí ochutnat špičková moravská vína, která Aňa s Táňou osobně ve Valticích vybíraly. Bude ke koupi výhradně a pouze na Vánočním Bazaru!

vanocni bazar v mokre ctvrti vilhelmova geislerova butko
Vánoční Bazar v Mokré Čtvrti bude ukončen tradičně večírkem, kde se budou vlnit sličné dámy, galantní muži, alkoholy a VY! Kdy? V pondělí 17.12.2012 od 20 hod v pražském Lucerna Music Baru, kde lze na pokladně také koupit vstupenky na stání.

Pokud se do divadla Disk nedostanete a rádi byste také pomohli, můžete přispět pomocí DMS zprávy a to ve formátu: DMS BAZAREK na číslo 87777
Cena DMS je 30 Kč, příjemce vaší pomoci obdrží 27 Kč.

Na internetových stránkách www.vanocnibazar.cz najdete i další možnosti, jak se může široká veřejnost podílet se na Vánočním Bazaru v Mokré Čtvrti a také podrobnější informace o průběhu celé akce.

Zdroj informací a foto: www.vanocnibazar.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Velký rozhovor se skupinou Rybičky 48!

rybicky 48 200Kutnohorská tříčlenná skupina Rybičky 48 strávila část zimy na Bali a hlavně nedávno vydala desku Tohle je rock´n´roll vy buzny! Tento rozhovor je nejen o desce a stárnutí hudebníků, ale také o blížící se fe...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Slovanský boh Perún, patrón februára

Maja perexDnes sa riadime rímskym kalendárom. Názov druhého mesiaca, február, je rímsky. Začiatkom tohto mesiaca tam prebiehala oslava Luperkálií, známych aj ako Februa. Sviatky očisty, zasvätené rímskej vlčici. Nechýbal ani sviečkový pochod u nás neskôr známy...


Literatura

Modré diaľky Maji Kadlečíkové lákají k objevování sebe samých

 

Modré diaľky 2Kniha Modré diaľky, povídkový román, příběhy žité a odžité. Uvěřitelné žitím a občas neuvěřitelné jako život sám. A přece pravdivé. Jak dobře žít? Odpověď hledají všichni – po svém. Možná ji hledaj...

Divadlo

Nový český muzikál Bar Silencio bude mít premiéru

silencio200Bar Silencio je třetím muzikálem Milana Matyáše Deutsche (Červený Kukiš - divadlo Mana, Voda živá - Semafor). Premiéru bude mít 22.2.2023 v klubu La Macumba. V tuto chvíli jsou v plánu následující představení 22.2., 23.3, 20....

Film

Sto třicet let od narození velkého skladatele: ČT natáčí hraný dokument Můj život s Bohuslavem Martinů

Muj zivot s BM 200Bohuslav Martinů patří mezi nejvýznamnější české skladatele. Letos by oslavil své sto třicáté narozeniny. Česká televize při té příležitosti natáčí v koprodukci s ORF a Nadací Bohuslava Martinů hraný dokument Můj život s Bohuslav...