Prázdninový Dyzajn Márket

Prázdninový Dyzajn Márket

Tisk

dyzajn marketMilovníci autorské tvorby měli opět příležitost vyrazit za nákupní horečkou. V sobotu 3. srpna se uskutečnil další Dyzajn Márket na Piazzetě Nové scény u Národního divadla. Horký vzduch, desítky stánků a výborná atmosféra. Tahle akce se stává výjimečnou kulturní záležitostí!

 

O tom, že Dyzajn Márket si zaslouží velkou pozornost, není pochyb. Fanoušci autorské módy možná vzpomenou na kultovní CODE:MODE, který pak ale zmizel ze světa a až na pár menších přehlídek a trhů, dlouho nebylo místo, kam se vypravit. Nyní už má hlavní slovo několik měsíců právě Dyzajn Márket, který se těší čím dál tím větší oblibě. Sobotní akce startovala desátou hodinou dopolední a desítky krásně a zajímavě oblečených slečen a dam už v tuhle dobu vystupovaly na nejbližší stanici metra. Nejlepší kousky totiž zmizí ohromnou rychlostí!

Piazzeta skutečně hned od otevření pomyslných bran byla zaplněná nakupujícími a především stánkaři. Těch se sešlo 140 a nabídli osvědčenou ‚klasiku‘ v podobě nejrůznějších šperků, oblečků a doplňků. Objevily se také houpací sítě či poctivé dřeváky. Dokonce i speciální mýdla do koupelí nebo ručně malovaný porcelán, byli ke koupi. Kdo hned dopoledne po nákupech neutekl, či se na akci vydal později, mohl si vychutnat i kulturní program. Ten byl mimořádně bohatý! Od rána zpříjemňoval brouzdání mezi stánky DJ Martin Mikuláš svou hudbou ze starých dobrých vinylů, prostor opět dostalo divadlo pro děti, vystoupili Calm Season a Sunflower Caravan. Ohromný úspěch pak sklidily dva bloky módních přehlídek. Na molu modelky představily například modely značky Be Yours či Vosina For You.

dyzajn market 1

Kromě bohatého kulturního a módního vyžití byla možnost na DM podpořit Domov Sue Ryder nákupem oblečků z druhé ruky. Podporovat ale mohl kdokoliv i rozmlsaný jazýček. Opět se sešlo několik ‚továren‘ na dobroty najednou. O výborné osvěžení v podobě originálně chutných zmrzlin, se postarala značka Angelato. Pro další chuťově náročné návštěvníky pak byla připravena ‚palačinkárna‘ od Galetky. Už po několikáté se představilo Café Jericho a Mamma Coffee pod vedením Divokých matek, které i pohlídali nejmenší návštěvníky.

dyzajn market 2

Pokud jste šanci k nákupu originálních kousků či jen tak ke kulturně- odpočinkové sobotě propásli, tak máte příležitost to brzy napravit. Příští Dyzajn Márket se totiž uskuteční za necelé dva měsíce – 21. září. Jestliže jste nic nepromeškali už nyní a důkladně provětrali svou peněženku, podělte se s ostatními. Na oficiálních FB stránkách akce www.facebook.com/dyzajnmarket se určitě žádná fotka ani komentář neztratí.

Prázdninový Dyzajn Márket / 3. srpna 2013/ Piazzeta Nové scény u Národního divadla
Hodnocení akce: 100%

dyzajn market 3

Zdroj foto: El Ve Photography /www.facebook.com/elvephoto/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herečka Veronika Kubařová: „Všechny role jsou jako moje děti“

200rozMladičkou Veroniku Kubařovou můžete znát z především z nejen teenagerovských filmů Rafťáci, Ženy v pokušení, Můj vysvlečenej deník či Lidice. Momentálně však tvrdě zkouší v Městských divadlech pražských Markétu. Kterou? Lazarovou! Její premiéra proběhne...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Zámek v Zahrádkách rozzářil pop-rockový benefiční koncert Noc s hvězdami

zahradky 200Legendární benefiční koncert „Noc s hvězdami“ se uskutečnil v sobotu 3. srpna 2019.

...

Literatura

Bacha na Selfies

selfies perTentokrát až po 2 letech se objevila další kniha oblíbeného dánského autora Jussiho Adlera-Olsena, sedmý díl o vyšetřovacím týmu z oddělení Q, tentokrát s názvem Selfies. Zároveň vyšlo najevo, že čtenáře čekají už jen 3 případy tohoto oddělení,...

Divadlo

Slávek Novák aneb Příběh opravdového herce

Slavek Novak perexCo uděláte, když narazíte skutečný příběh o skutečném umělci, který hrával hlavní role v Národním a zároveň sváděl ženy pod taktovkou STB, aby je režim mohl vydírat? Jste-li dramatikem, pravděpodobně napíšete hru. Jste-li vtipným a...

Film

Rekapitulace Febiofestu: punková anarchie, film bez Lucíi a digitální amputace

febiofest200Jubilejní 20. ročník Mezinárodního filmového festivalu Febiofest skončil v hlavním městě vyhlášením vítězného snímku sekce Nová Evropa. Stalo se jím britské nezávislé drama Rozbitý svět (Broken...