První český gastronomický on-line magazín je na světě

První český gastronomický on-line magazín je na světě

Tisk

chefparademag perexPřestože pražská škola vaření Chefparade funguje už sedm let, své příznivce stále dovede překvapit. Každý rok totiž přichází s revoluční gastronomickou novinkou. Letošním hitem se bezesporu stane nový Chefparade magazín. Proč? Je zkrátka výjimečný! 

 

 

S gastronomickými pořady a časopisy jako by se v poslední době roztrhl pytel. Vaří se na všech televizích a „gastronomických plátků“ je také dost. Na rozdíl od pořadů jsou ale pro českou veřejnost mnohem méně dostupné. Málokdo je totiž ochotný dát za časopis víc než třicet korun. Někteří to řešili reklamními tiskovinami supermarketů, jiní se rozhodli časopisy o jídle z nákupu prostě vynechat. 

chefparademag 1

Magazín Chefparade je vůbec prvním českým gastronomickým on-line časopisem. Přečíst si ho může každý milovník dobrého jídla, který je připojen k internetu. Pokud se navíc přihlásíte k odběru na Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , bude vám každý měsíc chodit přímo do e-mailové schránky. Časopis jako takový (i jeho odběr) je zcela zdarma. 

chefparademagChefparade magazín společnými silami vytvořili Tomáš Babinec a Petra Plánková. Jejich cílem bylo dát dohromady jednoduchý (ale nikoliv povrchní) časopis o jídle, který by lidi informoval a zároveň pobavil. Myslím si, že jejich záměr vyšel na 100%. Kromě toho, že má Chefparade magazín neobyčejně zdařilou grafiku, je také plný informací, receptů a videí. Tomáš Babinec navíc nešetřil nádhernými fotografiemi.  V Chefparade magazínu najdete životní příběhy šéfkuchařů a jejich recepty, informace o gastronomických novinkách, které se objevily na českých pultech a tipy, kam vyrazit za dobrým jídlem. Ze všeho nejvíc oceňuji rubriku, ve které se představují české restaurace a kavárny. Líbí se mi ale i kalendář gastronomických akcí, díky kterému se dozvíte, co se kde děje.
Přestože má magazín v názvu firmu Chefparade, v žádném případě se nejedná o laciný reklamní plátek. Právě naopak! Chefparade magazín je hodnotné a zajímavé čtení, které si určitě rychle získá široké spektrum příznivců. Za mě jednoznačně palec nahoru!

Dosud vydaná čísla si můžete prolistovat zde: http://issuu.com/chefparade

chefparade logo

Zdroj foto: www.chefparade.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Yael: „S Tinou sa mi spolupracovalo výborne. Je proste frajerka“

jael 200Slovenský rapper YAEL s exotickými kořeny vydává svoje první EP s názvem BAY B. Co nám o něm prozradil a jaké má další plány?

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Svátek všech milovníků pálivého – Chillibraní a Chilližrout – klepe na dveře!

chillibrani 200Máte to rádi hodně ostré? Tak to si nenechte ujít Chillibraní! Již třetí ročník Mistrovství ČR a SR v pojídání pálivého - Chilližrout 2014 se koná 6. září v Brně v areálu koupaliště Riviéra. Můžete se těšit...


Literatura

Táňa Keleová-Vasilková nikdy nezklame

coto200Knihy slovenské spisovatelky Táni Keleové-Vasilkové se v naší republice stávají stále oblíbenějšími. Svědčí o tom i fakt, že tato novinka s názvem Co to bude? byla vybrána do velké knižní akce KNIHOMÁNIE 2015, v rámci které se prezentovalo 22 nejzajíma...

Divadlo

Legendární Past na myši ve Zlíně

past-na-mysi-perexMěstské divadlo Zlín uvedlo v půlce října loňského roku jednu z nejznámějších detektivních her na celém světě, Past na myši od Agathy Christie. Jak se světoznámého dramatu zhostilo zlínské divadlo a jak se vyvedlo rozuzlení, tak typi...

Film

Nataša Gollová bude v Toboganu – víc prozrazuje moderátor Aleš Cibulka
Image27. února by oslavila sté narozeniny Nataša Gollová. Aleš Cibulka tuto dámu představil před několika lety ve dvou knihách – Nataša Gollová: život tropí hlouposti a Nataša Gollová 2: Černobíl...