Když je knihovnice ŠNEK

Když je knihovnice ŠNEK

Tisk

snek perexJana Frühaufová z knihovny v Rokycanech nám poslala velmi pěkné snímky dětí a jejich výtvorů, co vyrobily s paní družinářkou v rámci projektu Kamarádka knihovna.

 

 

„Nejprve jsem se zarazila – když jsem si přečetla: Jana Frühaufová ŠNEK, ale po důkladném přečtení jsem zaslzela,“ prozradila nám paní knihovnice.

snek

Protože jde opravdu o nádherné a vtipné ocenění od dětí, nenechali jsme si je pro sebe a dělíme se o ně s vámi, našimi milými čtenáři.

snek2

snek1

Máte-li i vy doma či jinde podobné poklady, pošlete fotografii a krátkou informaci, jak dílo vzniklo, rádi vše zveřejníme.

Paní Janě moc děkujeme. 
Redakce Kultury21.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

8. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

8 BMC perexBřezen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Slova z pekla baví i zneklidňují zároveň

slova z peklaBaví vás, nebo štvou, neologismy, zdrobněliny a slangová slovní spojení? Určitě je i sami používáte. Tak si schválně všimněte, kolik jich dokážete vyprodukovat během jediné pětiminutové komunikace s kolegou či ...


Literatura

Mysterium tremendum je český projekt, který nemá obdoby

myst200Velice zajímavým přírůstkem na poli české literatury se stala kniha s názvem Mysterium tremendum, kterou měl napsat jistý Sebastian Rainer. Skutečně stojí za pořízení?

...

Divadlo

Duchařská komedie o jednom velkém vánočním zázraku

Ti druzi 200Komedie Spirit Level, kterou v MdB uvedou pod názvem Ti druzí, sice obletěla úspěšně kus světa, ale o její autorce, přesněji o jejím životě se ví až podezřele málo. Anglická scenáristka a dramatička zůstává v téměř dokonalém utajení (důraz je na sl...

Film

The Artist: němý film roku 2012
ImageSnímek The Artist, který natočil francouzský režisér Michel Hazanavicius, má už v této chvíli na svém kontě tři Zlaté glóby a deset nominací na Oscara. Jakkoli výmluvné mohou oficiální vizitky být, nejdůležitějším f...