Prožijte krásné dny na Farmě Blaník

Prožijte krásné dny na Farmě Blaník

Tisk

BlanikFarma perexHledáte zážitky na českém venkově? Nevíte, kam zavítat s dětmi, anebo kde prožít romantický víkend v kouzelném prostředí pod bájnou horou Blaník? Pak zpozorněte a přečtěte si o Farmě Blaník, kterou vám nyní představíme.

 

 

Farmu Blaník do současné podoby zrekonstruoval bývalý scénárista, producent a prezident Miss ČR Miloš Zapletal, který říká: „V roce 2000 jsem zcela rozpadlý statek koupil od restituenta původních majitelů a snažil se mu vrátit život. Nebylo to jednoduché a stálo to mnoho peněz. Investoval jsem všechny, které jsem kdy vydělal, včetně prodeje Miss ČR, pražského bytu, atd.“ Farma Blaník je v provozu od června 2011, areál Farma-park od května 2012. Rozsáhlý areál se nachází 65 kilometrů od Prahy mezi Vlašimí a Louňovicemi pod Blaníkem a nabízí nejen spoustu atrakcí pro děti.

Nejen pro děti
V bývalém velkém statku, který byl zrekonstruován na 2 hotýlky, restauraci, společenskou místnost a další prostory, je řada atrakcí pro děti - Dětský svět a Rytířský sál v bývalé sýpce, dětské koutky u jezírka s rybami, v zahradě, anebo v hotelové hale atd. Hlavní atrakcí pro děti je Farma-park, který na deseti hektarech nabízí mnoho atrakcí a také výběhů s desítkami zvířat. Děti i dospělí se mohou zabavit u Blanického desetiboje – interaktivní hry, nebo hledat Blanický poklad v Lese nočních skřítků. V lese se nachází hnízdo keltského druida s laserovýma očima nebo tajemní Močálníci.

BlanikFarma5

Milovníci skluzavek jistě ocení mini rozhledničku Blaník s velkou skluzavkou nebo dřevěný keltský hrad, kde mohou vylézt na cimbuří a sjet po skluzavce či si skočit do sena. Na větvích velkých stromů bydlí také lesní noční skřítkové. Nejen kluci ocení blanickou jeskyňku s rytířským brněním a zbrojí.

Pořádně vyřádit se děti mohou na obří trampolíně o rozměrech 10 x 10 metrů, kde se vejde až třicet dětí najednou. Svézt se mohou i na lanovce nebo na šlapacím traktůrku na speciální trati.

BlanikFarma

Ze zvířat se tu prohání koně, pasou krávy a pohladit si můžete například oslíky nebo poníky, na kterých se můžete i svézt. Nechybí zde ani kozy, ovce, domácí i vietnamská prasata nebo drůbež.

V Dětském světe je skřítkův poschoďový domek, divadelní šatník s kostýmy, dětské pódium, houpačka, loutkové divadlo a další.

Ubytování
Farma Blaník je uzavřený statek, kde máte možnost se ubytovat v Hotýlku Blaník, v jehož přízemní části se nachází také restaurace s prosklenou terasou, relax centrum i dětská herna, nebo v hotýlku Ostrov či v ubytovně Na půdě. V hotýlcích máte možnost vybrat si ze tří apartmánů a jedenácti dvojlůžkových pokojů. Pro ubytované jsou k dispozici i whirpool, sauna se solnou stěnou a lehátka.

BlanikFarma1

V Hotýlku Blaník jsou apartmány v přízemí u vyhřívaného bazénu o rozměrech 8 x 5 metrů a mají i samostatnou terasu. Dvojlůžkové pokoje pak představují romantiku spojenou s výhledem do výběhů zvířat ve Farma-parku, kde najdete například poníky, oslíky, ovce, kozy a další zvířata. Hotýlek Ostrov se pyšní zahradou s posezením, velkým apartmánem a několika pokoji s působivými zvířecími názvy (U koníka, U slepiček, U prasátek).

Další možností ubytování, především pro větší skupiny je ubytovna Na půdě – velká podkrovní místnost, kde se nachází šestnáct pohodlných válend. Místnost je vytápěná a obyvatelná od března do listopadu. Součástí je koupelna se sprchovým koutem a toaletou a lednička.

Občerstvení
Najíst se můžete buď v romantické restauraci U Mančalů nebo v zahradní restauraci U Koně přímo ve Farma-parku. U Mančalů vás jistě zaujme atmosféra, kterou utváří krb a krytá terasa, která nabízí výhled na farmu. V jídelním lístku najdete například grilovanou perličku, ale také krupicovou kaši s kakaem pro vaše ratolesti. V zahradní restauraci se můžete usadit a občerstvit se nějakým rychlým občerstvením. Platí se tady Blanickými zlaťáky a stříbrňáky, které si koupíte v pokladně Farma-parku.

BlanikFarma4

Kam v okolí
Pokud byste toužili po příjemné procházce, můžete vyrazit na jednu z tří dobrodružných stezek s názvem Skály (1 km), K peřejím pod jezem (1,5 km) nebo pár set metrů do romantického údolí řeky Blanice. Fanoušci cyklistiky si zde mohou vypůjčit kola a vydat se například na 22 kilometrovou projížďku po cyklotrase kolem Blaníku. Pokud hledáte další zážitky, můžete si zajet na nedaleký zámek Konopiště, Jemniště nebo do paraZOO do Vlašimi či na hrad do Českého Šternberka.

Nejbližší akce na Farmě Blaník

31. května Dětský den ve Farma-parku
Připraven je bohatý program pro děti i dospělé, můžete se těšit například na svatbu zvířat, koňskou show, farmářské trhy nebo lampionový průvod za strašidelnými hejkaly.

7. června Jahodové hody
Ochutnejte nejrůznější jídla a pochoutky z jahod, včetně jahodového Blaníčku.

14. června S veterány Podblanickem 1
Podblanický závod starých aut, která budou projíždět v době mezi 11 - 14 hod. kolem Farmy Blaník. Soutěž pro návštěvníky farmy, možnost prohlídky zaparkovaných veteránů na návsi atd.

28. června Zahájení prázdnin ve Farma-parku
Slavnostní zahájení prázdnin, doplněné netradičním programem pro děti.

16. srpna Lety nad Blaníkem - 2. letecký den
Lety vrtulníku kolem Blaníku - Vrcholné letecké akrobacie větroně i motorových letadel - Let horkovzdušným balonem - Lety rogala, paraglidingu i ultralightu - Seskok parašutistů - Letecké modely - Hasičská show: hašení hořícího domu - Prodej a stavba leteckých modelů - Soutěže hasičů - Lety zájemců s vrtulníkem nad Blaníkem

Více informací naleznete na: www.farma-blanik.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, U Mokřinky

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Dáda Patrasová i Viki Cabadaj se nadchli pro básníka Mareše

dada200Jen málokdy se sejde tak pestrá společnost, jako tomu bylo u příležitosti křtu knížek Miloše Mareše. Trojici jeho titulů Než bude ze mě země (básně), Co slovo to berla (aforismy) a A tak si to seru v protisměru (epigramy) přišlo pokřtít hned několik kmotrů...


Literatura

Kodaňská trilogie: Dětství. Mládí. Závislost

big kodanska-trilogie-4zU-487637 (2)

Kodaňská trilogie, kterou vydalo v roce 2022 nakladatelství Host, je niterná zpověď jedné z nejvýznamnějších dánských autorek dvacátého století. Začtěte se do ...

Divadlo

Josef Holcman – Lámaní chleba

lámání chleba perexLámaní chleba je nová inscenace Švandova divadla o odvaze a přátelství v době nesvobody, která zobrazuje šedesát let české historie – od roku 1944, kdy vesnici obsadili Rumuni a Němci až po začátek nového – ...

Film

13.ročník festivalu krátkého filmu: snímky (ne)jen pro náročné diváky

sff perexLetos proběhl v pražských kinech Světozor a Pilotů ve dnech 17.-21.1. 2018 v pořadí již  13. ročník festivalu krátkých filmů, který nabídl to nej pro filmové fajnšmekry z řad české i mezinárodní tvorby.

...