Letošní trendy představují spíše účesy s delšími vlasy…

Letošní trendy představují spíše účesy s delšími vlasy…

Tisk

ucesy perexLetošní trendy představují spíše účesy s delšími vlasy. Většina hairstylistů preferuje po stranách ostříhané vlasy na krátko a na vrchu delší, pro případné další úpravy. Je to typický mužský styl. Pro ženy je to polodlouhý střih splývající kolem tváří. Z tohoto účesu se dají vlasy upravit pro každou příležitost, ať je to culík, drdol, nebo jenom vyfoukané. Pro portál Kultura21.cz to uvedla Helena Hášová ze Salónu Foxys.

 

 

Salón Foxys dělal styling (česání a líčení) pro Missis Models, soutěž, kdy na předváděcí molo vstupují ženy nad 35 let. Jak se Heleně Hášové ze salónu s dámami a na projektu spolupracovalo? „Veškeré finalistky byly velice příjemné a atraktivní ženy, které sice měly strach z celého Galavečera, neboť najednou stát na mole před lidmi žádná z nich nezažila. Náš tým kadeřníků se snažil jim chvíle před vystoupení nejen zpříjemnit, ale i podtrhnout jednotlivou krásu žen účesem. Ke každé finalistce byl vybrán účes tak, aby se hodil k její vizáži a oblečení, které předváděla,“ říká.

ucesy1

Ze soutěže Missis Models

„Každé dámě jsme věnovali velkou pozornost a myslím si, že výsledek byl opravdu skvělý. Co se týče celého projektu, byli jsme rádi, že jsme se mohli zúčastnit a podpořit myšlenku, tedy MISSIS 35 +. Každá žena v tomto věku si musí uvědomit, že nastává etapa dalšího života a že i ONA je krásná a je v plném rozkvětu sil. A to si myslím, že se tímto projektem opravdu podařilo. Doufám, že tento první ročník se líbil i návštěvníkům a že příští rok se zase uvidíme s novými ženami a všemi, kdo tuto akci pořádal,“ uvádí.

ucesy2

Ze soutěže Missis Models

Po stranách ostříhané vlasy na krátko, na vrchu delší

A co radí jiným ženám na léto? Jaký účes zvolit? „Letošní trendy představují spíše účesy s delšími vlasy. Většina hairstylistů preferuje po stranách ostříhané vlasy na krátko a na vrchu delší, pro případné další úpravy. Je to typický mužský styl. Pro ženy je to polodlouhý střih splývající kolem tváří. Z tohoto účesu se dají vlasy upravit pro každou příležitost, ať je to culík, drdol, nebo jenom vyfoukané. Letošní rok je v kreaci snadného udržení účesu a časté změny provedení. Rovněž se jako v módě používají lehce smytelné odstíny růžové, blankytně modré, zelené a oranžové,“ říká Hášová.

ucesy3

Z kadeřnické práce Salónu Foxys

„Barva, vyjadřující důvěru a inteligenci, se letos objevila v mnoha kolekcích světových návrhářů. Nejvýrazněji se tento trend projevil u Calvina Kleina. Italský módní návrhář Italo Zucchelli navrhl blankytně modrou kolekci na motivy nebeské krajiny a modely od Calvina Kleina oblékl od hlavy až k patě do modré. Barva, která se často objevuje v korporátní sféře a působí velmi klidně, se letos objevila i v nové kolekci pánských bot od britské módní návrhářky Katie Eary, která tvoří například pro značku River Island. Námořnická modrá je ideální barva na léto, kdy velice vkusně působí s krémovými a žlutými doplňky,“ dodává.

A připomíná slova ředitele designu pro značku TOPMAN Gordona Richardsona: „Námořnická barva je sázka na jistotu, modrá snadno oživí váš outfit, ale musíte dbát na to, aby ladila se zbytkem doplňků.“

Vlasům škodí kombinace mokrých vlasů z moře a přímého slunce

A jak si vlasy v létě chránit, především na dovolené u moře? „Vlasům nejvíce škodí kombinace mokrých vlasů z moře a přímého slunce, potažmo neopláchnuté vlasy od moře a rovnou vyfoukané. Největším ´zabijákem´ je také, pokud vlasy od mořské vody okamžitě stáhnete do culíku nebo drdolu a nenecháte je volně proschnout,“ říká Hášová. „Účinnou ochranou vlasů na dovolené jsou samozřejmě profesionální produkty chránící proti UV záření, slané vodě a chlorované .Určitě nesmíme opomenout i pokrývky hlavy (klobouk, šátek, kšiltovka). I ty nám napomáhají chránit strukturu vlasů a především udržovat barvu,“ dodává.

ucesy4

Z kadeřnické práce Salónu Foxys

A jakoupak módu v účesech přinese podzim? „Už loni v červnu přišli návrháři na Moda Uomo Milan s trendy kousky na letošní rok 2014. A ukázali nejen, co se letos bude nosit na těle, ale i na hlavě. Návrháři přišli s kolekcí pro jaro/léto 2014, která byla poněkud netradiční a neobvyklá a odrážela se i na účesech pro toto období.
Letos se nemusíte bát používat gel. Na přehlídkových molech je pořád populární použít gelu pro dotvoření konečného stylingu. Oblíbený je i rockovější styl delších vlasů a Vivien Westwood vrátila zpátky šátek bandana. Ten by měl moderní muž ve svém šatníku,“ říká. Bandana šátek nosí muži i ženy bez rozdílu pohlaví.

Bude to platit pro podzim i zimu. „Pompadour styl je vlastně charakterizován přehozením vlasů směrem nahoru od obličeje. Kdy se zachovají boky i zadní strana hlavy krátké, klidně i úplně vyholené. Tento styl je oblíbený už dlouhou dobu a nosit se bude stále. Proč? Protože sluší každému. Vyhovuje totiž mnoha tvarům obličeje a typů vlasů a není zase tak složitý na úpravu,“ uvádí Hášová.

www.foxys.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Red Bull Tour Bus = „Tisíce hodin práce, litry potu a neuvěřitelné výkony zlatých českých ručiček.“

Nacest200Nedávno jsme vás informovali o původním českém dokumentu s názvem Na cestě, který je věnovaný unikátnímu tour autobusu značky Škoda ŠL 11 ze 70. let. Na začátku května tento dokument odvysílala stanice Prima ZOOM a my vám nyní přinášíme rozhovor s Ja...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Národní galerie: Návštěvnost v roce 2013 lámala rekordy

galerie perexNejnavštěvovanějším objektem Národní galerie v Praze byl v roce 2013 Veletržní palác. Tým  Sbírky moderního a současného umění spolupracoval na realizaci více než patnácti výstav a projektů; ty přilákaly do Veletržního paláce té...


Literatura

Helen Fieldsová je dokonalost sama

dokonaly zlocin 200V dubnu vyšla již pátá kniha britské autorky Helen Fieldsové ze série Luc Callanach, tentokráte nese titul název Dokonalý zločin. Vytříbenou směsici prohnanosti, akce a napětí v tomto díle okoření i vztah dvojice protagonistů, ta...

Divadlo

Hudební scéna Městského divadla v Brně jubiluje

Hudebni scena 200Je to neuvěřitelné, jak letí ten čas. Docela nedávno byl v jámě budoucího divadla na Lidické ulici v Brně kladen základní kámen – až z Broadwaye. Pokřtili jej šampaňským manželé Formanovi. A jejich přání, aby to bylo divadlo veleúspěšn...

Film

Kdo si přečte vysoce odborné filmové časopisy?

casop200Mnohé odborné časopisy, které si potrpí na přízvisko "vědecké", se honosí tím, že jsou recenzované. Nemyslí se tím, že by se na ně psaly recenze (jako je třeba tato), nýbrž že sama redakce si nechává recenzovat nabídnuté texty, aby se si tak nechala ...