PRÁZDNINOVÁ KNIHOVNA ve Vsetíně

PRÁZDNINOVÁ KNIHOVNA ve Vsetíně

Tisk

KnihovnaVsetin perexI letošní léto v knihovně bude patřit čtení, tvoření, hrám a soutěžení. Z pestré nabídky knihovny si vybere každý. Pro největší čtenáře v dětských knihovnách i v centrální půjčovně pro dospělé jsme připravili Knížkometr - velkou prázdninovou soutěž o nejvíce „metrů“ vypůjčených knih. Soutěžit tedy mohou děti i dospělí. Pro 20 nejlepších čtenářů máme zajímavé ceny.

 

 


Přes léto budeme pokračovat v úspěšném Prázdninovém čtení pro děti a rodiče. Vždy v úterky od 10.00 hodin v dětské půjčovně na Dolním náměstí, ve středu (16.7. a 13.8.) od 10.00 hodin v knihovně Luh a ve středu (30.7. a 27.8.) od 10.00 hodin v knihovně Rokytnice. Číst budou knihovníci, dobrovolníci, ale přečíst přijdou i ředitelé vsetínských škol (např. Ivana Bednáriková nebo Libor Slováček).

KnihovnaVsetin

Rodinám je určeno i tvoření v dětských knihovnách a v K Klubu. Budou se tvořit přívěsky na klíče, mandaly, šperky, srdíčka. Přesné časy dílen najdete na plakátech a na webu knihovny. Každou prázdninovou středu bude v K klubu pro malé i velké připraveno od 13-16 hodin kreslení, vystřihování, lepení a k tomu pohádky.

I o prázdninách pokračuje soutěž „Lovci perel“, ve které si aktivní dětští čtenáři sbírají svou šňůru perel. V dětských půjčovnách máme již mnoho lovců a lovkyň, přidávat se ale mohou i noví.

KnihovnaVsetin2

Nebude chybět ani Letní čtení na střeše.Ve středu 20. srpna v 17.00 hodin vás rádi uvítáme na terase, kde budou literáti a divadelníci číst z vybraných textů a za hudebního doprovodu.

Budeme na vás myslet i při doplňování fondu, aby si knížky na prázdniny a dovolenou vybral opravdu každý. Ideální pro letní čas je také půjčení společenských her nebo tematických kufříků. Vyberete si je v centrální půjčovně i v dětské knihovně na Dolním náměstí.

KnihovnaVsetin1

Prázdninová provozní doba knihovny v budově na Dolním náměstí zůstává beze změn, dětské knihovny Luh a Rokytnice budou otevřeny v pondělí, středu a pátek od 9-12 a od 13-16 hodin.

Knihovna včetně poboček bude uzavřena v době státního svátku 5.7. a v termínu 2. - 6. 8. (přechod na vyšší verzi automatizovaného knihovního systému).

Nezapomeňte, že v létě je pro návštěvu ideální i Turistické informační centrum, kde se půjčují kola, získáte zde mnoho zajímavých tipů, mapy a můžete tu zakoupit vstupenky na kulturní, sportovní akce, festivaly atd. Během prázdnin mají otevřeno od 9-18 hodin, ve středu od 8-18 hodin, včetně státního svátku (5.7.).

Kateřina Janošková
Masarykova veřejná knihovna Vsetín
19.6.2014

www.mvk.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Není to jen “romantická rytírna", říká o jihlavském Merlinovi Barbora Jandová

barbora jandova  PEREXV sobotu 31. ledna uvede v premiéře Horácké divadlo v Jihlavě hru Tankreda Dorsta Merlin aneb Pustá zem. Zatímco režisérem inscenace je Peter Gábor, dramaturgyní je v tomto případě Barbora ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Sváteční náladu umocní písnička, Dalajlama s Havlem i brazilská Santa Teresa

AC vanoce jsou o nasCo mají společného písnička o Vánocích, kniha o přátelství dalajlamy s Havlem a román odehrávající se mimo jiné ve starobylé čtvrti Ria de Janeira? Zahřejí a je v nich lidskost.

...

Literatura

Dopisy Kafkovi

200litDopisy Kafkovi Ireny Obermannové mi opravdu hodně potrápily mysl. Zpočátku jsem nevěděla, jak se k obsahu postavit. Nechápala jsem souvislosti a snažila jsem se vpravit do děje, ale moc mi to nešlo. Ale potom jsem si nechala text volně plynout do mozkový...

Divadlo

Josef Holcman – Lámaní chleba

lámání chleba perexLámaní chleba je nová inscenace Švandova divadla o odvaze a přátelství v době nesvobody, která zobrazuje šedesát let české historie – od roku 1944, kdy vesnici obsadili Rumuni a Němci až po začátek nového – ...

Film

Febiofest záhy ovládne Prahu i regiony

Febiofest perexLetos se pověstný FEBIOFEST koná již po devětadvacáté. Začíná v Praze, kde má vyhrazeny dny mezi 28. dubnem a 4. květnem, poté se stěhuje do dalších měst (Děčín, Otrokovice, Ostrava, Valašské Meziříčí). V Ostravě celá akce také končí – 14....