Buďte renesanční a pomožte dostat Tiziana do Prahy!

Buďte renesanční a pomožte dostat Tiziana do Prahy!

Tisk

tiziano kampan 200Nedávno jsme vás informovali o Kickstarter Opening Party, která se konala 9. dubna v pražské Galerii Vernon. Právě zde odstartovala kampaň týkající se výstavy s názvem Tiziano Vanitas - Básník obrazu a odstínu krásy”. Odstartovat by měla 23. září letošního roku v prostorách Císařské konírny Pražského hradu, ale na vypůjčení jedinečných děl tohoto umělce je potřeba mnoho peněz, a právě proto je tu tato kampaň, o které vám řekneme víc.

Světoví kurátoři a mezinárodní tým

Poslední výstava Tizianových děl se v Praze konala za vlády Rudolfa II., tedy v 16. století, proto je výstava tak unikátní a podílí se na ní mezinárodní tým lidí v čele s Čechy, Italy a Němci. Prim pak hrají dva z nejuznávanějších evropských kurátorů – Lionello Puppi a Serena Baccaglini. Lionelli Puppi je jedním z největších odborníků na Tiziana a je ředitelem Fondazione Centro Studi Tiziano v Pieve di Cadore v Itálii. Serena Baccaglini je prezidentkou společnosti Arttelling zaměřené na pořádání velkých kulturních akcí a má tak velké zkušenosti s podobnými projekty.

Unikátní obrazy

Na výstavě se objeví obrazy z celého světa a nebudou mezi nimi chybět velmi významné olejomalby. Například Salome z roku 1515, znázorňující Salome nesoucí hlavu Jana Křtitele na míse, kterou doprovází služka. Dalším pokladem z francouzského Louvré je Žena se zrcadlem (1515) nebo Appolon a Marsyas ze soukromé sbírky v Itálii. Mnohé z těchto děl sou z vlastnictví soukromých sběratelů a na výstavy nejsou půjčovány.

Genius loci Prahy

Praha je městem oblíbeným po celém světě – všichni milují její atmosféru a magiku, kterou skrývá. Pražský hrad míchá architekturu s uměním i historií a jde tak o ideální místo pro tuto akci.

tiziano kampan 1

Kampaň

Široká veřejnost může díky společnosti Fundchaser a Kickstarteru věnovat své peníze na neocenitelnou věc spojenou s velkým zážitkem. Milovníci umění mají možnost vidět díla, která byla odepřena a určena jen pro několik málo ušlechtilých mužů a žen. V pracovním týmu je přes 20 lidí, kteří se starají o bezproblémový průběh výstavy. Tyto přípravy trvají už dva roky a nyní je potřeba financí.

Pro přispěvovatele je připraveno mnoho lukrativních odměn a to už od 1 dolaru (cca 26 korun). Můžete tak získat například ručně psané poděkování, vstupenky na výstavu, trička nebo repliky obrazů. Ti, kteří přispějí nejvíc, se mohou těšit na příjemné chvíle strávené v Aria Hotel nacházejícímu se nedalekoPražského hradu a také na soukromou ceremonii nebo jedinečnou prohlídku s kurátorem.

Vše naleznete na webu kampaně: https://www.kickstarter.com/projects/martinvitek/titian-is-coming-to-prague-tiziano-vanitas?ref=category_location

Pokud budete chtít přispět a nevíte si rady, kontaktujte naši redakci.

Zdroj foto: tiziano.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

„Něžnými drápky“ – výstava legendárních filmových plakátů, obrazů i komiksu

Vyletalova perexJeště do soboty 21. listopadu v Praze potrvá poměrně neobyčejná výstavní expozice NĚŽNÝMI DRÁPKY v Galerii Smečky (Praha 1, Ve smečkách 24 – dům hned nad divadlem Činoherní klub). Zahrnuje legendární fi...


Literatura

Inspekce – chlapci vychovaní ve lži

inspekce 200Hluboko v lesích je jedna věž, a v ní bydlí čtyřiadvacet chlapců. Říká se jim abecední chlapci – jejich jména jsou písmena abecedy. Každé ráno vstanou, a před vyučováním jdou na Inspekci – je to už součástí jejich denní rutiny. Inspektoři je p...

Divadlo

Služky - První inscenace sezony 2015-16 v BuranTeatr Brno

Sluzky 200BuranTeatr hraje po mnoha různých stěhováních už několik let na Sokolském stadionu v Brně. Má tam své stabilní zázemí, má tam své diváky, o které díky pestré a nápadité nabídce inscenací nikdy nemá nouzi. Stejně tak bylo plno i na první premiéře sez...

Film

Režisérka Ivanna Benešová s novým dokumentem procestuje svět!

benesova perexO autorce známého fiktivního dokumentu Zneužívaný nebylo v posledních měsících vůbec slyšet. Důvod byl však více než jednoduchý – pobyt v Austrálii. Vedle studia v „zemi klokanů“ asistovala n...