Vypínače zlínského OBZORU rozehrají nevídaný hudební part

Vypínače zlínského OBZORU rozehrají nevídaný hudební part

Tisk

Designblok 200Zlínská firma OBZOR se letos bude opět prezentovat na největší přehlídce designu ve střední Evropě, na Designbloku. Ten se koná v Průmyslovém paláci v prostoru Výstaviště Praha Holešovice od 22. do 27. října 2015 a OBZOR na něm předvede své technologie ve spojení se společností Teco a.s., výrobcem komplexních řídicích systémů pro chytré domy a budovy.


Designblok se bude konat už po sedmnácté a jeho stěžejním tématem bude svoboda. Nepůjde tak jen o politickou nebo kreativní svobodu, ale především o svobodu nás samých. Designblok bude probíhat v prostorách Výstaviště Praha Holešovice a různými instalacemi tak ožije také budova Lapidária nebo uzavřené divadlo Spirála.

Firma OBZOR se na Designbloku ukázala loni, kdy nadchla odborníky i širokou veřejnost svými vypínači nejen na vodu. Šlo o vypínače a zásuvky v přírodních materiálech fungující na fotobuňku, které si zde mohli návštěvníci prakticky vyzkoušet. Letos se OBZOR zaměřuje v duchu tématu Designbloku na integritu technologií, kterou prezentují především vypínačem určeným na všechno. Ing. Petr Ovčáček k tomu dodává: „Systém Tecomat Foxtrot dokáže řídit v domech a budovách vše, co technicky řídit lze. Spojí všechny technologie v jeden smysluplný efektivní celek a ulehčí nám život například tím, že na jeden stisk vypínače provede řadu úkonů naráz. Foxtrot dokáže nejen přehrávat tóny či skladby, ale dokáže také vytvořit světelnou scénu, tepelnou pohodu pro každou část domu zvlášť a samozřejmě efektivně spojit zdroje energií v domě, čímž přináší nemalé úspory.

Designblok vypinac hudba

Na stánku na Designbloku si můžete sami zkomponovat hudební partituru podle své svobodné volby, a to prostřednictvím vypínačů ze „zlínské dílny“. Dnes už si dokážeme představit, že si uprostřed města jen tak zahrajeme na piáno, ale fantazii se přece meze nekladou a tak se i v prostorách Výstaviště Praha Holešovice mohou rozeznít jedinečné tóny díky expozici, kterou pro Vás OBZOR připravuje. „Myslím si, že interiér je jako hudba. I v hudbě hraje důležitou roli i ten nejposlednější tón, proto si myslím, že takový detail jako je vypínač, může interiér posunout na vyšší úroveň,“ dodává interiérová designérka Kristýna Jandíková, která stojí za výslednou expozicí stánku.

Designblok vypinace

Firma OBZOR funguje od roku 1965 a je tradičním českým výrobcem vačkových spínačů, domovní elektroinstalace a doplňkového příslušenství jako jsou vypínače, zásuvky a ovladače. Kromě toho dodává díly pro automobilový průmysl a zabývá se i výrobou zdravotnických potřeb. Sídlo společnosti je ve Zlíně a zaměstnává přes 260 osob.

Designblok je největší přehlídka designu ve střední Evropě. Její 17. ročník se koná v prostorách Výstaviště Praha Holešovice. Přední zahraniční i čeští výrobci a designéři se představí veřejnosti od 21. – 27. října 2015. V průběhu tohoto týdne bude otevřena řada dalších instalací na území Prahy, včetně velkých venkovních objektů v centru města a návštěvníci se mohou těšit také na pestrý doprovodný program.

Designblok plakat

Zdroj foto: OBZOR


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Básník Michal Talo: „Chcete-li vydat knihu, musíte si být jistí“

rok vepre michal 200Několik zvídavých otázek jsme položili mladému básníkovi Michalu Talo, který je autorem originální a osobité poezie skrývající se ve sbírkách Perly sviním, Jinak řečeno a Rok vepře

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Do Galerie Fiducia přilétly Vrăjitoare / Čarodějnice

carodejnice 2Desátého dubna obsadila horní patro Galerie Fiducia výstava fotografií slovenské autorky Lucie Sekerkové, studentky pátého ročníku Ateliéru reklamní fotografie Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Po čtyři roky se snažila zachytit prostředí u ná...


Literatura

Kniha Stromy jsou nejen atlasem, ale i studnicí zajímavostí

stromy200Nakladatelství Kazda pokračuje s vydáváním atlasů a průvodců – po těch zaměřených na květiny nebo ptáků přichází titul Stromy: Rozpoznejte 100 druhů od Holgera Haaga.

 

...

Divadlo

MACBETH – Too Much Blood, klasika tak trochu jinak

ldy MacbethDivadelní adaptace jednoho z nejznámějších děl mistra dramatu, Williama Shakespeara, v podání českého filmového a divadelního režiséra a dramatika Davida Jařaba svou nevšedností a minimalismem, až komiksovou stručností textů a precizním zpodobn...

Film

Duna: Lynchova óda na prostor

lynch 200Pokud filmový fanoušek uslyší nebo přečte jméno David Lynch, zcela jistě ho to nenechá chladným. Ať už jsou emoce z jakéhokoli bodu celého spektra, tak vždy tam jsou, protože jméno tohoto svérázného režiséra snad ani nedokáže emoce nevyvolat. A pok...