OBZOR letos vyhrával na Designbloku

OBZOR letos vyhrával na Designbloku

Tisk

obzor 200V Praze se ve dnech 22. až 27. října 2015 konal už sedmnáctý ročník Designbloku - největší přehlídky designu a módy ve střední Evropě, na kterém ani letos nechyběla zlínská firma OBZOR. Ta v prostorách Průmyslového paláce Výstaviště Praha Holešovice nadchla návštěvníky nenásilným spojením technologií a zabavila je také unikátním klavírem vyrobeným pro tuto příležitost právě z jejich vypínačů.

Za hlavní výstavní plochu firmy OBZOR byla stejně jako loni zodpovědná designérka Kristýna Jandíková. Pojala ji tak, že se snažila zapojit více smyslů, a to nejen oči, ale také hmat a sluch. „Vytvořili jsme osmirámeček vypínače z řady DECENTE, který suplovat klávesy klavíru. Návštěvníci si tak mohli vyzkoušet hraní na vypínač. Netradiční zážitek byl doplněn o světelné efekty ze stromu, který navazoval v boční části stánku. Bylo zábavné pozorovat účastníky, jak vzpomínají na nějaké základní písničky, které se v dětství na klavír učili, aby si je pak mohli přehrát na vypínači. Vlastně jsme je trochu vraceli do jejich dětství. Hravá expozice byla doplněna o mozaiku, jejihž části tvořili všechny dostupné dekory, ze kterých vypínače Decente můžete mít. Další ročník Designbloku je tak za námi a já jsem ráda, že již podruhé jsem mohla být jeho součástí a vytvořit výstavní prostor pro českou firmu OBZOR,“ dodává Kristýna Jandíková.

obzor 1

Druhým stěžejním tématem byla integrita technologií, kterou prezentoval především takzvaný „vypínač na všechno“. Ten vznikl ve spojení OBZORU a firmy Teco a.s. Svou spokojenost nejen s tímto spojením vyjadřuje Jaroslav Musil:Design blok 2015 pro nás ve spolupráci s firmou Vypínače OBZOR Zlín znamenal další posun do segmentu designově a moderně smýšlejících zákazníků. Ukázka vzájemné symbiózy moderních vypínačů a kvalitního řídicího systému nadchl stovky návštěvníků, kteří si sami na vlastní kůži mohli vyzkoušet jak vypínače, tak funkčnost a přínos systému Tecomat Foxtrot. Jejich reakce jsou potvrzením, nejen objednávek přímo na veletrhu, ale i naší účasti na dalších ročnících.“

Designblok je největší přehlídka designu ve střední Evropě. Její 17. ročník se konal především v prostorách Výstaviště Praha Holešovice a dohromady na 70 místech po celé Praze. Pestrý doprovodný program ukázal tvorbu špičkových českých i zahraničních designérů, designérských studií, značek, škol i mladých talentů. Designblok si nenechalo ujít více než 51 000 návštěvníků, kteří tak potvrdili rostoucí zájem o design a originální tvorbu.

obzor 2

Firma OBZOR funguje od roku 1965 a je tradičním českým výrobcem vačkových spínačů, domovní elektroinstalace a doplňkového příslušenství jako jsou vypínače, zásuvky a ovladače. Kromě toho dodává díly pro automobilový průmysl a zabývá se i výrobou zdravotnických potřeb. Sídlo společnosti je ve Zlíně a zaměstnává přes 260 osob.

Zdroj foto: OBZOR


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

V civilu nemám na obličeji ráda jakékoliv nánosy make-upu, říká herečka Bohdana Pavlíková

bohdana200Udělat rozhovor s Bohdanou Pavlíkovou je vždycky radost. Fascinuje mě totiž nejen jako tvárná herečka, ale líbí se mi, jak je přímá, na nic si nehraje a má smysl pro humor. A i když jsem měl původně záměr si popovídat o její poslední divadelní premié...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Nechte se unést a relaxujte na výstavě mandal

mandaly 200Ve čtvrtek 18. února se ve Zlíně konala vernisáž výstavy s názvem „Když tě vedou smysly…“ od Terezy Bařinkové. Jedná se o několik unikátních mandal, které můžete až do konce února obdivovat na chodbě 16. etáže v 21. budově – Baťově mrakodrapu.

...

Literatura

Karty posvátné duše

Karty posvatne duse perexKarty od autorky, která se vyléčila z panických atak, poznala šikanu a umí proniknout do hloubi duše. Jsou pomůckou v meditaci, pro večerní i ranní afirmace, pro hledání odpovědí, ale i k pokládání si nových otázek. ...

Divadlo

Festival Setkání Stretnutie nabídne dramaturgické novinky z českých a slovenských divadel

setkani stretnutie200Poslední květnový týden ožije Městské divadlo Zlín česko-slovenským divadelním svátkem - mezinárodním divadelním festivalem Setkání Stretnutie. Program 27. ročníku bude nabitý jak v hlavním, tak doprovodném programu. Představí s...

Film

Arvéd. Čemu všemu lze zaprodat duši?

Arved perexJiří Arvéd Smíchovský byl významný hermetik, okultista, vyznavač černé magie a mimořádně vzdělaný člověk s geniální pamětí. Aby dosáhl svého cíle, byl ochoten jít až k hranicím samotného pekla.

 

...