Tvořivé ruce tvořivých knihovníků

Tvořivé ruce tvořivých knihovníků

Tisk

knihovnici 200Národní knihovna České republiky spolu se Svazem knihovníků a informačních pracovníků ČR a Klubem tvořivých knihovníků pořádá tradiční výstavu Tvořivé ruce.

 

 

 

Výstava nabídne kresby, keramiku, fotografie, loutky a řadu dalších exponátů, pocházejících z rukou knihovníků celé republiky. Klub tvořivých knihovníků, jehož výrobky budou na výstavě k vidění, prezentuje svou práci vícekrát do roka. Již několikátým rokem obohacuje svými výrobky tradiční vánoční jarmark v Klementinu, v minulosti spolupracoval i na jarmarku velikonočním. Batiky, patchwork, smalty, malby, textil, kůže a řada dalších výrobků bude k vidění od 10. 8. do 10. 9. 2016 ve výstavní chodbě v přízemí od pondělí do soboty, vždy od 9 do 19 hodin. Klub tvořivých knihovníků vznikl roku 2010. V klubu se sdružují knihovníci s tvořivými koníčky, převážně s výtvarným zaměřením. Klub je otevřen i hudebníkům, hercům, ale i lidem s jakýmkoliv zajímavým koníčkem. Národní knihovna České republiky je centrální knihovna České republiky, vykonává řídící funkce v systému českých státních veřejných knihoven. Její knižní fond je univerzální, uchovává i speciální sbírky a konzervační fond.

Foto: www.skipcr.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

K Magdaleně Trajerové nejlepší nápady přicházejí při dlouhé sprše

Trajerova200Magdalena Trajerová je songwriterka pohybující se na hranici mezi žánry indie popu, folku a rocku. Po třech singlech vydala debutové album s názvem "TO ONY", o kterém se více dozvíte v tomto rozhovoru.

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

O umění s exaktními vědci

umeni uvodkaRIV a mladší RUV – znesváření bratři. Aspoň to tak může na první pohled vypadat. V prvním případě jde o rejstřík výzkumu, v druhém o registr uměleckých výstupů a je očividné, že někdy se věda nechce s uměním přát...


Literatura

Ve vlaku potkala sympatickou ženu a svěřila jí tajemství. A pak už nic nebylo takové, jako předtím

Cizinky ve vlaku perexSelena Murphyová má na první pohled dokonalý život. Bydlí v nádherném domě, má přitažlivého manžela a dva roztomilé syny a skvělou práci v nakladatelství, které vede její nejlepší kamarádka. Jenže pak odhalí, že ji manžel...

Divadlo

Divadlo Bolka Polívky baví

Divadlo B Polivky  perexJedním z nepřehlédnutelných pojmů v kultuře České republiky je herec, mim, dramatický autor a divadelní principál Boleslav Polívka. Už léta množstvím nápadů udivuje a baví.

...

Film

Parazité ve společnosti dnes a kdysi

Parazit perexNa letošním canneském festivalu zvítězil jihokorejský film PARAZIT, který se již v českých kinech promítá, ačkoli oficiální premiéru má stanovenu až na počátek října. Natočil jej Joon-ho Bong (jiný přepis Džun-ho Pon), jenž vynalézavě zužitk...