GO a REGIONTOUR – veletrhy cestovního ruchu a turistiky

GO a REGIONTOUR – veletrhy cestovního ruchu a turistiky

Tisk

region2003Ve dnech 17.1.-20.1.2013 se na brněnském výstavišti koná Mezinárodní veletrh průmyslu cestovního ruchu GO a REGIONTOUR. Jedná se o největší prezentaci průmyslu cestovního ruchu s důrazem na regiony ve střední Evropě.

 

 

Veletrh REGIONTOUR je nosným projektem na podporu domácího cestovního ruchu a incomingu (příjezdového cest. ruchu) v České republice. Účastní se jej klíčové subjekty a osoby s rozhodovacími pravomocemi v cestovním ruchu ČR a jednotlivých regionů. Veletrh GO se zaměřuje na výjezdovou turistiku. Vedle tuzemských cestovních kanceláří a agentur se jej účastní poskytovatelé služeb cestovního ruchu v oblíbených zahraničních destinacích a zahraniční turistické centrály.

Festival RegFoodFest

Novinkou veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR v roce 2013 bude festival krajových specialit a regionálních potravin RegFoodFest. Ten bude na brněnském výstavišti probíhat souběžně se soutěží Gastro Junior Brno – Bidvest Cupem. RegFoodFest je festival koncentrující na jednom místě ochutnávku krajových specialit z ČR i zahraničí a prezentaci i prodej regionálních potravin. Návštěvníci tedy mohou srovnávat umění kuchařů z prestižních restaurací se soutěžícími GJB-BC 2013 - budoucími profesionály v oboru kuchař, číšník a cukrář.

Expozice Cykloturistika nejen v regionech ČR

Cyklistům a zástupcům komunální správy bude věnována expozice Cykloturistika nejen v regionech ČR. Plocha o rozloze téměř 600 m2 nabídne ucelený přehled o cykloturistických možnostech jednotlivých krajů a aktivitách měst a obcí. Velice zajímavé pro cyklisty jsou tematické trasy, které křižují celé území ČR a na mnohých místech protínají státní hranici a umožní uživatelům objevovat příhraniční oblasti sousedních států. Opět se setkáme s možností si prohlédnout nejnovější trendy ve výbavě pro cyklisty od kol počínaje až po cyklistické doplňky. O příjemné doplnění celé výstavy se postará výstava historických kol a dřevěných kostitřasů. V termínu od 17. do 20. ledna 2013 se v pavilonu P vedle podia rozprostře „Cyklistická vesnička“ s širokou nabídkou pro zájemce o jízdu na horských, silničních a elektrokolech. Své potřeby uspokojí i rodiny s dětmi. Rodiče uvítají prezentaci bezpečných způsobů přepravy dětí na cyklistických výletech a děti si mohou vyzkoušet některý z exponátů výstavy cyklistických kuriozit.

regio cyklo

GO KAMERA 2013

Speciální dávku inspirace nabídnou přednášky čtyřdenního cestovatelského festivalu GO KAMERA 2013 v Kongresovém centru na brněnském výstavišti. Ústředním tématem letošního 16. ročníku je Nepál a mezi hosty nebude chybět horolezec Kurt Diemberger (19.1. od 18 hodin). Na sobotu 19.1.2013 od 12 hodin je například plánována přednáška profesionálního horolezce Radka Jaroše o osmitisícovkách a Jana Trávníčka o Annapurně.

O věhlasu a oblibě celého veletrhu svědčí i čísla z loňského roku 2012. Zúčastnilo se jej 402 vystavujících firem z 20 zemí na 10 020 m2 celkové výstavní plochy. Expozice si prohlédlo 28 030 návštěvníků. Zahraniční návštěvníci přijeli z 22 zemí, především ze sousedního Slovenska, Německa a Polska. V Press Centru se akreditovalo 391 zástupců médií.

I letos si zde zájemci mohou vyzvednout katalogy od mnoha cestovních kanceláří a inspirovat se pro výběr dovolené dle vlastních představ.

regiontour

Provozní doba pro návštěvníky:
17. - 19. 1. 2013 10.00 - 18.00 hod.
20. 1. 2013 10.00 - 16.00 hod.
Ve čtvrtek 17.1.2013 je den vyhrazen odborníkům cestovního ruchu.

Dny pro veřejnost: Pátek 18. 1. 2013, Sobota 19. 1. 2013, Neděle 20. 1. 2013
Vstupné: základní 160,-, zlevněné vstupné 130,-, rodinná vstupenka 250,- a další slevy (ZTP, senioři, rodinné pasy, skupiny)

Zdroj foto a informací: www.bvv.cz/go-regiontour


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Igor Orozovič: Kdyby čeština byla mezinárodním jazykem, mohly některé české písničky být světovým hitem

IgorOrozovic 200Igor Orozovič, člen činohry Národního divadla v Praze a také zakladatel Cabaretu Calembour, uvedl na svém YouTube kanále sérii šesti videoklipů, kterou příhodně nazval Rébusongy aneb Poznávačky. Diváci mají za úkol uhodnout, o kterou če...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Trienále Dům umění II nabídne zajímavý doprovodný program

trienale200Diskuzi o současné umělecké scéně, komentované prohlídky výstav Zlínský salon a Obsese nebo site-specific inscenaci nabídne návštěvníkům doprovodný program k trienále Dům umění II, které pořádá Krajská galerie výtvarného umění ve Zlíně.

...

Literatura

„Hovno“ se neříká

merde200„Knížka, bez které se tento rok neobejdete“ stojí na obálce téhle knihy. Merde!  Já už teď mohu s jistotou říci, že bych se bez ní obešla. Její autor, Angličan Stephen Clarke je především novinář. Sám roky ve Francii žil, proto je jeho kniha do značn...

Divadlo

Nesmrtelná heroická komedie o posledním z rytířů se vrací na brněnská divadelní prkna

Cyrano 200Na Štěpána roku 1897 zažila Paříž jednu z nejslavnějších premiér všech dob. Na scéně Divadla u Svatomartinské brány se poprvé objevila postava s velkým nosem (jenž „velkého ducha značí“) a s ještě větším srdcem. Když spadla opona, trvaly ovace údajně p...

Film

Seriál HBO: Příběh služebnice jako švédský stůl

PS HBO perexHBO uvedlo nedávno první dvě celé řady seriálu podle románu Margaret Atwood, Příběh služebnice. Dystopický Gileád, totalitní společnost na půdě bývalých Spojených států, je místem, kde se za velmi přísných podmínek ro...