První herbář pro děti, který pobaví

První herbář pro děti, který pobaví

Tisk

Herbar perObčas je těžké vybrat pohádku, která přinese to, co přinést má – zábavu a poučení. Často je to právě naopak a místo dobré nálady přispěje k nočním můrám. Přinejmenším s Kouzelným herbářem skřítka Bolhoje nešlápnete vedle.

 


Pohádky s vtipem i poučením
Skřítek Bolhoj je takový lesní doktor. Jednoduše řečeno. Pozná a umí použít jakoukoliv rostlinu a vyléčit jí každou nemoc na těle i na duchu. A naučí to i vaše děti. Série příběhů o lesních skřítcích a vílách zaujmou každého malého posluchače. A nejsou jenom o bylinkách a léčení. Jsou hlavně o lidských vlastnostech, které nás i děti denně sužují, a se kterými se dostáváme do kontaktu. Často jsou to dětské vlastnosti, které my rodiče „neschvalujeme“, ale děti nás možná neberou tak vážně, jak bychom chtěli. Ale když vidí, co se stane třeba skřítku Brblounovi, zbystří. :)

herbar 02

 

Nejenom herbář
I když hlavním záměrem knihy bylo představit dětem herbář v tak trochu jiné podobě, děti si ani v nejmenším nevšimnou, že se něco učí. A přesto si zapamatují, že k dobré náladě přispívá šálek čaje z dobromyslu a mnoho dalšího. Na konci knížky potom nechybí seznam všech bylin, které Bolhoj používal, včetně jejich ilustrací.
Moc doporučuji každému, kdo hledá pohádku „s něčím navíc“, a to navíc takovou, po které děti nebudou mít v žádném případě zlé sny.

herbar 03

Název: Kouzelný herbář skřítka Bolhoje
Autor: Radomír Socha
Žánr: pohádka
Nakladatelství: Albatros
Rok vydání: 2019
Počet stran: 184
Hodnocení: 90 %

Zdroj: Albatros Media

Herbar 01


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Není čas odkládat svá přání, cíle či projekty, které mě naplňují a baví, říká Richard Pachman

richard pachman perexNa Velký pátek 30. března se v 19 hodin uskuteční v olomoucké Redutě slavnostní představení Pašije – Velikonoční příběh zkomponovaného olomouckým skladatelem Richardem Pachmanem pro Moravskou filharmonii...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Umění prostého života

umeni prosteho zivota 200V listopadu vyšla u nakladatelství Jota kniha zenového kněze Shunmya Masuna Umění prostého života. Jednoduchá ilustrovaná knížečka nám přináší 100 zenových aktivit pro klidnější život. V dnešní zrychlené a materiáln...


Literatura

Kotletova Příliš dlouhá swingers party

Kotleta pdsp 200S Kotletovkama se před Vánoci roztrhl pytel – nedávno vyšel první díl trilogie Bratrstva krve jako mp3 kniha, nyní tu máme na posouzení samostatnou knižní jednotku. A ta se vyvedla nad očekávání dobře!

...

Divadlo

Herec Lukáš Janota slaví významné životní jubileum

Lukas Janota200Ve středu 4. října 2023 oslavil své 40. narozeniny dlouholetá herecká opora muzikálového souboru Městského divadla Brno Lukáš Janota.

...

Film

Baltasar Kormákur zavítá v květnu do Prahy uvést svůj film Hluboko, výjimečný příběh o vůli a síle přežít

Hluboko plakat 200Mezinárodně vyhledávaný režisér, scenárista a příležitostný herec Baltasar Kormákur je v českém prostředí patrně nejvíce známý díky krimi snímku Severní blata (2006), který na ka...