Veganská etno kuchařka láká ke kuchtění
Reklama
Banner
Banner

Veganská etno kuchařka láká ke kuchtění

atlas polevek 200V září vyšla Světlaně Synákové u nakladatelství CPress kuchařka Atlas polévek, která přímo vybízí k vaření a potvrzuje dávné rčení, že polévka je grunt! Navíc si můžeme vybrat roztodivné recepty z mnoha zemí, což potěší milovníky tradiční i té nevšední kuchyně.


Světlana Synáková je profesionální veganská šéfkuchařka. Miluje exotické chutě, koření a kuchyně různých národů. Ráda experimentuje, cestuje, poznává nové kraje a lidi, čte a píše. Sbírá kuchařky a recepty z celého světa a nechává se jimi inspirovat při vytváření rozmanitých veganských receptů. Vaření nevnímá jen jako labužnický zážitek, ale i jako lék pro tělo a duši. Je zakladatelkou Good Karma Catering, pod tímto jménem vaří na jógových a tanečních workshopech a setkáních po celé ČR. Zajišťuje i originální rauty na různých akcích. Pochází z Ruska, od roku 1995 žije trvale v ČR v Brně.

Atlas polévek mě na první pohled zaujal a přitáhl příjemným barevným obalem a hlavně „nálepkou“ Veganská etno kuchařka. Kniha je o to příjemnější, že nám autorka v úvodu dává informace, rady a tipy na vaření a říká, jak to dělá ona a co má ráda. Informace podává srozumitelně a její rady jsou zaměřené prakticky, takže to jistě potěší každou hospodyňku.

Kuchařka je rozdělena podle kontinentů, takže procestujeme barevnou Afriku, Blízký východ, omrkneme Asii i indii, nesmí chybět kapitola Evropa a místo se našlo i pro domácí Česko Slovensko, dále Rusko a Země Kavkazu a končíme Nezařaditelnými fúzemi. Kvituji s povděkem fakt, že autorka vždy k dané kapitole napsala, co je pro konkrétní oblast typické, jaké koření používají a co je pro ně osobité.

Světlana Synáková k receptu vždy doplnila barevnou fotografii, na kterou se mi až sliny sbíhaly, a popsala, jak k receptu přišla, kdo ji ovlivnil, jak ho pozměnila a co dál můžeme vyzkoušet. Občas přidává i odstaveček s názvem Good Karma tip, jak lze recept obměnit surovinami či ho zjednodušit.

Pokud jste polévkový typ, tak tuto kuchařku prostě musíte mít! Tolik chutí, vůní a zajímavé použití koření (to mě celkem překvapilo a dodalo inspiraci) jen tak nenajdete. Takže vřele doporučuji všem kuchařinkám a labužníkům a nemusí to být zrovna vegani nebo vegetariáni – věřím, že si pochutnají a recepty ocení i všežravci.

atlas polevek

Název: Atlas polévek
Autor: Světlana Synáková
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: CPress
Rok vydání: 2019, pevná vazba
Počet stran: 168
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/40824531/atlas-polevek/


 

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Česká Lípa

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Hledat

Čtěte také...

Festival pro všechny, kteří to vidí „prostě jinak“

FE perexPoznamenejte si třetí březnový víkend do svých diářů, od 22. do 24. března se na výstavišti v pražských Holešovicích koná Festival Evolution a pokud vás zajímá zdravý životní styl, rozhodně byste tam neměli chybět!

...

Literatura

Modré stíny – druhý detektivní román Michala Sýkory

200stinyPoslední dobou se zdá, že autoři ze severu Evropy umí napsat správný detektivní román. Michal Sýkora dokazuje už druhou knihou, že umí napsat napínavý a spletitý příběh, který přesahuje přes mez žánru. To, co je přínosem severských autorů. A tady navíc,...

Divadlo

No Dimension Summer

altPosledním červnovým dnem končí sezóna v experimentálních prostorech NoD. Ovšem ne tak docela – letos se prvně spustí projekt No Dimension Summer, letní program plný umění, kulturních zážitků a zajímavých projektů. “Letní p...

Film

Minulost vás vždy doběhne... Blade Runner 2049 představuje nový trailer

blaidBlade Runner 2049 představuje nový trailer. Premiéra filmu se uskuteční 5. října letošního roku.

 

 

 

...