Veganská etno kuchařka láká ke kuchtění

Veganská etno kuchařka láká ke kuchtění

atlas polevek 200V září vyšla Světlaně Synákové u nakladatelství CPress kuchařka Atlas polévek, která přímo vybízí k vaření a potvrzuje dávné rčení, že polévka je grunt! Navíc si můžeme vybrat roztodivné recepty z mnoha zemí, což potěší milovníky tradiční i té nevšední kuchyně.


Světlana Synáková je profesionální veganská šéfkuchařka. Miluje exotické chutě, koření a kuchyně různých národů. Ráda experimentuje, cestuje, poznává nové kraje a lidi, čte a píše. Sbírá kuchařky a recepty z celého světa a nechává se jimi inspirovat při vytváření rozmanitých veganských receptů. Vaření nevnímá jen jako labužnický zážitek, ale i jako lék pro tělo a duši. Je zakladatelkou Good Karma Catering, pod tímto jménem vaří na jógových a tanečních workshopech a setkáních po celé ČR. Zajišťuje i originální rauty na různých akcích. Pochází z Ruska, od roku 1995 žije trvale v ČR v Brně.

Atlas polévek mě na první pohled zaujal a přitáhl příjemným barevným obalem a hlavně „nálepkou“ Veganská etno kuchařka. Kniha je o to příjemnější, že nám autorka v úvodu dává informace, rady a tipy na vaření a říká, jak to dělá ona a co má ráda. Informace podává srozumitelně a její rady jsou zaměřené prakticky, takže to jistě potěší každou hospodyňku.

Kuchařka je rozdělena podle kontinentů, takže procestujeme barevnou Afriku, Blízký východ, omrkneme Asii i indii, nesmí chybět kapitola Evropa a místo se našlo i pro domácí Česko Slovensko, dále Rusko a Země Kavkazu a končíme Nezařaditelnými fúzemi. Kvituji s povděkem fakt, že autorka vždy k dané kapitole napsala, co je pro konkrétní oblast typické, jaké koření používají a co je pro ně osobité.

Světlana Synáková k receptu vždy doplnila barevnou fotografii, na kterou se mi až sliny sbíhaly, a popsala, jak k receptu přišla, kdo ji ovlivnil, jak ho pozměnila a co dál můžeme vyzkoušet. Občas přidává i odstaveček s názvem Good Karma tip, jak lze recept obměnit surovinami či ho zjednodušit.

Pokud jste polévkový typ, tak tuto kuchařku prostě musíte mít! Tolik chutí, vůní a zajímavé použití koření (to mě celkem překvapilo a dodalo inspiraci) jen tak nenajdete. Takže vřele doporučuji všem kuchařinkám a labužníkům a nemusí to být zrovna vegani nebo vegetariáni – věřím, že si pochutnají a recepty ocení i všežravci.

atlas polevek

Název: Atlas polévek
Autor: Světlana Synáková
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: CPress
Rok vydání: 2019, pevná vazba
Počet stran: 168
Hodnocení: 90 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/40824531/atlas-polevek/


 

Rozhovor

Yvona Žertová

yvon 200V říjnu letošního roku načne režisérka Yvona Žertová jedenáctý rok s Toboganem. Zdalipak oslavili s moderátorem Alešem Cibulkou své desetiletí? I na to jsme se paní režisérky zeptali.

...

Hledat

Čtěte také...

Veganská etno kuchařka láká ke kuchtění

atlas polevek 200V září vyšla Světlaně Synákové u nakladatelství CPress kuchařka Atlas polévek, která přímo vybízí k vaření a potvrzuje dávné rčení, že polévka je grunt! Navíc si můžeme vybrat roztodivné recepty z mnoha zemí, což potěší milovníky t...


Literatura

Velmi aktuální Merde po evropsku

merde 200„Jeden Brit v Bruselu. Dvě Francouzky. A opravdu velká kupa merde.“ To je malá upoutávka nacházející se na přebalu této velmi aktuální knihy od britského humoristy Stephena Clarka.

...

Divadlo

Demytizovaný příběh Jana Opletala na olomoucké scéně
opletal 200Divadlo na cucky uvedlo v rámci festivalového programu 22. Divadelní Flory premiéru autorské inscenace Opletal. Hostující režisér nastupující generace Michal Hába v ní spolu s trojicí herců připomíná osud Jana Opletala a jak jeho příběh vnímaj...

Film

Seriálová sezóna: Revolution

revolution200Seriálová sezóna 2012/2013 je vskutku nabitá dramaty a sci-fi záležitostmi. Po Orphan Black se podíváme blíže i na nejdiskutovanější seriálový projekt, Revolution. Post-apokalyptický, bojovný, akční a záhadný...