Vtipné kaše - namíchejte si ty vaše

Vtipné kaše - namíchejte si ty vaše

Tisk

vtine kaseÚchvatná obrázková kuchařka s názvem Vtipné kaše, vycházející pod nakladatelstvím Smart Press, se autorce Věře Strnadové opravdu povedla. Uklohnila ji vskutku dobře. Při jejím listování se dozvíte nejen zajímavosti o stravě pro tělo i duši, ale díky dokonalým fotografiím zřejmě dostanete okamžitou chuť minimálně na jednu z nabízených dobrot.

 

Kaše jako základ jídelníčku

Kaše jsou a vždy byly základem zdravého jídelníčku a opravdu je lze připravit velmi chutně. Nejsou to jen beztvaré nechutné hmoty pro malé děti, které nemají zuby. Tato kuchařka vás rozhodně přesvědčí o tom, že má smysl si na nich pochutnávat tak často, jak je to jen možné.

Kniha Vtipné kaše nepřináší jen rozmanité recepty na sladké i slané kaše všeho druhu, ale také spoustu potřebných informací o ajurvédě, skladování potravin, doplňování zásob do vaší skvělé kuchyně, o surovinách potřebných pro přípravu kaší, jejich historii, nutriční hodnotě i obsahu cenných vitamínů a minerálů, o jejich vhodnosti či nevhodnosti při potravinových alergiích, léčebných účincích potravin, dále třeba také něco o tom, jaké známe druhy chuti a na kolik různých způsobů si vlastně kaši můžeme připravit.

vtipnekase-image-001-960x800fit

Vtipné kaše pro celou rodinu (a hodně hladovou)

Od kdy vlastně kaše existují a jakou mají historii? Jaké známe druhy obilovin? Které z nich obsahují lepek? Z čeho všeho a jakým způsobem můžeme kaši připravit? Jaké k tomu potřebujeme vybavení kuchyně či nástroje? Čím lze kaši zdravě osladit? Co je nejvhodnější pro děti? Jaké účinky mají jednotlivé druhy koření a které můžeme do kaše použít? Je vhodnější čerstvé nebo sušené ovoce? Jaké oříšky a semena nebo druhy olejů se do kaše hodí? Jak si můžeme doma vyrobit rostlinné mléko? Pokud vás zajímají odpovědi na tyto otázky, v knize je rozhodně najdete.

Recepty jsou velmi pestré, přehledné, doplněné esteticky vkusným a lákavým autentickým obrázkem daného pokrmu, přesně stanovují dobu, za kterou jej připravíme a uvádějí také vhodnost či nevhodnost při celiakii, potravinových alergiích či jiných zdravotních problémech. Při prohlížení této kuchařky se vám opravdu začnou sbíhat sliny a garantuji vám, že si ihned poběžíte nějakou kaši připravit!

vtipne kase1

Blogerka Věruška

Věra Strnadová je úspěšná foodblogerka, lektorka kurzů vaření, praktikující jogínka se zájmem o ajurvédu a máma dvou dětí. www. veruska.cz a blog.veruska.cz

Název: Vtipné kaše
Autor: Věra Strnadová
Žánr: kuchařka
Vydáno: 2019
Stran: 189
Vydalo nakladatelství: Smart Press
Hodnocení: 100 %

vtine kase

https://www.smartpress.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herec Zbigniew Kalina: „Když vidím zajímavý styl chůze, okamžitě si ji na chodníku zkouším…“

200rozPozvání k rozhovoru přijal herec Zbigniew Kalina, jehož divadelním domovem jsou Městská divadla pražská. Právě v nich jej brzy čeká role Lorda Basingstoka v komedii A voda stoupá. Zbigniew se může pyšnit například Cenou Thálie pro mladého činoherce do 33...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Regionální kuchařka ATLAS CHUTÍ ČECH, MORAVY A SLEZSKA má druhé vydání

Atlas chuti200Regionální kuchařka ATLAS CHUTÍ ČECH, MORAVY A SLEZSKA má druhé vydání. Po úspěchu Regionální kuchařky připravila Petra Pospěchová s nakladatelstvím Smart Press druhé, rozšířené vydání pojmenované Atlas chutí Čech, Moravy a Slezska. Kniha n...


Literatura

Doreen Virtue, Radleigh Valentine: Tarot andělů strážných

Tarot andelu straznych200Tak prý nejsladší tarotový set na světě! To jsou velká slova, milí autoři! S těmito kartami se podle nich prý budete prý cítit vždy velmi dobře. Tarotový svět vyhlazený do takové sladkosti, že snad nepoznáte strach a bá...

Divadlo

Saturnin místy ani nepotřeboval slova

saturnin 200Předposlední premiérou Městského divadla Zlín se stal Saturnin, notoricky známé humoristické dílo Zdeňka Jirotky.

...

Film

Filmové plakáty v průběhu věků
ImagePrvní filmoví diváci se zrodili na sklonku 19. století - a již tehdy je na projekce kraťoučkých, tehdy ještě samozřejmě němých filmečků lákaly sytě barevné plakáty, které slibovaly úžasný zážit...