Outdoorová kuchařka na cesty potěší nejednoho dobrodruha

Outdoorová kuchařka na cesty potěší nejednoho dobrodruha

Tisk

outdoorova-kucharka-cover-003-960x800fitNakladatelství Smart Press vydalo Outdoorovou kuchařku, kterou na svých cestách ocení nejen ostřílení turisté a horolezci, ale třeba také rodiny s dětmi. Autorkou je novinářka a horalka Petra Pospěchová. Knížka je skvělým tipem na vánoční dárek!

 

Outdoorová kuchařka je nepostradatelným pomocníkem pro všechny, kteří vyrážejí na trek a už je nebaví instantní nudle v sáčku. Je plná cenných tipů a rad, ale i opravdu hezkých fotografií, které vás vtáhnou do patřičné outdoorové atmosféry. Autorka nejprve přibližuje prostředí při horské túře či jiném treku a vysvětluje, co všechno vlastně budete k přípravě jídla potřebovat, jak využít zdroje přímo z přírody, co vzít s sebou a kolik čeho na den budete potřebovat, aby vám bylo fajn. Píše naprosto skvěle, profesionálně, nekonvenčně a poutavě. Nezapomíná ani na různé vychytávky a doporučení přímo z praxe, a to jak pro víkendové přechody hor pro zdatné turisty, tak pro jednodenní výšlapy pro děti.

outdoorova-kucharka-img-006-960x800fit

Strava na trek: Už žádné polívky v sáčku!

Petra Pospěchová sází nejen na domácí přípravu trekového menu a sušení ovoce, ale dokáže poradit i v případě největší krize a jak využít dary přírody někde v divočině. Většinovou část knihy tvoří konkrétní recepty s doprovodnými fotografiemi, které jsou rozdělené podle druhu výletu, ročního období, věku strávníků či typu jídla v průběhu dne. V závěru nechybí ani malý slovníček osvětlující Co je co, jak zní i název posledních stránek.

Musím uznat, že mě kniha nadchla. Autorka umí perfektně a čtivě psát, toho si nelze nevšimnout, což u kuchařských knih obsahujících jen recepty opravdu běžně nepoznáte, ale tato kniha je samozřejmě jiná. Petra píše z vlastních zkušeností a její knížka má především praktické uplatnění, takže už to je obrovský bonus k tomu, aby si publikace našla spoustu čtenářů a vyhnala je od monitorů do přírody (kde hlady rozhodně neumřou). Navíc uvedené recepty jsou opravdu zdravé, výživné a přirozené. Už žádné instantní nudle nebo polívky v sáčku! Jsem nadšená, opravdu!

outdoorova-kucharka-img-007-960x800fit

O autorce:

Petra Pospěchová (*1978) vystudovala sociologii v Brně a už od 18 let se živí novinařinou. Má za sebou několikaleté angažmá v Týdnu a Hospodářských novinách, kde se začala naplno věnovat tématu gastronomie. Dnes je na volné noze a vedle novinářské práce a chození po horách spoluorganizuje kulinární benefici Cook2Help, jejíž výtěžek jde na podporu syrské mise Lékařů bez hranic. Každoročně s přáteli pořádá Kosení ve Stromovce. V roce 2013 vydala Regionální kuchařku pod nakladatelstvím Smart Press. 

Název: Outdoorová kuchařka
Autor: Petra Pospěchová
Foto: David Turecký
Žánr: kuchařka
Vydáno: 2019 (první vydání 2016)
Stran: 183
Vydalo nakladatelství: Smart Press
Hodnocení: 100 %

outdoorova-kucharka-cover-003-960x800fit

https://www.smartpress.cz/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tereza Bednaříková: pro návštěvníky YOUTH4YOUTH máme připravenou i "energy vychytávku"

200ROZV sobotu 5. října se bude v klubu Marley a Cooltour na ostravské Černé louce konat již 6. ročník festivalu YOUTH4YOUTH. Jde o jednodenní akci, jejíž náplní jsou koncerty, taneční a divadelní představení, filmové projekce, výstavy výtvarného umění a další tv...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Lunární kalendář Krásné paní na rok 2023 již v prodeji!

lunarni-kalendar-krasne-pani-s-publikaci-2023-9788075311160 (2)

Vánoce a nový rok se blíží mílovými kroky, proto nezapomeňte pomalu shánět kalendáře a diáře na rok 2023! L...


Literatura

Královnin gambit

Kralovnin gambit perexDěj románu se odehrává na sklonku života anglického krále Jindřicha VIII v době, kdy hledá svou šestou manželku. V té době se Kateřina Parrová žijící daleko od dění královského dvora, loučí se svým již druhým manželem a netu...

Divadlo

Konec mafiánů Na zábradlí

chlapci200Moje první návštěva pražského Divadla Na zábradlí po rekonstrukci mě zavedla na hru Dobří chlapci. Pod názvem je možné si představit mnoho variací o tom, o jaké dobré chlapce jde. Realita je ovšem taková, že si divadlo vzalo na paškál samotné mafi...

Film

Odvaha je jediným životním měřítkem, když něco opravdu chceme, uděláme cokoliv

Milovana

Dnes vám nabídnu tip na starší švédský kousek Till det som är vackert, u nás uvedený pod názvem Milovaná. V hlavní roli zde uvidíme Alicii Vikander - tento snímek jí otevřel dveře do světa filmu a upozornila jím na sebe. Za roli Katariny byla ocen...