Hry z lesní školky pro pacholky

Hry z lesní školky pro pacholky

Tisk

kazdaPokud chcete udělat radost rodičům malých rošťáků, dejte jim pod stromeček Hry z lesní školky z nakladatelství Kazda. Knížka je opravdovým pokladem plným praktických a tvůrčích tipů jak zabavit děti předškolního a mladšího školního věku.



Už vzhled knížky je takový přírodní. Kniha má hezkou grafiku a obrázky, které vkusně a působivě doplňují tipy na zábavné, rukodělné a dovednostní aktivity pro malé dobrodruhy. Je vlastně jakousi příručkou, a to nejen pro uvědomělé rodiče, ale také pro průvodce v lesních školkách, kteří v ní mohou nacházet inspiraci při práci s dětmi. A já velice oceňuji tento nápad, protože skutečný svět našich dětí totiž může být někde úplně jinde než za monitory jejich tabletů, mobilů a počítačů!

V knize najdete spoustu možností, jak společně s dětmi objevovat přírodu, hrát různé hry, které ostatně znaly už naše babičky a prababičky - jen my jsme na ně trochu zapomněli. Součástí knížky jsou i tak trochu skautské a tábornické dovednosti pro šikovné kluky a větší děti, tvůrčí, výpravné a dobrodružné hry, a hlavně i skupinové hry pro větší počet dětí, ať už ve školce, při společném hlídání, anebo na letním táboře. Kniha posiluje vztah a úctu člověka k přírodě, doporučuje jak lze využít její dary a plody, seznamuje děti se zvířaty a učí je poznávat. Děti se naučí stavět v lese přístřešky, vyrobit si indiánskou čelenku, vázat uzly, poznat jezevce a další zvířátka, rozeznat bylinky a jedlé plody, poznávat stromy nebo i třeba vyrobit si svůj luk a šípy. Každý malý kluk bude z téhle knížky nadšený! Pokud jej k tomu budou i správně motivovat rodiče…

Název: Hry z lesní škol(k)y
Autor: Jane Worrol & Peter Houghton
Překlad: Vojtěch Ettler
Žánr: populárně naučná
Vydáno: 2019
Stran: 160
Vydalo nakladatelství: Kazda
Hodnocení: 80 %

kazda

https://www.knihykazda.cz/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Berdík, revoluce v pěstování zeleniny. Nová éra městského zemědělství začíná

Berdik perexJe tady jaro a to už je nejvyšší čas, aby se milovníci čerstvé zeleniny poohlédli po nějakých sazeničkách nebo semínkách a dali se do práce. Taková doma vypěstovaná rajčátka nebo mrkev jsou přeci jen voňavější a chutnější, než ty ze supermarket...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Nejezte, nepijte a nežijte blbě!

Glosy Pavla Maurera 200V nakladatelství Albatros Media vyšla kniha Glosy Pavla Mauera s podtitulem Nejezte, nepijte a nežijte blbě.

 

...

Literatura

Radši nekoukat/ Beletrie pro dospělé

radsi 200Pro mě je Motto už dávno symbolem pohody a odpočinku. Hlavně proto, že každá kniha je plná příběhů, u kterých si opravdu odpočinu. A proto jsem už dopředu věděla, že tahle knížka formátu „tak akorát do kabelky“ nazvaná Radši nekoukat mě jistojistě ...

Divadlo

Jak vypadá Prostřeno po zlínsku?

laska prochazi zaludkem 200Divadlo Malá scéna Zlín se v současnosti zaměřuje na vlastní autorskou tvorbu, a pokud by všechna představení byla taková, jako Láska prochází žaludkem, je velká škoda, že toho nehrají více. Druhá repríza této komed...

Film

Nejlepší slovenský film roku 107 MATEK vstoupil 5. 5. do českých kin bude exkluzivně online na DAFilms

107matek 200Jaké je to přivést na svět dítě tam, kde svoboda končí vězeňským dvorem? Film Petera Kerekese je neotřelým pohledem na téma mateřství.

...