Sushi – Od začátečníka k mistrovi

Sushi – Od začátečníka k mistrovi

Tisk

sushi 200Ať o sushi sníte nebo jste pokročilý kuchař tohoto pokrmu, nesmíte si nechat ujít knihu Marcela Vargaeštoka Sushi Od začátečníka k mistrovi, která vyšla v říjnu u nakladatelství CPress. Garantuju vám, že stojí za to!

 

 

Tato kuchařka nebo klidně i příručka o sushi, chcete-li, je výborně sepsanou knihou plnou barevných fotografií a popisů postupů při přípravě tohoto specifického pokrmu od A po Z. Přehlednost, úprava, spousta praktických informací i rad – přesně takto si představuji výbornou kuchařku.

Už Obsah nám napoví, že začínáme od pěkně podlahy. V Úvodu se dovíme něco o Japoncích a jejich gastronomii a taky o historii sushi. Informace nejsou suchopárné, ale čtenáře pěkně navnadí na samotné vaření. Další větší kapitolou je ta s názvem Suroviny, přísady a základní přípravy a rozebírá všemožné ingredience, které jsou ambasadorem tohoto japonského pokladu. Nechybí sekce Kuchyňské náčiní a pomůcky a pak už jdeme k samotnému vaření, tedy Základní přípravy – návody, kde se dovíme, jak správně uvařit rýži na sushi, jak má vypadat nakládaný zázvor a taky jak správně filetovat tuňáka i lososa.

Část Základní druhy sushi přináší přehled nejznámějších forem sushi a Creative art sushi toto povznáší na další úroveň. S povděkem kvituji kapitoly o Stolování a servírování, kde je fajn třeba etiketa používání hůlek. Na závěr nechybí Užitečné rady třeba jak vybírat ryby nebo jak dlouho vydrží suroviny na sushi. Končíme kapitolkou Inspirace, která je vlastně reklamou na autorův byznys, Chefparade sushi kurzy. Ale proč vlastně ne?

Moc se mi líbí, jak je tato kuchařka zpracována jak formou, tak obsahem. Autor nás učí vše od píky a popisuje postupy velmi podrobně a co je ještě lepší, nechybí praktický barevný fotopostup. Taky se dozvíme něco o historii toho daného konkrétního pokrmu, což není k zahození.

Ať vás příprava sushi baví a chcete se posunout o level výš, nebo koketujete s myšlenkou, že byste se rádi blýskli tímto netradičním pokrmem, tato kniha je tím pravým právě pro vás!

sushi

Název: Sushi – Od začátečníka k mistrovi
Autor: Marcel Vargaeštok
Žánr: kuchařka
Nakladatelství: CPress
Rok vydání: 2019, pevná
Počet stran: 112
Hodnocení: 100 %

https://www.albatrosmedia.cz/tituly/55992974/sushi/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Milujeme hrát živě, říká Petr Harmáček, kapelník skupiny Top Dream Company

To dream perexPrakticky deset let působí na scéně funky soulová formace Top Dream Company, kterou od letoška můžeme vidět (a slyšet) v televizním pořadu Zpívá celá rodina. Tam nejen doprovází všechny soutěžící, ale současně prezentuje svou nezaměniteln...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Adyashanti: Pád do milosti

Pád do milostiMyslím, že by bylo velmi zajímavé, kdybyste si k této knížce vzali i deníček nebo papír a sem tam si napsali, co zářného vás napadne. Nápady a myšlenky prostoupené klidem, mírem a obrovskou úlevou. Možná by tak vzniklo pár poznámek, malé pojednání o vašem vlastním pádu do m...


Literatura

Pojďme podpořit českou tvorbu: Sochař

sochar200Česká detektivka Sochař od Artura Janouška spatřila světlo světa díky nakladatelství Kalibr v červnu. Strohá obálka se slovy „neposlechneš – zemřeš, poslechneš – zemřeš také“ láká na mrazivý příběh, necháte se strhnout ke čtení?

...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede Cyrana z Bergeracu v beatboxovém rytmu

cyrano 200Mimořádná divadelní lahůdka čeká hned v úvodu sezóny diváky pražského Švandova divadla: 18. září bude mít ve Velkém sále premiéru Cyrano z Bergeracu. Slavný milostný příběh o nosatém šermíři, který se nešťastně zamiluje do své sestřenky, se českému ...

Film

V pasáži proběhne výjimečná projekce filmu "Pasáž"

pasaz 200Máme pro vás pozvánku na promítání unikátního filmu "Pasáž" režiséra Juraje Herze, a to 8. dubna od 19:00 v 3Kino ArtPasáži.

...