Co nyní vychází v Euromedia Group? Podívejte se

Co nyní vychází v Euromedia Group? Podívejte se

Tisk

euromedia s orlem 200Přinášíme vám opět inspiraci na čtení z nakladatelství Euromedia Group.




Nová historická detektivka od vítěze Literární ceny Knižního klubu 2020

Vilém býval jezuitou a pracoval jako biskupský sekretář. Na sever ho vyslali před lety, aby vyšetřil jeden temný případ. A on už na severu zůstal, stal se venkovským knězem a učitelem. V hladových zimních měsících lovil panskou zvěř a jako správný pytlák si nechal narůst plnovous. Před měsícem oslavil padesáté narozeniny…

Ve volném pokračování historické detektivky z 18. století Čarostřelec, která v roce 2020 získala prestižní Literární cenu Knižního klubu, se na scéně objevuje nejen Vilém, ale i neporazitelný doktor Šulc, všudypřítomná tajná policie a hlavně nový zašmodrchaný případ, který nás z Českého království zavede rovnou do revoluční Paříže...

Jan Horníček: Kapitán Stellwerther, vydává nakladatelství Kalibr, 376 stran

euromedia kapitan stellwerther

Legendy i pravda o rocích 1928 - 2022

Ve svém čtyřiadevadesátém roce života se autor několika desítek divadelních her, románů, memoárománů a filmových scénářů Pavel Kohout rozhodne pod „anonymním pseudonymem“ Pako naskočit znovu do nekončícího štafetového závodu – už se čtvrtou generací literátů a čtenářů doma i ve světě.

Zvolí k tomu náročnou „svěrací kazajku“ drama-tických i anekdotických monologů, které se vážou ke každému z roků jeho života, a esemeskově stručných poznámek, které doplňují každý text a současně mapují lidský, občanský, umělecký i osobní stav autora Letorostů samomluv v dané době.

Pavel Kohout: Letorosty samomluv, vydává nakladatelství Odeon, 208 stran

euromedia letorosty samomluv

Kniha o kráse a jedinečnosti všedních okamžiků

Usínají za svitu hvězd ztraceni v mlhách. Když se probudí, je jaro, a zatímco sedí a pozorují hřejivý východ slunce, uvědomí si, že na ně čeká další úžasné dobrodružství…

Přátelé panda a dráček společně putují ročními obdobími. A přestože občas sejdou z cesty, vždy tak objeví úžasné věci. Prožívají radosti i strasti, které nás všechny spojují. Učí se žít v přítomnosti, smířit se s nejistotami a společně nacházejí sílu k překonání životních překážek...

Dobrodružství pandy a dráčka jsou inspirována buddhistickou filozofií a spiritualitou a obsahují myšlenky, které autorovi pomohly v těch nejtěžších časech. Doufá, že pomohou i vám.

Vychutnejte si uklidňující vliv pandy, která vám připomene širší souvislosti a naučí vás ocenit jednoduchost všedních okamžiků. Podívejte se na své okolí zvídavým okem dráčka, přítele, který je možná malý, ale zato má velké srdce.

James Norbury: Panda a dráček, přeložila Eva Klimentová, vydává nakladatelství Pragma, 160 stran

euromedia panda a dracek

Román na motivy skutečného případu novodobého otrokářství

Víte, který králík umí lítat? No přece ten, co má na zádech orla. A víte, kdo vás vytáhne ze zoufalství, bídy a drogové závislosti, poskytne vám střechu nad hlavou a všechno, co v životě potřebujete? No přece novodobý otrokář.

Román přináší zasvěcený a psychologicky propracovaný vhled do jednoho z případů, jaké se v Anglii, a nejen v Anglii, dějí každou chvíli. Šikovní „podnikatelé“ si vyhlédnou oběti mezi sociálně vyloučenými krajany, nastěhují je k sobě domů, najdou jim práci – a jejich výdělek si strkají do kapsy. Mnohé z obětí snad ani nechtějí vědět, že je tady něco v nepořádku. Co si počnou, když jsou jejich otrokáři zatčeni...?

Iva Pekárková: S orlem na zádech, vydalo nakladatelství Ikar, 288 stran

euromedia s orlem

Věřila medicíně i svému snu. I když jí samotné nevěřil nikdo...

Londýn, 1845. Sirotek Eleonora Beadyová, vychovaná výstředním chirurgem Horacem Croftem, neboť ve smrtící pandemii přišla o rodiče, toho o běžném životě moc neví. Ostatní mladé dámy jsou vychovávány, aby uměly vyšívat a malovat květiny, Nora se zdokonaluje v sešívání otevřených ran a anatomických ilustracích pitevních nálezů.

Jsou to časy, kdy ženy čelí drastickým násled-kům, pokud jsou přistiženy při praktikování medicíny, ale na Croftově soukromé klinice je Nora jeho nejdůvěryhodnější – a ovšem také nejtajnější – asistentkou. A to až do příchodu nového chirurgického rezidenta doktora Daniela Gibsona.

Doktor Gibson netuší, že Horácova půvabná, bystrá a tichá mladá schovanka je kvali-fikovanější a vynalézavější chirurg než on sám. Aby ochránila doktora Crofta a jeho kliniku před skandálem a naprostým kolapsem, musí se Nora naučit hrát novou a pro ni velmi obtížně přijatelnou roli – roli řádné mladé dámy.

Ale i přetvářka má jisté meze. Nora se nedokáže odvrátit a ignorovat utrpení pacientů, i kdyby to znamenalo poskytnout Gibsonovi moc zničit všechno, na čem pracovala. A když je účastna experimentu a objevu, který by navždy mohl změnit její milovaný obor, ocitne se Nora před neřešitelnou volbou. Má zůstat neviditelná a dovolit mužům kolem sebe, aby si přivlastnili zásluhy za její práci, nebo má vystoupit na světlo – i kdyby to mělo znamenat, že zničí sama sebe...?

Audrey Blake: V jeho stínu, přeložila Anna Křivánková, vydává nakladatelství Ikar, 312 stran

euromedia v jeho  stinu

Více informací: www.euromedia.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Maxim Čáp: Silnější pes

silnejsi pes 200Silně kontroverzní kniha o fotbalu. Pokud zdaleka netušíte, jakýže hnus se skrývá v zákulisí českého fotbalu, raději ji nečtěte. Pokud tušíte, pak si ji přečtěte. Garantuji vám, že i tak se vám z ní trošku zvedne kufr. Maxim Č...

Divadlo

Švandovo divadlo uvede inscenaci Adamova jablka, střetne se v ní Robert Jašków s Jacobem Erftemeijerem

Adamova jablka 200Téměř rok po původně ohlášeném termínu se ve Švandově divadle dočká premiéry hra Adamova jablka. V sugestivním příběhu o dobru a zlu v režii Jiřího Pokorného se sejdou Jacob Erftemeijer jako pastor Ivan a Robert Jašków v roli neo...

Film

Požární autíčko Finley jako učitel společenské výchovy
ImageKaždý rodič se snaží do svého dítěte co nejdříve “napumpovat” základy slušného chování, nastínit svému potomkovi, jak správně fungovat v rodině i mezi kamarády. Vydavatelství Intersonic vysílá rodičům na pom...