Legendární Případy Augustina Velikého & spol. vyjdou v ultimátním dvojsvazkovém vydání

Legendární Případy Augustina Velikého & spol. vyjdou v ultimátním dvojsvazkovém vydání

Tisk

augustin 200Na podzim roku 2022 chystá Mystery Press ultimátní vydání všech knih z legendární detektivní série Případy Augustina Velikého & spol. od klasika žánru Jaroslava Velinského, a to včetně dosud nevydaných románů a řady bonusů! Dvousvazkový sběratelský omnibus bude k dostání pouze u nakladatele.

 

Ctěný čtenář v obou svazcích nalezne jak čtveřici známých případů (Spravedlivá pistole, Hra na smrt, Mrtvý z Olivetské hory, Krvavá fontána), tak dva dosud nikdy nevydané a fanoušky Jaroslava Velinského netrpělivě očekávané romány Mys Mrtvého muže a Malý zelený slon. To ale zdaleka není všechno…

Obě knihy, které doplnil ilustracemi renomovaný výtvarník Daniel Špaček, navíc obsahují řadu bonusů: předmluvu literárního historika Michala Jareše, rozsáhlý a zasvěcený doslov autorova syna Frederika Velinského, bohatou fotografickou přílohu a také fragmenty divadelní hry Smrt na Olivetské hoře a románu Tajemství mumie.

Sběratelské dvojsvazkové vydání vychází v limitovaném nákladu. Aby mohlo vyjít, musí se sejít dostatečné množství čtenářů (min. 500), ochotných zaplatit si ho předem. Obě knihy lze pořídit pouze najednou, přičemž čtenáři dorazí v designovém boxu až domů, aniž by platil cokoliv dalšího (poštovné, balné aj.). Pokud se do konce 15. září 2022 nesejde dostatečné množství zájemců, zaplacená částka bude v plné výši vrácena zpět na účet dotyčného.

Anotace

Tajemný Kalous věští telefonem smrt, ptáci roznášejí městem kusy lidské aorty, aniž by byla k nalezení příslušná mrtvola a tajemný zlosyn vraždí účastníky zájezdu na baltský ostrov Amsel; vrah se vloudí mezi trampy u ohníčku v nepřístupných horách, mrtvá herečka na lavičce svírá v ruce malého slona z nefritu a z výkopu staveniště se šklebí mumie, svázaná izolovaným drátem.

Bizarní záhady si žádají bizarní hrdiny: Policejní mordparta kapitána Pařízka a nadporučíka Dvořáka má tři neobvyklé pomocníky – penzionovaného kriminalistu Augustina Velikého, necudného malíře aktů Jozífka Smetanu a všetečnou sochařku Grétu Hornovou.

Dalším hrdinou příběhů plných napětí, zvratů a černého humoru, z nichž minimálně dva – Spravedlivá pistole a Hra na smrt – jsou považovány za zásadní texty české detektivní literatury, je město na severu, kde se většina děje odehrává. Znalci poznají Liberec přelomu padesátých a šedesátých let minulého století; město kde autor, trampskou přezdívkou Kapitán Kid, právě v té době pracoval a žil.

augustin kniha

Jaroslav Velinský

Narozen v prosinci 1932 v Praze, zemřel v únoru 2012 v Ústí nad Labem. Horník, soustružník, noční hlídač v zoo, umělecký pracovník libereckého Divadla hudby, reklamní grafik a od konce šedesátých let spisovatel. Ve volném čase tramp, muzikant a písničkář (pseudonym Kapitán Kid), který stál u zrodu hudebního festivalu Porta. Autor sci-fi, dobrodružných a především detektivních příběhů, jejichž neznámějším hrdinou je „český Phil Marlowe“, detektiv-amatér Ota Fink. Dříve než podlehl vlivu americké drsné školy, napsal Jaroslav Velinský několik detektivek úplně jiného ražení. Případy penzionovaného kriminalisty Augustina Velikého a jeho přátel se odehrávají v kulisách města, které silně připomíná Liberec, a svými zločiny i literárním stylem se blíží černému humoru.

augustin

Info o knize:
Autor: Jaroslav Velinský
Obálky a ilustrace: Daniel Špaček
Formát: dva vázané svazky + designový box, 170x221 mm
Počet stran: 704 + 752
Nakladatel: Mystery Press
ISBN: (bude přiděleno)

Více informací: https://velinsky.mysterypress.cz/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Sarah Waters – Platící hosté

platic200Poválečný Londýn. Rozdíly, zmatek, téměř nekonečné vzpamatovávání se z válečných hrůz. Do toho jedna zchudlá rodina, jeden zdánlivě šťastný manželský pár, jedna skrývaná touha... Jedna vražda. To jsou zásadní body děje románu Platící hosté britské auto...

Divadlo

Škrhola a lotři ze mlýna ovládli hrad Sovinec

sovinec 200Středověký hrad Sovinec nacházející se v krajině Nízkého Jeseníku je proslulý nejen svou dlouhou minulostí, ale i historickými hrami v podání různých divadelních souborů. Mnoho návštěvníků zavítalo o víkendu na tradiční oblíbenou rodinnou akci s...

Film

Štěpán Kozub se promění v Jaroslava Haška v chystaném životopisném filmu režiséra hitu Spolu

Štěpán Kozub Hasek (2)Hašek. Název nového historického filmu režiséra a scenáristy Davida Laňky jasně předznamenává jeho obsah. Tvůrci slibují netradiční životopis Jaroslava Haška, který se ponese v duchu Haškovy t...