Kapela UDG ve Foru Karlín pokřtila album Přístav a předvedla se ve své životní formě

Kapela UDG ve Foru Karlín pokřtila album Přístav a předvedla se ve své životní formě

Tisk

UDG 200Dlouhodobě odkládaný narozeninový koncert pop-rockové skupiny UDG v nejprestižnějším koncertní hale v Praze byl doslova epický a plný hudebních překvapení. Na pódiu se ve více než dvouhodinové show vystřídalo spoustu hostů zvučných jmen. Jako první v řadě rozproudil se svými nejznámějšími písněmi publikum Vojtěch Záveský alias Vojtaano. Jediným oficiálně ohlášeným hostem dopředu byla Anna Julie Slováčková, která si s kapelou zazpívala duet Buď a nebe. Mezi utajovanými hosty kapely pak fanoušky překvapili zpěváci a zpěvačky z řad dobrých kamarádů kapely z hudební branže, jako Naty Hrychová, Jakub Děkan, Honza a Matěj Homolovi ze skupiny Wohnout či Marek Ztracený.

Hned na začátku to s kapelou rozjel Jakub Děkan s písní Atomy. Zpěvačka Naty Hrychová jako tajný host doprovodila kapelu UDG s písní Podzim z nového alba. Součástí koncertu byl křest šesté řadové desky s názvem Přístav. Výběr kmotrů nebyl náhodný. Stal se jím současný úřadující Zlatý slavík a dlouholetý kamarád kapely Marek Ztracený, který se podílel na tvorbě singlu Ještě jednou. Fanoušci a návštěvníci koncertu tak měli jedinečnou příležitost slyšet ji zpívat naživo v podání právě Marka Ztraceného společně s UDG. Druhým kmotrem byl producent Michal Šenbauer, v jehož studiu Přístav vzniknul.

Po křtu show pokračovala a pódium ovládla píseň Svaz českých bohémů v podání dalších tajných hostů, Matěje a Jana Homolových. Své největší hity kapela zahrála až ke konci. Písně Hvězdář a Kurtizána rozezpívaly a zvedly ruce úplně vyprodané koncertní hale. Celý večer doprovázel kapelu jako jejich sedmý člen bubeník gruzínského původu Roman Lomtadze, který v současné době žije a slaví úspěchy v Los Angeles.

„Tak kde začít.... Prostě asi jednoduše u fanoušků, protože bez nich by se tohle nikdy nestalo. Mají náš vděk, že vydrželi přes coviďáka a na koncert si počkali, ač víme, že ty nekonečný přesuny byly vopruz a né jednou to spoustě z nich zkomplikovalo plány. Vydrželi a vytvořili neskutečnou atmosféru. To jim nezapomeneme! Také nesmíme zapomenout poděkovat všem našim ctěným hostům, že se poctivě naučili songy, dorazili na zkoušky a večer pak v Karlíně předvedli parádní show,“ dodává bubeník UDG Tomáš Staněk.

UDG 1

Zdroj foto: www.klapper.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Pohled do hlavy a paměti Karla Šípa

karneval pametovych bunek 200V listopadu vydalo nakladatelství XYZ útlou knížečku Karla Šípa s povedeným názvem Karneval paměťových buněk. Na 150 stranách nám oblíbený moderátor a bavič představí nejen své vzpomínky na dětství, posteskne s...

Divadlo

Být za Husáka rebelujícím teenagerem nebylo vůbec lehké

200divRevolta jde obvykle ruku v ruce s mládím. Kdy jindy se má taky člověk plný ideálů a snů bouřit proti autoritám ve škole a doma, u kterých nenachází žádné pochopení. Studentka gymnázia Helena Součková, jejíž jedinou starostí kdysi dávno bylo, jestli jí ro...

Film

Čtvrtstoletí televizní stálicí

prima perexV neděli 20. června 1993 zahájila své vysílání první česká komerční televize TV Premiéra, která si drží silnou diváckou základnu i slušnou sledovanost již 25 let. Že vám název stanice nic neříká? To proto, že se v roce 1997 přejmenovala na TV Pri...