Objevte svět českého umění se zábavně ilustrovaným průvodcem pro děti

Objevte svět českého umění se zábavně ilustrovaným průvodcem pro děti

Tisk

Od venuse po atomy200V nakladatelství Cpress vychází unikátní kniha pro děti Od venuše po atomy od historičky Veroniky Chmelařové a ilustrátora Martina Krkošky.

 

 

Chcete dětem ukázat, že umění nemusí být nuda a porozumět mu může úplně každý? Tohle dobrodružství z prostředí výtvarné tvorby zaujme i uměleckými díly nepolíbené čtenáře a stane se skvělou pomůckou pro každého rodiče nebo učitele. Věstonická Venuše, Krumlovská madona, portrét Rudolfa II. i divoce rostoucí socha z balónů – to jsou jen některá z děl českého umění, která ohromila celý svět. Poznejte je ze všech stran!

Jde o propojení dětského příběhu, skvělých ilustrací zkušeného ilustrátora Martina Krkošky a dětem velmi přístupného výkladu dějin českého výtvarného umění. Dokonalý příklad knihy v knize, kde je se odehrává příběh tří kamarádů Týnky, Toma a Patrika, kteří listují fiktivní knihou s obrázky nejznámějších českých výtvarných děl. Díky tomu vaše děti zjistí, že umění není žádná nuda a cestu k němu si může najít opravdu každý z nás.

„Jsem historička a historička umění, vědkyně, která velké vědě dala tak trochu sbohem. Místo toho mě baví a naplňuje zprostředkování všech těch složitých, odborných věcí dětem, a to co možná nejjednodušším a nejzábavnějším způsobem. Díky tomu je totiž pro něco můžete nadchnout,“ říká autorka Veronika Chmelařová.

od venuse autorka

Veronika Chmelařová (*1986) je historička, milovnice umění a máma dvou dětí. Na Univerzitě Palackého v Olomouci vystudovala historii a dějiny umění a práce ji zavanula do rodného kraje Těšínska. Tady se do roku 2017 věnovala práci v muzeu, zejména pořádání výstav a akcí pro děti, jejichž cílem bylo jediné – zprostředkovat dětem zábavnou formou co nejvíce zajímavostí z historie a výtvarného umění. Miluje dětské knihy, ještě více poté, co se jí narodily její dvě děti, a v popularizaci umění vidí velký smysl. A tak se vrhla na psaní, aby děti (ty své i všechny ostatní) vtáhla do úžasného světa barev, fantazie a příběhů.

Od venuse po atomy

Více informací: https://www.albatrosmedia.cz/tituly/66110656/od-venuse-po-atomy/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Byla jednou jedna řeka – tajemný příběh od břehu Temže

 

řekaLidské životy jsou jako řeka – někdy poklidné a volně plynoucí, jindy plné zákrut a zrádných míst. Každý má ovšem svůj jedinečný příběh. Příběhy nás z části tvoří i ovlivňují. Tento začíná události, která se stala jednou v noci v hostinci u Bílé labutě okolo roku 1870, událostí, o n...

Divadlo

Ústecké baletní úlety

LBperexSólista ústeckého baletního souboru Severočeského divadla opery a baletu Vladimír Gončarov má na svém kontě již pěknou řádku hlavních mužských rolí v nejrůznějších baletních kusech. Nedávno učinil odklon ze zaběhnutých ste...

Film

Navždy spolu pro romantické duše?
ImageNavždy spolu je až neuvěřitelně klasický romantický film. Člověk by řekl, že už musí být americké publikum takovýmito filmy nasyceno, ale kdyby tomu tak bylo, tvůrci by se nejspíš tvorby dalších a dalších romanti...