Polemic vymetli s Matějem Ruppertem pražské bary, je z toho společný klip

Polemic vymetli s Matějem Ruppertem pražské bary, je z toho společný klip

Tisk

polemic 200Oblíbená slovenská parta Polemic se spojila s Matějem Ruppertem na novém singlu Štramák. Klip k songu se natáčel v Praze hned v několika oblíbených podnicích. Ve videoklipu si zahrála i manželka Rupperta.

 

 

Autorem textu skladby Štramák je Michal "Mickey" Novácky, kterému se v textu ještě před oslovením Matěje na spolupráci vizualizoval "štramák" - floutek a vymetač barů. "Refrén v češtině se mi sám dral na jazyk při představě týpka, kterého má ve svojí blízkosti asi každý. Věčně obutý v toulavých botách, s ambicí užívat si život ve stylu „Chyť mě, když to dokážeš“. O to víc jsem rád, že Matěj okamžitě kývl na nabídku hostování. Ke zpěvu přistoupil kreativně, po něm jsme si v Bratislavě užili super večer při soukromé degustaci vín a vybláznili se herečky v klipu, který jsme s ním zase my přišli točit do Prahy," shrnul spokojeně spolupráci Mickey.

“Děkuji za pochvalu. Když se mi chlapci ozvali, největší radost měla moje paní, která je fanynka Polemic. Tím pádem bylo jasné, že do téhle spolupráce rád půjdu. Vcítit se do pěvecké i herecké role Štramáka bylo jednoduché, vždyť my muzikanti jsme zvyknutí na určitou míru předvádení. Taky se rád hezky oblékám, takže kromě postelových a mačovských scén jsem hrál taky trochu sám sebe,” doplňuje s filigránským úsměvem Matěj Ruppert.

Klip natáčeli Polemic v Praze hned na několika místech - na Staroměstském náměstí, Karlově mostě, v uličkách Starého Města, na výletní lodi na Vltavě, v zasedačce podniku s interiérem z 80. let a taky v několika hospodách, kavárnách a barech. Členové kapely si zahráli několik menších rolí vyšetřovatelů, detektivů i náhodných turistů.

polemic1

O režii a scénář klipu se postaral David Mencl, šlo o jeho první spolupráci s kapelou. Je dobře známý svými originálními videoklipy na české hudební scéně a nešetřil slovy chvály:

"Klip je taková legrační mikro detektivka. Matěj propařil noc, vzbudil se na hotelovém pokoji s dívkou a je mírně překvapen. Polemic se jako detektivové následně vydají do staré Prahy, kde Matěj pokračuje v rebélii, aby ho fotili a získali tak důkazy pro jejich šéfa, hlavního vyšetřovatele. Ten má od Matějove ženy za úkol vypátrat ho. Pro Matěje si nakonec přijdou do baru, kde zase nad ránem vysedává a překvapivě pro něj se v baru taky zjeví Matějova pravá žena. Jestli mu odpustí, nebo ne uvidíte ve videoklipu. Třešničkou na dortu je to, že Matějovu pravou ženu hraje opravdu jeho žena Tereza. S kapelou a Matějem se mi pracovalo moc hezky. Kluci jsou sympatičtí na place byla legrace, i když natáčení trvalo patnáct hodin, tak jsme si to všichni užili. Moje díky patří všem účinkujícím a v neposlední řadě celému štábu.”

polemic2

Pokud byste chtěli vidět kapelu Polemic naživo, možností je v Čechách i na Slovensku hned několik. "Koncertní léto je v plném proudě. Užíváme si skutečných tancujících lidí před pódiem, když jsme se minulé dva roky museli omezovat. Pořád se nemůžeme nasytit koncertů a festivalů a co nás samotné nejvíc překvapilo je to, že nám i to cestování chybělo," dodává Peter "Petko" Opet.

Zdroj foto: Peter Spurný (promo fotky), Anežka Nováková (fotky z natáčení)

Více informací:
https://www.polemic.sk/
https://www.instagram.com/polemicska/?hl=en
https://www.facebook.com/POLEMIC.official


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Červenákova nová knižní série Barbarič a Stein aneb Mrtvý na Pekelném vrchu

Mrtvy na pekelnem vrchu perexDetektivka má mít spád, určitý nádech tajemna, elementy překvapení a také nečekané zvraty. To vše úvodní román nové Červenákovi série o notáři Barbariči, kapitánu Steinovi a kaprálovi Jarošovi splňuje. A př...

Divadlo

Balada pro banditu po ostravsku

altDo divadla se chodí na 3D představení plné přehrávání a emocí. I když bývá kino lepší, jsou hry, kvůli kterým stojí za to divadlo navštívit. Jednou z takových je prověřená klasika Balada pro banditu.

 

...

Film

Navštivte v Liberci Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm

anifilm 200Nová opatření vlády a vyhlášení nouzového stavu neomezují filmová představení, Anifilm proto proběhne podle plánu a se stávajícím filmovým programem, který naleznete zde: http://www.anifilm.cz/cs/progra...